102

dd

преди 4 седмици

До До ХахА 85 , кое влагат ве , *** ? 30 годишна ипотека за 500 000 лв , а реалната стойност на имота е 70 000 ? аре бегай , влагат само *** като се върнат с помощите от германия

101

Чичо Сам

преди 4 седмици

До Анонимен 98 Аман от такива математици като теб. За да си на печаба и да я усетиш тряба като си купил за 30К и продадаеш за 200К да ти останат чисти 170, или с тези 200 да може да си купиш поне още шест подобни имота, да не кажа по-хубави. Няма по-*** логика. Сега си продай имота, купен за 30К и си купи същия пак за 30. Няма да стане. После сложи и всички пари, които си напъхал вътре през годините и пак смятай. Ти си си купил жилище, а не си инвестирал. Ивестициите са друга бира :)

100

Опел Капка

преди 4 седмици

Едно време лада 1500 и фият 125 на частно бяха по-скъпи от 4 стаен ново строителство.

99

Монопол до моно-пола

преди 4 седмици

Реално в София няма свободен пазар на имоти вече. Всичко минава през строителните фирми или брокерите , а те са и в комбина. Така има монопол над имотите и могат да си слагат каквито цени искат. Много рядко има сделки между близки хора без да попадат в схемата . Нещо ако случайно излезе на пазараа веднага се копува с цел препродажба-спекула . Имат огромни ресурси и кредитиране.

98

ХахА

преди 4 седмици

Абе наема колко ще се качи не е важно, защото и заплатите следват. Та които не е съгласен с моето разсъждение е свободен да се хване на хорото дълго 650К евро и да си танцува кихайки по 26К евро в продължение на 25 години. Това са 2200 евро на месец. Успех, аз дотогава ще съм си отгледал даже и внуците. Заблуждавате се ако смятате, че капитализма е измислен 1989 в България.

97

Анонимен

преди 4 седмици

98, преди толкова години всичко друго също е било в пъти по-евтино, включително и доходите.

96

Анонимен

преди 4 седмици

Възвращаемост от имот. За възвращаемост даже не е необходимо да се дава под наем. Купил си имота преди 25 години за 30000 евро, сега може да го продадеш за 150000 евро. След 10 години ще е над 200000 евро и т.н.

95

Анонимен

преди 4 седмици

Оня с 700 евро наем така и не вдяна, че тези 700 евро сега, ще станат първо 1000, после 1500, 2000 евро и повече до двайсетина години.

94

Глобализейшън

преди 4 седмици

Купувайте!!! Като гръмнат мръсните бомби с калпав уран в Близкия изток всичкото Моше и Мустафа ще дойде тук.

93

гларус

преди 4 седмици

Върнала се една французойка от почивка в Бг. Приятелките я питали как е , тя почнала да говори за планини, море археология, они я прекъснали к казали мъжете как са?-Ами странни са , правят го в леглото сякаш утре ще умрат , а пък трупат имоти сякаш ще живеят вечно...

92

ХахА

преди 4 седмици

собствено жилище. Я си тук 2 години, я 5-10. Разводи, порастнали деца и всякакви неизвестни. Ако толкова държите на инвестиция, плащайте смешния наем и купете един малък апартамент който да се изплати наполвина след 20 години наеми. Другата полвина от вас. Мой роднина прибира 450евео наем за апартамент с пазарна стойност 230К. 510 наема без да смятам ремонти, общи части, данъци... никога не бих инвестирал в София и да очаквам възвращаемост. Кой купил до 2012 в центъра е спечелил... свърши се!!!

91

ХахА

преди 4 седмици

Парите се обезценяват, но някакси в западния свят се задолбочи с американската печатница от 2012 насам. От тогава минималната се увеличи драстично на запад, но тя не представлява хората можещи да закупят жилище. Техните заплати са мръднали с макс 20 процента. Та да дадеш 650К евео за 30 години или да си плащаш 700 евео наем и да не ти пука не е трудно да прецениш. Долу много хора споменават че в Бг сме в повечето случаи наследници и собственици и дори д ане си шоп не мисля че ти трябва...

90

Цел ден тик ток

преди 4 седмици

Нема раждаемост, всяка фамилия има по един наследник от баби и родители тоя наследник ще наследи по 4-5 имота , той за кво да бачка и учи .

89

Форекс

преди 4 седмици

Няма балон има спекула. Като при млекото. Вземат го то фермера за 0,70 лв . , вземат му маслото добавят 30% вода слагат го в една кутия и ги продават за 3,49 лв...

88

Анонимен

преди 4 седмици

От 2008 г. чакам балона да се спука ! Сега гаражите струват колкото двустайни апартаменти - защо ли слушах разбирачи, че не трябва да купувам още !

87

А в панелката

преди 4 седмици

у Надежда всяка дръга оставете чертаете бели линии и ти едно такова приповдигнато.Балони няма само розови слончета

86

Софиянец

преди 4 седмици

До Споко- Мани недей, че имам и прекрасна панелка на страхотна локация и мезонет. Мезонета е класическо подпокривно пространство незаконно пристроено разбира се в скапаните нови квартали. Панелката е по-хубавия ми дом!

85

Споко!

преди 4 седмици

До Софиянец - Щом форумният балонджия се надява да дочака време, когато луксозните мезонети в София ще са по-евтини от социалистическа панелка, значи му се е присънило нещо, което му дава надежда. Но дали ще се случи, кой да знае?

84

Софиянец

преди 4 седмици

Ша гърми ли тоз балон. От га го чаками да са спука. Ша каиш, чи ний не разбирами!

83

До ХахА

преди 4 седмици

Умнико, парите се обезценяват. Ако печелиш добре, не е разумно да харчиш всичко от заплата до заплата. Всеки нормален човек гледа да спести нещо, защото не се знае какво може да се случи в бъдеще. Само че парите се обезценяват, някои банки и фондове фалират, а да вложиш пари в акции на предприятие, което не притежаваш, нито имаш 51% собственост върху всички акции, е равно на самоубийство в днешно време в България. Затова хората влагат в жилище, вместо в банков депозит.