37

Потърпевш от ИТ

преди 4 седмици

Ние нямаме сериозни фирми в ИТ индустрията. Един от проблемите е, че българските възложители за ИТ индустрията са малко. В почти всички фирми се работи за външни възложители, а нашенската фирма е подизпълнител на външна софтуерна фирма и така получава само част от печалбата. Другият голям проблем е стремежът на българските фирми за бърза печалба, поради което те не плащат за документиране. Някой прави проект и напуска и след това проектът се се хвърля на новодошъл без документация - оправяй се.

36

Какво следва

преди 4 седмици

Не е било зле авторката да обясни с едно изречение какво разбира по "ИТ дестинация". Цяла статия за това че Бъкгария била успешна ИТ дестинация, а какво се разбира под това излица че всеки сам трябва да решава.

35

Форекс

преди 4 седмици

В София нета е по -слаб от в градове като Варна или Благоевград. За едната далавера с офис площите, консултаттите ги насочват към София ...

34

Анонимен

преди 4 седмици

До Нотариуса с ПуделАбе... Реално мога да го купя- под 10ина % за вноски по лизинга и каското. Защо ми е кола, чиято цена пада има-няма 10 пъти за 4-5 години заради огромната цена на подръжка и известна с дефектите си и в гаранционен срок, та често купувана за гъзария и карана примерно 6 месеца за 3-4г и стояла по сервизи в останалото време? Има коли, които хората и при налични пари избягват в общия случай. Мазерати от години имат славата на бездънни ями за пари и тотал щети.

33

Анонимен

преди 4 седмици

България не е баш известна с качествени кадри в ИТ. Имаме много такива, но още повече масовка завършила курсове тип ТНТМ, т.е. разните му "софтуерни академии", или наети новаци и сертифицирани с гледане на 2 видеа по 20 минути и един тест. Работим на ниски цени- като цяло аутсорваме на 30-35 евро на час, което е бая ниска ставка и под примерно полската. Съответно компании инвестират заради ниската ни цена. Качество рядко има, но то и в Индия все още аутсорсват.

32

Анонимен

преди 4 седмици

Искате да кажете София, а не България....другарко.

31

Нотариуса с Пудел

преди 4 седмици

ИТ-а купете си новото "Maserati Grecale Folgore" като мене - Бързо е като Мълния! нали сте много Богати?!

30

Анонимен

преди 4 седмици

Само на нас разчитат

29

Да, отличаваме се

преди 4 седмици

с качествена работа за без пари...

28

До 32

преди 4 седмици

И аз това доста съм си го мислил. Единствената причина да има толкова ИТ фирми у нас е, че сме евтини. Като го махнем този фактор какво правим?

27

Николай

преди 4 седмици

Кой заспал "журналист" ги пише тия глупости? България губи хора постоянно, фирмите обрастват с всякакъв тип "мениджъри" а кадърните отиват контрактори навън. Примерът с VMWare явно журналята са го проспали. Не става само с графики и презентации, работата иска кадърни и можещи хора. А защо да работи за да храни куп некадърници, като може да работи за себе си?

26

Да, но….

преди 4 седмици

Много сме скъпи. В България заплатите вече задминават за качествени ИТ-та 10 хиляди шева на месец, а в Германия си държат една постоянна заплата от 4000-4500 евро, максимум 5 хиляди евро. Вече германци почнаха да казват, че им е по-изгодно там да си наемат хора отколкото да плащат тук заплати. Ако така продължи, след време няма да има кой да плаща ИТ заплатите в България.

25

Хаха

преди 4 седмици

До По -важни , Важни са тези сектори които плащат данъци на реалните си приходи и заплати. Всеки друг сектор трябва да се третира като по долно качество и без приоритет.Както се казва който плаща той поръчва музиката .....

24

Хаха

преди 4 седмици

Продължавайте в същия дух да унищожавате България и да натискате за високи данъци и ще се разпознава като бананова Република, а не ИТ дестинация !Целия сектор може да се изнесе без проблем и то за по малко от 6 месеца, ще гледате данъци през крив макарон ....

23

германска компания

преди 4 седмици

Евината дестинация ??? Няма лошо. В България има само ев.ливи Еви .

22

По -важни

преди 4 седмици

са ми реални сектори от икономиката. Качествена храна и топлина зимата. Кога да очакваме пореден срив на "дот ком балон", и "ипотечните". Пак от нашите данъци ли ще се наливат трилиони за "прекалено големи, за да фалират". Фалитът на ИТ ще започне след въвеждане на CBDC и цифрови валути. Няма да има нужда от толкова много хора в сектора. А малките фирми с иновации ще бъдат изкупувани на безценица от големите компании в сектора.

21

az

преди 4 седмици

като се понамали чаугата , може да има повече такива успешни истории.

20

Анонимен

преди 4 седмици

ИТ се мести в Индия, затварят и индустрията. Много скъпи станаха нашите тарикати. Пазарна икономика, бизнесът заминава в либертарианска Индия с ниските заплати.

19

555

преди 4 седмици

Пффф, и после ги екстрадират към САЩ и Германия , специалистите

18

Анонимен

преди 4 седмици

Факт. И имаме по-бърз нет от много по-развити държави от нас.