63

Fena

преди 1 месец

До Непукиста. Ако някой министър разбираше малко от термодинамика и физика, щеше да знае, че за да стоплиш среден апартамент от 80 м2 през зимата при -5 градуса, при тези на газа, тази мрежа, това строителство и тази технология на централно парно (няма я никъде по света), то сметки от 1500-2000 лева биха били напълно нормални. Трупане на дългове и кръстосано субсидиране през цената на тока са двата начина, за да няма такива сметки, но това е социална дейност, не бизнес.

62

Непукиста

преди 1 месец

До FenaВикаш 1.6 милиарда лева не е източване!

61

CM

преди 1 месец

Как беше израза... проблемът при социализма е, че рано или късно ти свършват парите на другите...

60

Fena

преди 1 месец

Много голяма заблуда е, че Топлофикация се източва и затова трупа дългове. Може и да щипкат по малко, но като цяло това е стара мрежа, пренасяне с километри и много ниско КПД - не повече от 30 %. Не прави достатъчно ток и не може да покрие загубите с преференциални цени на електричеството. И никой луд няма да купи такъв бизнес! Но е факт, че всичко е построено от руснаци и е редно да бъде нарязана до дупка!

59

а

преди 1 месец

затваряйте я тая фирма, откъде накъде цялата държава ще плаща за дълговете на некви дебели гзове.То дори не е ту биг ту фейл, това е елементарна корупция.

58

Груйо Михалов

преди 1 месец

Най-накрая малко държавност ...

57

Анонимен

преди 1 месец

Софиянци живеят още в Комунизма.

56

Анонимен

преди 1 месец

Всъщност дълговете на Топлофикация са заради ниските цени, които им налага ДКЕР, която изпълнява политическата поръчка на управляващите, т.е. на ГЕРБ. Цената е под себестойността на парното и дълговете растат.

55

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 55, викаш ако кмет беше чистачката Ваня от БКП - всичко щеше да е ОК нали? Същите БКП дето си ограбиха собствената патийна каса нали? Проблема другаре е в Каскетурата, Съд и тн. Там всичко е мърррша от 1945г. та до днес.

54

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 95% от софиянците си плащат парното. Селчовците могат да се сърдят на останалите 5%. Доколкото стана ясно обаче, следата на парите се губи в Топлофикация. И никой нищо не можа да направи за 30г. на Вальо Топлото и подобните му. Докато е държавно - все ще се източва като за последно.

53

Анонимен

преди 1 месец

Държавата плаща дълговете на десните софиянци и софийското парно? Къде е логиката? Терзийски да си плати парното на държавата.Лили Вилков да спре с фашизма и да си плати сметките.

52

Анонимен

преди 1 месец

Престъпникът Денков, който е чадър на наркотрафика и контрабандата, - в затвора по борбата с корупцията в страната по европейските изисквания. Денков е като копие на пословицата "Крадецът вика дръжте крадеца.". Урсула и Посолството да заклеймят тези наркотрафиканти и повече да не ни пращат такива.

51

Анонимен

преди 1 месец

Правилно, с тия пари ще купят Изборите.

50

Анонимен

преди 1 месец

Този нещо на крива плочка стъпва.Нали "енергийния експерт" Делян Добрев искаше това, за да не става криза в енергетиката и беше подкрепен от ГЕРБ и ДПС. При положение, че кабинета е техен този не изпълнява заповедите.

49

Анонимен

преди 1 месец

Проблемите на Топлофикация не са заради клиентите а заради системните кражби на дружеството през последните 30 години. Вальо топлото и куп знайни и не знайни герои свързани с политическата мафия, която управлява София и България.Да, съгласен съм, че тези дългове не трябва да се плащат от всички данъкоплатци на България. Крадците са все още на свобода. Фандъкова, Борисов управляваха София в продължение на 15 години. Преди тях беше Софиянски. Сега е другото недоразумение Терзиев. Общото между всички тях е, че всичките те са така наречените десни - разбирай евролиберлани и (уж) демократични пар

48

Анонимен

преди 1 месец

Главчев ще ви припомни какво е да ви управлява ГЕРБ! Главчев, благодаря, че събуди дори дълбоко заспалите!

47

Анонимен

преди 1 месец

Малинов е едно от лицата, заради които България ще плаща по 500 000 долара на ден в продължение на 13 години. Както пишат хакерите взели договора за Боташ:"Истината е, че Малинов спечели доверието на Румен Радев, стана негов консилиери по всички газови въпроси, развихри се по времето на служебния кабинет. Негова е основната заслуга за договора Боташ - Булгаргаз, който се стовари върху Булгаргаз отгоре. Радев го договори с Ердоган, Христо с неговия турски колега и го спуснаха за изпълнение на Деница Златева. Тя изобщо не била петимна да го подпише, но е била принудена. След като започва да се

46

Анонимен

преди 1 месец

чакай сега, не е баш така. Топлофикация взима само от БУЛГАРГАЗ по цените на КЕВР - в тази цена плащаш и такса капацитет по договора с Боташ

45

Анонимен

преди 1 месец

В Топлофикация има абонати . Разбира се , че е търчал да се абонира за услугата. Както се абонира за годишно получаване на вестник Работническо Дело . Абонамента е задължителен.

44

Анонимен

преди 1 месец

В цяла Европа тръби под платното за отопление няма . Отоплението е локално и е в самите сгради . Било то частни , общински , държавни . Тук ТЕЦ - а е главния бойлер на абонатите на Топлофикация . Тех ги стрижат всеки месец , както е в Болшая и Могучая при комуналките . Молчат и неразъждат.