направете го 100 лв. За килограм стига да има балами да го купуват ,аз ще си купя пържоли от пуешко и малко наденички и за 30 лв 3 килца чисто месце а вие си продавайте агнешките кокаляци по 32 лв килото !!!
на Великден мазно агнешко. Вие вместо да обсъждате цените на преяждането. Погледнете инфлацията, която мина 60%, при някои стоки сто процента. Вижте безобразно повишените преки и косвени данъци. Това ве е скандално розов домат 9 лева килограма. Другото е гума и синтетика, която и животните не искат да ядат. Прекалихте. А идва борса ток и фалирало евро. Финансова и бюджетна политика са безобразни. Такова чудо е било при Виденов. А чиновници и депутати си увеличават заплатите с 300% от нашите данъ
Хахахаха тоя овчар без овце, типичен измамник. Агнешко само македонско или гръцко, няма да стане както си го мислят нашите търговци и производители. Така навремето направиха и с черноморието, ден година храни, сега се молят за туристи. Та и с тоя на снимката така ще стане.
И пак е много предвид факта, че се колят мъжките агнета, които няма да се отглеждат за други ползи и биха били в разход ако се оставят, което значи, че са един вид отпадъчен продукт от фермите, така че не би трябвало да се иска толкова висока цена.
Максимална цена 15-20 лв. е нормално.Цените полудяха. Бойкот на българското агнешко.Македонското е по вкусно и на по добра цена.
По добре младо агне с ортаци,отколкото дърma овцца сам!!!Това беше за младите булки и мъжете вече на възраст,ама кореспондира и с великденската трапеза!
До Анонимен Напълно си прав. Аз не обичам месо от сукалчета - прасета, агнета и теленца. Това са зародиши и, тъканта е някаква лигава маса. Шилето да е над 30 килограма и прасето да е над 100 килограма. Това е вече месо.
Аз имам пpace. Казва се Чорбар, викаме му Чорбо на галено. И кокошки. Жената работи в общината, носи и заплата, та си купуваме брашно, сирене за мекиците, туй-онуй друго. Наесен купуваме грозде, жената прави ракия. Жената като стане, нахрани кокошките, нахрани пpaceто, после ми прави закуска - мекици, сипе ми ракия и отива на работа. Като се върне, напазарува, пак нахрани животните, после направи салата, вади ракия от избата. Докато я изпия, жената сготвила вечеря. Така си живеем - идилия!
Дали е румънско агнешко или българско е все тая. Агнешко и над 20 лева за килограм е извращение, при условие, че е само в задният бут има малко повече месце. Това не е чисто месо за 20 лева, а преобладаващо кокали, съединителна тъкан и лой.
Месото на агне под 25 килограма живо тегло не е добро това е моето мнение,диапазона 25-30 килограма са животните с узряло вече месо,оттам нагоре вече започва да прилича на овче,но все пак е въпрос на вкус,някой предпочитат и сукалчета!
Симеон Караколев е въздух под налягане - питам този *** кога точно през живота си е гледал агнета? Този е един наглец, меко казано некомпетентен! Защо ги каните такива мошенници, защо им давате трибуна?
аз го вземам под 14 лв сукалче заклано същия ден, па вие яжте за 30 от държавния резерв на любимия ви ФАЩ
Хм, какъв чобанин да е 8-цата след като не му е ясно, че между агнето и овцата стои шилето. А за килограми при тия животно хал хабер си няма.
7 кг агне е на 10 дни. Хранително е зрялото месо, което ще рече поне 45-50 кг и поне 5-6 месеца на животното. Ядете агнета на месец и пилета на 45 дни и се чудите после защо сте болни и с триста мъки я докарате до 60 г. я не.
Овцевъд: Агнешкото не трябва да е повече от 25-27 лв./кг