24

Анонимен

преди 1 месец

По 120 лв. за пенсионерите с минимална пенсия и 70 лв. за другите. Инфлацията стопи 70 лв., нищо не може да се купи с тях. Агнешкото ще мине 30 лв/кг, козунаците по 5лв. сега, за Великден колко ще поскъпнат не се знае, яйцата по о,50 лв, до Великден колко ще поскъпнат пак не се знае. Да погледнат какво правят съседите- гърци и румънци. Пари за великденски бонуси на депутати и министри има, за държавната администрация и публичния сектор има, а за пенсионерите няма. Ще дадат и на украинците.

23

баба мара

преди 1 месец

не искам никакви надбавки от 1 юли на всички пенсионери по щвеицарскотоправило това сега с надбавките е купуване на гласове с държавни пари вместо спари на икон групировки наречени партии стига с тази демагогия писна ни вечеот вас и прос-то-тии-те ви

22

До 16 и 19

преди 1 месец

Тези, на които държавата като работодател плаща на 100% осигуровките, най-много от всички искат и те да си плащат техните 40%, както всички останали. Сега те само губят от тези 100%.. Печели НОИ, че плаща по-малко болнични, пенсии и други обезщетения. Печели и бюджета, че плаща по-малка сума на работещите.

21

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 18 Как по-точно са прецакани прокурори, съдии, нотариуси и пр., че аз трябва да им плащам осигуровките?

20

Анонимен

преди 1 месец

Освен за пенсионерите е редно да се дадат някакво пари и на работещите в обществения сектор, които никога не са получавали такива пари за Великден и Коледа.

19

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 16 само през 2022 г. държавният бюджет е платил социални осигуровки вместо чиновниците , магистрати, полицаи и пр. яслени сукалчета над 1,26 милиарда лева. Многократно е повдигане въпросът за що не си ги плащат сами, а им ги плащаме ние. Последното оправдание (замитане под килима) на депутатите беше, че не е време заради войната в Украйна. Що, през това време чиновниците не вземат заплати ли, що ли?

18

Анонимен

преди 1 месец

Преди всички осигуровки се плащаха от работодателя. После постепенно започнаха да прехвърлят част от плащането към работещите, като начин да се отчете по-висока брутна,палата без да има реално увеличение на нетната заплата. Преди около 20 години,когато държавата намали заплатите на държавните служители и пое на 100% осигуровките им, а нетната заплата си остана същата, което си е яко прецакване за служителите. Учудващото е, че някои смятат прецакването за привилегия.

17

Анонимен

преди 1 месец

Това, което истински ме вбесява в българското законодателство още от Бай Тошо време и до днес е, че ние, гражданите, по закон плащаме социалните осигуровки на съдии, адвокати, нотариуси, прокурори, общински съветници, депутати, президент и висши полицаи. Не може ли да си ги плащат сами? И никой не смее да повдигне въпроса.

16

Анонимен

преди 1 месец

предлагам тези пари да се вземат от многобройните тъpтеи в администрацията!

15

Анонимен

преди 1 месец

бсп да ги извади тези пари от партийната каса, п/з годините станаха червени милионери, защото ако такъв разход не е предвиден в бюджета, означава че бсп работи срещу приемането ни в шенген

14

Анонимен

преди 1 месец

Кокорчо щял да им даде през юли...А колко дава на администрацията по Нова година и Велик ден. Затова на изборите аут.

13

Анонимен

преди 1 месец

Ще си го преместя фара от другата страна на борда....Затова ще си броят гласовете скоро на пръстите.

12

Коки

преди 1 месец

Някой журналист да попита по министерства , агенции и комисии, НС, техните чиновници какви великденски добавки ще вземат?

11

Анонимен

преди 1 месец

Но си вдигнаха солидно заплатките, както и общинските съветници..Но в името на суверена.

10

Анонимен

преди 1 месец

Да де, добавки за бедните пенсионери, а за "богатите"-пожелания за Великия ден...Затова на изборите пак за гъби.

9

Анонимен

преди 1 месец

Ако СДС и ГЕРБ върнат откраднатите стотици милиарди след 1989 година, България ще е по-добре от Швейцария.

8

Анонимен

преди 1 месец

Тая партия е с изтекъл срок на годност и престъпно минало

7

червена зараза

преди 1 месец

Ако оядените *** начело с Импексова върнат заграбеното и откраднатото, дереджето на ВСИЧКИ българи рязко ще се подобри !!!

6

Дам...

преди 1 месец

Надежда всяка тука оставете! Кокорът въобще не заложил подобни добавки в бюджета. Пари има и ще има за Украйна, за колегите академици и професори на Денко, да не го плюят много като сдаде поста окончателно. Пари има и те вече са дадени държавната номенклатура което обслужва властта. А пенсионерите...хах Ами той Василев много ясно го каза, за тях е горещата супа, казано малко по меко!

5

Анонимен

преди 1 месец

Как ще им стигат пенсиите, като хранят мързеливи деца и внуци с тях. Младите не ставали от дивана за заплата под 3000 лв. Т.е. въобще не стават от дивана.