11

Анонимен

преди 1 месец

Ами за какво харчат милиони за екология, като няма ефект. Вместо да наливате пари във фондации, дайте ги за подръчни средства за доброволци и програми за практическо чистене - съоръжения и оборудване. Колко завода имате за рециклиране, или просто за горене, или влагане в асфалт?

10

Анонимен

преди 1 месец

Така нареченото "развито общество" е , погледното цялостно, обществото, което не познава пътя на предметите, които използва, не ги цение, затова не смао унищожава всичко наред, а и счита за елемент на напредък да унищожи възможно повече. За стотина години човечеството е създало повече ***, повече материал на повърхността или в използваните води, който е вреден за него, отколкото в цялата си многохилядолетна история. Ние сме като дете, което чупейки упражнява движенията си.

9

Мдаа

преди 1 месец

Огромните фотоволтаични централи на полетата са вредни, неефективни и ненужни. НО поставянето им върху покриви на сгради, паркинги, навеси и т.н. е много ефективно решение за покриване на нуждите на домакинствата и бизнеса. Производството на енергия (независимо АЕЦ, ТЕЦ, ФЕЦ, ВЕЦ и каквото и да е) и последващия и пренос на стотици километри по високоволтови трасета е супер неефективно и с огромни загуби. Трябва да се произвежда там където се ползва.

8

Бай Дрън

преди 1 месец

Не само пластмаса се носи. И а една стара българска песен в която се пее...по Дунава кирпич плува...

7

Започва

преди 1 месец

складирането на излезлите от експлоатации акумулатори, фотоволтаици, и пластмаса перки, дължина на една перка колкото крило на самолет. На печелившите честита ви "зелена екология". В Германия, Канада, САЩ, Австралия не могат да ги рециклират, заравят ги директно в почвата. В процес на ескплоатация фото унищожават почвата за 20 г. напред. Перките спират въздушни течения, миграция птици, вредни шумове, липса на ефективност, без вятър и слънце, тонове бетон и желязо за един ветрогенератор.

6

Знаещ

преди 1 месец

Шлюзовете на Железни Врати 1 и 2 събират всичкия по-едър ***.Да бяха мислили и вместо мост да шлюзоват Дунав като Темза в долното поречие хем мост щеше да е,хем ток да произвежда,хем пластмаса да събира!И рибата да си има константна популация и брегове да не ерозират и каквото се сетите още!Ама кой се сеща?Иначе цели острови вече има по света от пласмаса,госпожата не открива топлата вода.То и нашия Искър течеше трицветен по Тошово време и не само около Елисейна

5

Кравар Евроатлантик

преди 1 месец

Едно време *** минаваха с магарето и ги събираха, къде от кофата, къде покрай реката. Сега се научиха да живеят на гърба на данъкоплатците и лежат по цял ден.

4

...

преди 1 месец

za sujalenie

3

Анонимен

преди 1 месец

Ми съберете я и я рециклирайте. Кво се мотаете...

2

Анонимен

преди 1 месец

Ваньо Стефанов Хърков е бил агент Никола, вербуван през 1981 година към ДС Бургас. Снет от отчет през 1990 година.

1

Освен това

преди 1 месец

На цяла Европа говната и презервативи те... Добре дошли на сънибийч.. НИЕ ви чакаме... А и мини има...