15

Анонимен

преди 3 седмици

Загубите с индийките дойдоха от много груби грешки. Не играе добре с пешките и кончетата и там трябва доста да се подобри.

14

Анонимен

преди 3 седмици

С 4 загуби общо и 2 загуби от Рашбебу Салимова е далече от титлата. Прави много грешки и нормално е последна..

13

Британски учЕн

преди 3 седмици

7-*** в света си е върховно постижение, по добра е от Григор, евалата.

12

do 11

преди 3 седмици

Изобщо не разбираш от шахмат. Поне да беше гледал световната купа, когато тя завърши 2ра с блестящи победи над няколко гросмайсторки, преди да се изказваш неподготвен. Това, което и куца е ендшпила, но там трябва повечко опит.

11

Фактите са:

преди 3 седмици

При мъжете първи стана 17 годишен! Опрадванието с възраста не върви! Освен това-шаха,който играе Салимова е грозен,защитен и неефективен!Със мисълта за реми няма как да вървиш напред! Направи една случайна победа срещу бабката,която я подцени. Второто й място на СК бе голям късмет и подценяване от страна на противничките й.Мисля,че тя втори път няма да има този шанс да участва във финал.Експертите я анализираха,разбраха че не е нищо особено и играе само за реми! Стефанова стана световна на 20 г

10

Анонимен

преди 3 седмици

***, спиш ли? Коментари 6 и 8 как ти се виждат?

9

Анонимен

преди 3 седмици

Оставям на страна етническите разделение като турци и българи!Кажете ми сега имали някой от копейките които в тиквите им само паради и Русия да ли се е покатерил в такова ниво да представи България пред света?

8

Анонимен

преди 3 седмици

В официалното класиране тя всъщност е на 8-мо последно място, с еднакъв актив със седмия, но с по-лоши показатели... Но както и да е. Дане тя си извлече поука и да види какво още и липсва. Видя се, че има доста какво да учи, в някои от партиите си започваше доста зле и оставаше впечатление, че играе за равен. По-лошото е, че тук някои загубили връзка с реалността журналисти и направиха лоша услуга, като тръбяха, че тя щяла да се бори за титлата. Реално е далеч от най-добрите в дълги турнири

7

тоти

преди 3 седмици

Сред толкова акули да изплуваш на 7 място на 20г си е ПОБЕДА !!

6

Инспектор Стрезов

преди 3 седмици

България вече е имала световно шампиони по шахмат, но никога мисиреците не са били толкова превъзбудени! Вярно е, че е невероятно и странно турчин да мисли, но като се вземе предвид наличието на милиони потурнаци не е изключено у някои от тях да възвръща способността да мислят, в някаква степен, ЕСТЕСТВЕНО!

5

Възмутен

преди 3 седмици

А защо са допуснати за участие състезателки от сибирския агресор?

4

Анонимен

преди 3 седмици

Бива. Седмо място си е добре. Участието е важно.

3

Браво

преди 3 седмици

1. Да отчетем заслуженото...да си сред първите , на 20 г. , не е лош резултат.2. Излишно бе нашите не особено умни журналисти да пресоляват манджата и да тръбят, че Нургюл е станала 2 в света. Това не беше вярно и освен това на младия спортист не трябва да се говори ,че е постигнал едва ли не върха.3. Нургюл е огромен талант от с. Крепча и постигна огромен успех.4. Ако няма постоянен треньорски екип, физиотерапевт, диетолог и фитнес инструктор---няма да може да победи.Шахматът се промени,уви.

2

Анонимен

преди 3 седмици

Браво! Браво! Наща расте със седмици и месеци! Още 1 турнир от такова ниво и ще е готова за борба за короната )))

1

Истината

преди 3 седмици

Липсата на спонсориране на шахмата и други спортове води до 7 а не 1. Това е написано за политиците които спират този спорт от страх!!!!! Както спряха КарповА..