26

Кико

преди 1 седмица

Имам въпрос, ако инвестицията в батерии е изгодна, защо електроразпределителните дружества не си направят такива? Все пак това са компании с големи възможности и истински експерти в материята

25

Анонимен

преди 1 седмица

Като е бил в Нац. Електрическа Компания какво е свършил за енергетиката, къде е Белене, защо 4 блока на АЕЦ са затворени. Дремал е тука там за заплата срещу нищо, както е и в днешни дни. Назначават ги за биографии и пари, а реално не са никакви специалисти и с нищо не са спомогнали за бъдещето.

24

Аз съм просто един

преди 1 седмица

rer. nat. по физика и питам, къде сте видяли или чули например за стоманолеярна на батерии? Това е смъртоносен въпрос! Имам още няколко, но съм пацифист, не хомофоб, както някои се опитват да внушават

23

Иван Иванов

преди 1 седмица

Сетих се за един добър вариант.На обед когато пече силно и цената на ibex клони към 0 .Ще има голям смисъл при премахване на нощната енергия,часов иците на електромерите да се превъртят на обед ,примерно от 12.00 до 17.00 на слънчева тарифа.Примерно ако се включат 1 мл бойлера по 3kW са 3000 MW

22

Инж+

преди 1 седмица

Абе каква енергийна трансформация!? Да си оставим ТЕЦ-овете да пушляват и да тровят народо-населението!!! И толкоз....

21

Колко умно гледа :-)

преди 1 седмица

Не е истина какъв селски измамник е този чичак! "Д-р инж".... ама от УНСС, при всички ДСари. Абсолютна булонка

20

И този изпълзя

преди 1 седмица

Този е едно дърто и глупаво ченге.

19

Сержант

преди 1 седмица

Това с батериите е пълна глупост. Водорода, там е бъдещето.

18

Оле майчице

преди 1 седмица

Този моментално да се върне в осми клас за доучване! "Традиционно гаранциите за батерии са 10 години" ?!?! Кой, кой, кой дава 10 години гаранция за батерия??? КОЙ ?

17

Анонимен

преди 1 седмица

какъв инженер? какви батерии!?На всяко надлъгване му идва края някога. Колкото по рано толкова по бързо ще се върнем на правия път.

16

Анонимен

преди 1 седмица

Мошеник - лобист! Ега ти експерта, който не знае какво е "Хофманов апарат", и какво може. Вода на планетата - Колкото искаш! Метал за резервоари - също! Даже може специално да се използва замърсена вода. След кръговрата в природата, ще си я получим даже в най- чистият и вид! Производството на батерии е много скъпо мръсно, а хофмановият апарат решава проблема бързо и чисто, но не носи печалби на бандитите либерасти, и затова се преструват, че не съществува.

15

запознат

преди 1 седмица

Докато разберете, че ток не може да се съхранява в батерии в такива мащаби, ще плащате и предплащате на зелената мафия. Това което се случва реално е спонсориране на енергетиките на богатите държави от бедните. Нали сме от бедните изнасяме въглища за Сърбия, за да може да си купуваме от тях ток. Това което се случва в българската енергетика е пълна лудост. От изградени мощности с 3 пъти по-големи от потреблението, ще я докараме да внасяме ток и потребителите да плащат немски цени 80ст./кВч

14

Фарадей Петров

преди 1 седмица

Турете табелка -"Платена Публикация" де...Иначе дрътия *** с купените кетапи от УНСС не заслужава и да се коментира...

13

Анонимен

преди 1 седмица

Що не съхранявате произведената от електроцентралите щом може ?

12

баба Пена

преди 1 седмица

Всяка красива и зелена поляна в БГ трябва да бъде омазана от производството на батерии, ей това ни казва тоя чичо

11

Анонимен

преди 1 седмица

Тоя говори празни приказки. Батерии имат срок на годност в най-добрия случай 5 години. А къде ще се съхраняват? Колко ще струва смяната на такива? А колко ще струва после и да се отървем от старите и ефекта за околната среда от тях? Вечер и в облачни дни ще трябват енергийни мощности и това няма да се промени в обзоримо бъдеще както и да си го фантазирате!

10

Анонимен

преди 1 седмица

Прав е инжинера, при панели няма как без батерии.

9

61

преди 1 седмица

"Иван Желязков е зам.-председател на Съвета на директорите на ЦЕРБ и Управител на "ЦЕРБ Солар"." .... Значи напира в България да се купуват батерии от ЦЕРН. Уж бил загрижен за държавата а прокарва чужди финансови интереси. Още един експерт-родолюбец!

8

Анонимен

преди 1 седмица

Инжинер бил ама доктор по икономика .... Значи нито едното нито другото разбира ... Нерде ВМЕИ Ленин нерде ВИИ Карл Маркс :)))

7

Анонимен

преди 1 седмица

Хората не разбират едно: защо да плащат десетки хиляди левове за батерии, после още толкова за инвертори и панели - на всеки 5-10 години. Защо да им се грижат да ги чистят, сервизират и обслужват? Като ток има от АЕЦ-а на 3 пъти по-ниска цена... Ааа, забравих. АЕЦ-а е лош, руски и ще го затваряме... а за да построим хубав американски и ще струва 50 пъти повече... Ей, добре че станахме модерни. А кога е гей парада, да не го изпусна?