18

Анонимен

преди 4 седмици

Аз не разбирам, тези които вапцат яйца към коя ерес принадлежат. Защото това с яйцата е над 5 века преди християнството. По-лошо ли е да си атеист отколкото еретик. И в чии очи

17

Анонимен

преди 4 седмици

НА ВЕЛИКИ ЗАПЪРТЪК БОЯДИСАЙТЕ СИ ЗАПЪРТЪЦИТЕ, ЧЕ ЩЕ ВИ ОПАДАТ НА ВЕЛИКА КЪДЕЛЯ!!!...

16

Анонимен

преди 4 седмици

Това с яйцата и хлябовете не го пише в Библията. Традици, измислени от хора с комерсиялни цели няма нужда дори да се споменават.

15

Ишу

преди 4 седмици

Който се моли на Иисус, и баща му Йехова нещо се е объркАл. Това е еврейският, бог. Вие евреи ли сте случайно или да сте родом от йорусалим околностите или имате далечен прародител. Всички имаме, но не бива да се вярва сляпо във всички фалшиви новини натрупани през вековете защото всичко придобива този налудничав контекст че имало някакъв бог някъде. Събудете се няма никакъв бог, няма извънземни, няма безсмъртие и сме сами във вселената. Земята е била населена с динозаври, ние сме отскоро.

14

ЮдеюСемитМасонската

преди 4 седмици

Измама - в Действие! Блажени са Вервующите - я дайте тука едни Пари!!

13

Граматик

преди 4 седмици

Не мога да разбера защо на български тази вечеря се превежда Тайната, след като на английски е The Last Supper.

12

пияница мистик

преди 4 седмици

И ме кефи още затова, че е имал гадже ***, която се уж била разкаяла :)))

11

пияница мистик

преди 4 седмици

Иисус е спечелил световна слава и последователи, защото за разлика от своите конкуренти пророци, които са търсели подкрепа и последователи само сред богатите, той се е обърнал към бедните :))) А както знаем, те са мноооого повече от богатите и им е проповядвал един много по-добър живот като умрат, ако го следват него и баща му във вярата - Господ Бог :) А каква по-добра утеха за един бедняк от това. Аз съм върл атеист, но Иисус е действителна личност, възползвал се от конюнктурата на времето :))

10

До 2, 4, 9

преди 4 седмици

Поне в рамките на тези няколко дена не пишете щуротии, срамота е.

9

Анонимен

преди 4 седмици

До Анонимен 6 - Четиримата евангелисти, тоест авторите на четирите евангелия са преки свидетели на случилото се.

8

Анонимен

преди 4 седмици

До Слава Богу! - Чул те Господ, това е хубав поздрав, но е характерен за Коледа. Християните на Великден се поздравяват с "Христос возкресе!" - от полунощ на Възкресение чак до 40-ия ден след този празник.

7

На запад от Перник

преди 4 седмици

"Кукуланье" (с ударение върху последната буква) е названието, давано в този район на хлябовете, месени за Великден. Единият от тях е голяма погача, върху която има толкова на брой боядисани яйца, колкото са членовете на съответното семейство. Отделно домакинята прави голям брой малки питки (с диаметър колкото една педя), с по едно боядисано яйце в средата. Тези хлебчета се дават на деца, които в празничните дни идват в дома й. Някои от тези хлебчета са с по 4 яйца и с форма на 4-листна детелина.

6

Православен

преди 4 седмици

Исус е бил обрязан но християните не се обрязват. Винаги ми е било интересно това - Нашият Господ Иисус Христос е казал, че човек се спасява чрез вярата си, а не чрез обрязване или необрязване. 1 Послание на Св.ап. Павел до Коринтяни, гл. 7, стих 18. Обрязан ли е призван някой, да не крие; необрязан ли е призван някой, да се не обрязва. 19. Обрязването е нищо, и необрязването е нищо, а пазенето Божиите заповеди е всичко.

5

Слава Богу!

преди 4 седмици

Слава във висините Богу и на земята - мир, между човеците - благоволение!

4

Анонимен

преди 4 седмици

То пък по тази логика кой е бил там по това време че знае за Юда и подобни.

3

Анонимен

преди 4 седмици

Евреите са *** а Исус е бил евреин. За християните наистина и аз не знам.

2

Анонимен

преди 4 седмици

Исус е бил обрязан но християните не се обрязват. Винаги ми е било интересно това но никога не се повдига този въпрос съответно отговор.

1

Анонимен

преди 4 седмици

Обичала го е само Мария Магдалена!