71

КИНГ ЧАРЛИ

преди 1 месец

ЗА ТЪПИТЕ БГ-та: Националното ограничение на скоростта за автомобили, мотоциклети, лекотоварни микробуси и превозни средства с двойно предназначение е 70 мили в час по магистрали и платна с две платна с централна бариера, 60 мили в час на единични платна и 30 мили в час в населени места.8.09.2022г. ТОВА ПО 1,609 = 112,63 ;96,54 ;48,27 КМ/Ч.

70

Batko

преди 1 месец

Те пътищата тотал щета, без никаква маркировка, сега ще санкционират

69

Petroff

преди 1 месец

Пълна глупост. Според мен макс. допустимата скорост на магистралата е най-малкото я проблем по българските пътища. Идеята на магистралата е да е По СНОВНА пътна артерия. Не е място за разглеждане на откриващите се пейзажи наоколо, не е и място да тормозим другите участници в движението. За бързото шофиране се говори постоянно, но за бавното не.Защо?Нормално ли лек автомобил да принуждава бис и камион да го изпреварват? Големия проблем е високата скорост в града, и то в кварталните улици!

68

Анонимен

преди 1 месец

130км/ч е съвсем добра скорост за магистрала. Пример, като се влезе в Сърбия та чак до Загреб се боде темпомата на 135км/ч и пътя не се усеща. Разликата обаче, че макар и скъпи, там има магистрали(поддържат се нон-стоп, светлоотразяване, почистване и т.н), а тук са разбити коларско-селски пътища на бабуни и кръпки, на които не 130, а на места и 90км/ч са много!

67

Габриел Денков

преди 1 месец

Пълни глупости! При една добре направена магистрала 140 км/ч не са проблем. При един разбит път с множество завои и денивелация и 90 км/ч са проблем. Какво сега? Ще пълзим навсякъде с 50 км/ч, а ТОЛ камерите, които технически НЕ СА ПРЕДВИДЕНИ за средство за измерване на скорост и само показват приблизителна скорост, ще го правим източник на приходи за бюджета!??

66

Анонимен

преди 1 месец

Когато милюцинерите предложат да отпадне абсурдното понятие "несъобразена скорост" тогава ще повярвам че искат нещо да се подобри. Дотогоава си остават комунистически ченгета с комунистическо мислене.

65

Солтан Грис

преди 1 месец

Защо 130 ? Защо не 30 км/ч ? Така приходите в КАТ ще се увеличат, а служителите му ще могат да използват еко велосипеди за да преследват нарушителите които карат с 40км/ч. Също така ще се увеличат приходите на хотелиерите и психиатрите по пътя София-Варна.

64

Айде бе

преди 1 месец

Абе нищо свястно няма да направят , не ги слушайте дето само куткудякат ! Ще увеличат глобите , и ще намалят някъде скороста за да могат да налагат повече глоби , и това ще е !

63

Чико

преди 1 месец

Ако ще и камери да има през 20 метра от София до Бургас с тези криви пътища и умряла инфраструктура няма да има промяна властите да не търсят начини да търмъчат бедния народ а да си оправят пътищата и една скоба не търсете вина само по водачите.

62

Майтапчия

преди 1 месец

С десет повече, или по-малко км/ч , е нищо. Няма си култура на движение, това е! Отделно, пътищата са ни под всякаква критика-за това кой ще отнесе глоба?

61

Анонимен

преди 1 месец

Все по-лоша организация на движението и паркирането в София водят до изнервяне на шофьорите и повече катастрофи. При магистралите също има нещо подобно, но там големия проблем е лошо построените магистрали - настилката, която става на коловози, а поняког има и дупки, но най-вече ширината на магистралите - Тракия, Хемус и Струма трябва да са с поне три ленти без да броим аварийната.

60

Анонимен

преди 1 месец

А кога ще почнат да глобяват по един текст, който си го има в закона за бавно каране? Например онзи дето кара с 100-110 по магистралата и се мисли за велик.

59

Валентин

преди 1 месец

Проблемът е само и единствено във производителите на автомобили които бълват все по мощни коли които по бързо ускоряват а ограниченията си стоятХранилка за му се вика на това

58

Хахахахахахахахахаха

преди 1 месец

До Сашо, проблемът не е в глобите! Кой следи дали някой минава на червено или не? НИКОЙ! Във Великобритания има камери на крастовищата. Правят си снимка и си получаваш глобата вкъщи! Ей тогава ще има промяна! И сумата няма никакво значине! Като получат 10 глоби по 150 лв. пак ще им се пре се ре!

57

Анонимен

преди 1 месец

До Кирчо, да бе :) Ама те отиват и си плащат! Оставаш ти! Спомняш ли си колко актове изчезнаха? Не помниш, нали? Е сега потърси и си спомни!

56

Анонимен

преди 1 месец

Тези които карат с 170 и 270 пак ще карат с толкова. те си плащат под масата и глобите им изчезват. Този дето изтри 10000 глоби на такива нарушители за награда го направиха шеф на КАТ софия. Какво повече искате.

55

@

преди 1 месец

До АнонименКолко инцидента имаш по магистрали заради скорост бре? Колко жертви? След като няма и всичко е в резултат на заспал тираджия, каква точно е идеята на това намаление?

54

Бидон с деменция

преди 1 месец

рва дебелото моме къде го скриха та опряха до този "икспертд"

53

КОНСТАНТИНОВ

преди 1 месец

ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ПРЕСТЪПНИЦИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ? ТЕ В КОМБИНА С МВР ВСЯЧЕСКИ НИ ОГРАНИЧАВАТ,ШПИОНИРАТ,КРАДЪТ КОЛИТЕ НА ПИЯНИТЕ И ДРОГИРАНИ,КАРАМЕ НА ФАРОВЕ ПРЕЗ ДЕНЯ КАТО ***,СКОРОСТА ЩЕ НАМАЛЯТ ЗА ДА НИ ТОРМОЗЯТ И ГЛОБЯВАТ И УЖ ВСИЧКО БИЛО ДА НИ ПАЗЯТ ЖИВОТА.

52

Анонимен

преди 1 месец

Аз магистрали не виждам, да скоростта е логично да бъде намалена защото нашита не стават но все пак имате и заповеди от ЕС от екологично съображение да го намалите, аз карам 110 (средна скорост да ми пише някой как го бавя като изпреварвам).