17

Анонимен

преди 1 месец

Снимка с нереза Шиши задължително като се върнеш !

16

Анонимен

преди 1 месец

Едно е да играеш у нас,където ти уреждат партиите,та даже когато гросмайсторите са принудени да й пускат заради болните амбиции на Жеков и сие...И дори и на Опън турнири пак са ти уреждат или да ти купуват партии..Ама други си е да играеш там,където няма кой да ти уреди или купи някой партия.Тогава истината лъсва..Разгром за 15 хода...това и децата играят по - добре!

15

Доктор Сърр Пичук

преди 1 месец

Нургюл има 2 ремита и 1 загуба и 0 победи от 3 мача на този турнир. Това са мачове срещу най-слабите претендентки в турнира, когато дойде да се играе срещу фаворитките тя ще бъде разгромена без съмнение. Тя е посредствена и не е талантлива - това си личи от километри, красива да, но не по-умна от средно-статистическа българка. Най-лошото е че тя се излага в Канада с нашите пари на данъкоплатците и даже е взела гаджето си пак за наша сметка.

14

11

преди 1 месец

До Гросмайстор - Това за ходовете напред - попитали Капабланка колко хода мисли напред и той отговорил, че мисли поне 20 хода напред. Попитали Алехин колко хода мисли напред - той се почудил и казал: Само два, три хода, АМА ДОБРИ. Толкова за мисленето напред. Това е истински случай.

13

Анонимен

преди 1 месец

Защо българска медия се занимава с турски шахматист? Приятелят ѝ също е турчин.

12

Анонимен

преди 1 месец

До az Уж бие ама пада. А идват тепърва още индйки и китайки и др.

11

Анонимен

преди 1 месец

Нургюл , какво хубаво българско име

10

az

преди 1 месец

До Доктор Сърр ПичукЩо за глупост! Личи си, е нищо не разбирате от шах! Нургюл бие нашите гросмайстори мъже и е много силна шахматистка. А вие си стойте на дивана и си мълчете!

9

Анонимен

преди 1 месец

Много слаба партия, абсурдни ходове и логичен резултат. А още не е играла с фаворитките в турнира. Ще е голям късмет ако завърши с положителен актив победи-загуби. За първо място няма шанс

8

Анонимен

преди 1 месец

Тайбе Юсеин :)))

7

Фен

преди 1 месец

Нашио неделята сабахленка пие 2 ракии, стане гросмайстор, почне да обяснява грешките на Салимова, он шахматиран вече :))))

6

Гросмайстор

преди 1 месец

Селимова има да учи още много. Конят е една от най-сложните фигури в шахмата. Един играч я овладява добре когато започне да мисли поне 3 хода напред. Жертването на тази фигура издава посредствени умения на индийката а фактът че Селимова не се възползва от ситуацията показва че е на/под нейното ниво. В шаха има и други фактори, които се отразяват на играта, психическото състояние е решаващо, умора, стрес (от часова разлика), здравословно състояние могат да се окажат решаващи в една игра.

5

Анонимен

преди 1 месец

Много красива и очевидно умна млада дама! От цялото си сърце и желая успехи и победи в спортната и кариера! Браво! Една загуба нищо не е! В спорта винаги е така. Сигурен съм, че и предстоят още не една и не све победи! Сърдечни поздрави от Германия!

4

Анонимен

преди 1 месец

Отпадна рано още в 3 кръг. За победа няма шанс вече. Единствено ако може само ремита за да стане мастор по точки.

3

Анонимен

преди 1 месец

Няма да направи нищо. Даже и ако беше била те са 2 китайки, 2 индйки и 2 рускини и играят домащен белот. Винаги ще се уговорат и ще я избутат. Макнуса неслучайно се отказа.

2

Доктор Сърр Пичук

преди 1 месец

Нургюл Салимова е посредствена третокласна шахматистка и само благодарение на голям късмет щеше да стане шампионка на турнир по шахмат. Тя не е звезда и не е талантлива повече от обикновен човек, който тренира шахмат.

1

...

преди 1 месец

Браво на младите спортисти.