79

шмatka

преди 1 месец

До Анонимен 39 какъв комунизъм те гони тебе ,сееррсемино!!!за първи път този ден се отбелязва в капиталистическа америка!!

78

Анонимен

преди 1 месец

Какъвто народа, такова му и възстанието

77

Анонимен

преди 1 месец

Ръководителите от ПП които не са ходили в казармата ,знаят ли колко години честваме от априлското въстание,на бас че Киро не знае и него интересува )

76

ЕВРОАТЛАНТИК

преди 1 месец

А ние еврогргeeBeте празнуваме 6айрам

75

Дедо

преди 1 месец

През 1812 г.в Шумен ,за пръв път в целия свят ,се чества делото на Братята Кирил и Методий и Славянската писменост. Това Русия и отрочето и Република Северна Македония не могат да го преглътнат.

74

Анонимен

преди 1 месец

Поклон

73

Анонимен

преди 1 месец

Анадолците още изравят телата на загиналите при миналогодишното земетресение. Удари ги точно в деня на Апостола. Калпавото строителство им излезе пред носа. Турция е септична яма.

72

До 83

преди 1 месец

Жив и здрав да е Биби Нетаняху, а Газа вече е история. :)))

71

Анонимен

преди 1 месец

И Русия, и Турция са едни и същи азиатски кееенефи. Две отпадъчни ями, хранещи се с остатъците, подхвърлени им от развития Запад, който ги електрифицира, научи ги да добиват черно злато, даде им автомобила, радиото, телевизията и компютъра, пеницилина, ваксините и интернет.

70

Анонимен

преди 1 месец

Та ако ше е за терористи, които са отхвърлили империята която най-много се е грижила за тях, за да угодят на една друга империя (Руската), тогава викате "Въстание беше!". А сега когато народът на Палестина въстана за да се отърве от очевиден поробител, викате "Те правят атентати!".

69

Анонимен

преди 1 месец

Когато преди 148 години разни бабаити и терористи от най-богатите краища на Османската империя започват да въстават подтиквани от Руската империя и от запада, то днес българите викат "Въстание е било!". Дори в романа "Под игото" има един персонаж на някакъв недъгaв болнав, глyпавичак и наивен човечец, който се шляе по улиците и дрънка с развален говор как Русия щяла да победи. Т.е. хората са знаели, че после се готви война, но никой не е смеел да го каже с цяла уста. Само бoлничкият умствeно.

68

Анонимен

преди 1 месец

Априлското въстание го чествате май месец?

67

До 79

преди 1 месец

Историята не е силна страна за копейките. На тях им дай далавери и плюскане. Там са царе.

66

Анонимен

преди 1 месец

Град Игнатиев за обесването на Левски: "Сред населението се шири дълбоко недоволство, предизвикано от лошото управление. Това състояние на духовете съдържа в зародиш елементите на не един заговор. Безспорно е, че щастливият изход от Софийската афера се дължи на умереността на Великия везир, който този път изглежда е последвал нашите съвети."

65

Анонимен

преди 1 месец

Историята ще запомни, че по време на управлението на Бойко Борисов бяха въведени новините на турски език по Националните телевизии.

64

Анонимен

преди 1 месец

Граф Игнатиев за обесването на Левски: "Както известява нашият Генерален консул в Русе, въпросът за предполагаемото Софийско съзаклятие е получил задоволително решение. Изпратената от Цариград Следствена комисия е успяла да открие само неколцина злосторници. Тя е приключила своята работа и трябва скоро да се върне тук. Вътрешното положение в българските области обаче остава несигурно."

63

Анонимен

преди 1 месец

Австрийците ви уредиха бунта:)))

62

До дедо

преди 1 месец

Граф Игнатиев допуска баташкото клане, за да даде повод за война на Русия. Когато избухва Априлското въстание, населението на Батак изпраща прошение до Високата порта да им бъдат изпратени редовни турски войски, които да ги защитят от вилнеещия башибозук. По настояване на град Игнатиев, който се е ползвал с огромно влияние в Цариград (бил е наричан от турците "император), това не се случва.

61

До 1

преди 1 месец

Защо всички копейки сте толкова невежи? Твоята Русия е един от участниците в Свещения съюз - коалиция между Русия, Австрия и Прусия, предназначена да потушава националистическите революция в Европа през 19-ти век. Когато унгарците се вдигат на въстание през 1848 година, то е потушено от руските войски. Русия е и тази, която в продължение на дълги години гнети полския национализъм. Руската империя и по-късно СССР са всякога провеждащи антинационалистическа политика.

60

Кърджали

преди 1 месец

До Клатушко Докато научиш Турски език а по старото поколение само да си припомнят.