20

Анонимен

преди 2 седмици

АИ ще измисли нови антибиотици. Мързеливите учени спряха да търсят антибиотици, защото има вече много. Учените от 40-те-50-те и 60-те измислиха всички антибиотици. Изкуственият интелект ще мисли, а учените стават все по-*** и лъжливи, като повтарят от десетилетия, че антибиотиците спират да работят, а климатичните промени вече трябваше да ни унищожат, океаните да ни залеят. Учените вече правят псевдонаука, защото политиците за това им плащат.

19

вгз

преди 2 седмици

Фирмите производители сключват договори с лекарите. Така лекарите получават пари от новите антибиотици, за това ви ги и предписват. Не си мислете, че на тях им пука, че имало антибиотик за 5-8-9 лева, който би свършил същата работа, както този за 44 лв., който са ви предписали. И дори бил с по-чисти съставки спрямо оригинала. На тях (лекаи и производители) им трябват вашите пари, дори ако трябва да минат през труповете ви, за да ги вземат.

18

вгз

преди 2 седмици

Резустентността е временна. Ако въпросният антибиотик не се ползва 2-3 г., тя отшумява. Това обаче не ви го казват, за да си мислите, че ще настъпи катаклизъм и... защо да не си купите нвоите много по-скъпи антибиотици? Купете си ги де! Шефовете на техните компанни искат да си купят нови мерцедеси.

17

Реалист

преди 2 седмици

Лекарите са специалистите, които имат знанията и достъпа до лабораторна информация за да предпишат най-подходящия и навременен антибиотик. Безумната стратегия на здравните власти да не се предписват антибиотици, в съчетание с масовата практика да се ходи болен на работа (да не разсърдим шефа) доведе до тези трагични резултати. Не е Ковид. Навремето при простуда болния оставаше вкъщи 3-5 дни докато се излекува напълно. Сега не е така.

16

Анонимен

преди 2 седмици

Аз не познавам и не използвам ей тъй тези антибиотици каква е тази кампания против хората да не се лекуват незнам

15

Парадокс

преди 2 седмици

Лекарите не изписват антибиотици при простуда, защото така им е наредено. Вирусната инфекция постепенно преминава във вторична бактериална инфекция. Тоест вместо да унищожат болестотворните микроорганизми в началото, лекарите нарочно оставят организма да се "пребори" сам. Резултата го виждам работа през зимата. Всеки киха и кашля по един месец и разнася заразата. Гениална медицинска стратегия. Евала!

14

Анонимен

преди 2 седмици

А когато се крихте от тестове за ковид и се самолекувахте с антибиотици на килограм? Пак ли лекарите ви са виновни?

13

Шишо

преди 2 седмици

Кога личния ви лекар е изявил желание да вземе секрет за микробиологично изследване по време на простудно заболяване? Спомням си за последно такъв случай в моето детство. Как лекарите изписват антибиотици, без да са сигурни какъв е бактериалния щам. Тоест проблема е причинен от здравната система не от пациентите.

12

61

преди 2 седмици

Да, и удобно не се споменават фактите че както естествени антибиотици така и бактерии устойчиви на антибиотици съществуват в природата от милиони години. Много по-изгодно е за това да обвиняваме хората.

11

АреСя

преди 2 седмици

Туй друга шорошка пропаганда като с електрокарите и слънчевия ток. Аре шорошоидите да не пият антибиотици и да не забраняват на другите. Мен Есср и натю не ми трябват

10

Анонимен

преди 2 седмици

СЗО ни подготвя за новата пандемия, която ще е бактериална и с резистентни на антибиотизи бактерии. Но това е все още конспирация. До момента, в който се сбъдне. И разбира се накрая ще са виновни хората, защото са пили много антибиотици и са напарвили бактериите резистентни.

9

Анонимен

преди 2 седмици

А аз вече имам няколко познати, които получиха тежка Бактериална инфекция точно след виресна такава и Не желаеха да приемат антибиотици. Едва ги спасиха в.болницата с 2 вида АБ. Тъй че - всичко с мярка и Навреме!

8

Анонимен

преди 2 седмици

СЛЕД 3 дни Вирусна инфекция се включва И бактериална такава. НЕ знам как са изследвали това си твърдение, тъй като едва ли са им правили на всички болни - ПОСЯВКА за бактерии И гъбички от БРОНХИАЛЕН секрет. МНОГО ЛЪЖИ!!! РЕЗИСТЕНТНОСТТА СЕ ДЪЛЖИ НА ТОНОВЕТЕ АНТИБИОТИЦИ ВЪВ ВЕТЕРИНАРНАТА ПРАКТИКА ЗА ЖИВОТНИТЕ - бройлери, телета, св.и.не и подобни

7

До 6

преди 2 седмици

Ти имаш ли идея изобщо за какво се използва антибиотик? Главата си залагам, че не.

6

Мен

преди 2 седмици

Аз ползвам антибиотик ако вече ще умирам ...Но покрай мен за един *** и вече пият !

5

КОН СПИРАТОР

преди 2 седмици

КОНСПИРАТОРИТЕ - пак прави - от самото начало питахме защо тровят хората от първия ден! С два и три различни антибиотика! Как е възможно за всичко да сме години преди СЗО???

4

61

преди 2 седмици

"Само 8 процента от хоспитализираните пациенти с Ковид-19 са имали и допълнителна бактериална инфекция". А вие от къде знаете колко хора избягнаха хоспитализиране точно защото тихомълком вземаха азитромицин веднага щом усетеха първите симптоми на COVID ? Навремето лекарските протоколи диктуваха че при организъм, видимо отслабнал от вирусна инфекция, се прилага и профилактично антибиотик за да се предотврати вече много вероятната последваща бактериална инфекция.

3

Анонимен

преди 2 седмици

Колкото по-дълго влачи човек една инфекция, толкова по-големи и необратими са пораженията върху организма. Може и това да е целта на поредната кампания срещу доказали ефективността си медикаменти. Имам доста колеги, увредени папагали, които се лекуват с билкови извлеци под формата на таблетки и швecтepoви соли например. Като им тръгнат сополu u кашлица септември месец,та до края на май не приличат на хора. Добре се лекуват,само да не си около тях.

2

Анонимен

преди 2 седмици

Добрутро! За това се алармира от поне 20 години.

1

Анонимен

преди 2 седмици

Голям рев е бъде. Сега никой не го мисли, но антибиотиците се изписват на поразия!