12

Анонимен

преди 1 месец

До Очевидно 8 - Може пък да говори за далечно родство с Шотландия, знае ли човек? Да не би пък някои рицари, родени около езерото Лох Нес да са артисали по нашите земи и да са създали тук поколение? :))

11

до 9

преди 1 месец

Изкуството съвсем съзнателно се унищожава. Сувсем съзнателно се унищожават и производствата, стимулиращи изкуството. Колекциите на "Китка: Нови пазар, където е имало забележителни образци на стъкларсъвото, с изнесени, ограбени са. Зашо? Защото новите ни господави НЯМАТ и НЕ приемат да има красота и радост, да има изкуство. Огледайте се и осъзнайте, че в страни като САЩ,Великобритания.. всико умишлено е агресивно и мрачно. Даже "хуморът" им е злоба/

10

Анонимен

преди 1 месец

Б Баку има голям музей на килима.

9

Сигурно

преди 1 месец

Ако имаше политика за опазване на нашите традиции, много хора щяха да произвеждат красиви килими,пътеки и одеяла.Но не се подпомагат такива хора !! Децата в училищата ги занимават с глупости , вместо да се учат децата на това голямо и красиво ИЗКУСТВО -килимарство, изобразително изкуство, свирене на инструменти , музика!!Трябва всички деца да имат достъп до спорт,наука , изкуство, технологии, плуване, танци ..в цяла България !! А то не е така още от социализма !!! Тогава няма да има наркомани!

8

Очевидно

преди 1 месец

Фигурата от килима прилича на ЗМЕЙ. За какво говори това ??

7

Браво на холандеца!

преди 1 месец

Да е жив и здрав!Добре, че има чужденци като него, очаровани от българските традиции и готови да ги представят на света.Ние още от времето на социализма та чак до днес имаме културни центрове по цял свят, но каква работа вършат? Служат като повод да бъдат настанявани в чужбина роднини и приятели на онези, които в момента са на власт. Хем нищо не правят, хем взимат заплати във валута, хем живеят в чужбина, хем им тече трудов стаж и осигуровки. Същите са и директорките на бълг.училища в странство.

6

Анонимен

преди 1 месец

До Смях Информацията, дадена в твоя коментар съвсем логично се съчетава с онова, което пише в коментар N3. Уви, каквато е била съдбата на българската наука през последните 80 години, такава е и съдбата на културата ни през същия период.

5

Анонимен

преди 1 месец

Вижте най-горната част на трите фигури горе на снимката. Виждат се жълта, червена и синя фигура, които като цяло приличат на фантастични зверове, но най-горната част и на трите фигури не ви ли напомня силует на летяща чиния? Кой знае какво съобщение е закодирано в тези фигури, но ние не можем да го разчетем.

4

Смях

преди 1 месец

Това недоразумение калинката Деси още ли е там? Червените бабички станали парижанки още от зората на комунизма сигурно пикаят газ. То този културен център винаги е бил трагедия, но вече е съвсем отбиване на номера. Та взимайте пример от Деси как със способности на труженичка се става директор!!!

3

До 1

преди 1 месец

Допреди 80 години сме имали етнографи и фолклористи на световно ниво, до днес ги споменават в чуждестранните учебници по история на етнологията. След това последвала разправа с тях, чак докъм 70-те години на 20-и век, защото дотогава имало някои живи от тях - обиди, подигравки, подценяване и изолирани на по-млади етнографи, които са били техни аспиранти (докторанти).На техните места се настанили недоучени типове, довлечени в София откъде ли не, за да ги запишат студенти по параграфи с предимство

2

Браво!

преди 1 месец

Пожелавам на Якоб да му се сбъдне плана за музей на българските килими. Все някой трябва да продължи традициите! Чужденци идват у нас и подхващат темата с културното наследство, а нашите богаташи хвърлят салфетки по кръчмите и пъхат пачки в прашките на стриптизьорките, вместо да дават великдениски бонуси на служителите си и да строят музеи, училища и т.н.

1

Анонимен

преди 1 месец

Холандският колекционер доказва, че никой не е пророк в родината си