64

СДС-4ума от криптата

преди 1 месец

Кой плати протестите на прясно пребоядисаните в синьо комсомолци на БКП? Т нар СЕДЕСАРИ - бивши ДС,партийни секретари и дружинни ръководителки защо не са при Бай Ставри? Колко взеха за подписване и преизпълнение на план РанЪт на глобалсатанягите и ЦРУ за унищожаването на българския народ,език,култура и история и превръщане на територията в пустиня осеяна с бази на ФАЩ? Защо нямаше лустрация и съд за пр0дажната синя отвън,червена отвътре седера3тка хунта? И защо Посолството ги върна на власт!!!

63

Продължение на 62

преди 1 месец

В села, от които са излезли партизани или има ятаци, са били провеждани акции за сплашване. На тях не се е гледало сериозно, затова и командването на жандармеристите било поверено на запасняк-учител, а заместникът му бил старшина-школник, за когото не подозирали, че е ремсист. Какво се е случило след това пише в N58 и N59. Виновникът за разстрела получил възможно най-лека присъда, защото е "наше момче, ремсист", а смъртна присъда дали на запасняка-учител, който нямал никаква вина за разстрела.

62

Изчезнал е първият

преди 1 месец

от коментарите, с които се дава отговор на N31. Затова повтарям: Надежда Любенова е написала книга под заглавие "Кой уби ястребинчетата?" Направила е сериозно проучване по архивни материали и чрез интервюта с живи свидетели. За едно от тези деца няма доказателства, че изобщо е съществувало. Други две от тях са разстреляни от местни партизани, на чиято землянка попаднали случайно докато си играели. Партизаните се изплашили децата да не ги издадат. Сред останалите само един е непълнолетен.

61

асдаа

преди 1 месец

Снимка на синя шайка от наследници на б..ок..луци. И те същите като предшествениците си - антибългари.

60

Джордж Оруел

преди 1 месец

Изглежда, че комуноидите вместо да се покаят, да си посипят главите с пепел и да молят прошка, продължават най-малко да лъжат. Тук, например, те ,,се съмняват", че в този концлагер може би са затваряни не твърде добри и прилични хора. Даже май че са си го заслужили! Другари, вие не четете ли? В този ,,изправителен трудов лагер" са ,,въдворявани" без съд и присъда! Да повторя ли? Без съд и присъда! Криминалните ги съдят и ги осъждат, нали? Кои тогава са другите?..

59

До 31 - продължение

преди 1 месец

Той бил длъжен да отиде в друго нселено място по работа и казал на заместника си, че задържаните ще бъдат помилвани. Но автомобилът, който трябвало да донесе съобщението за помилване аварирал. И заместникът (школникът-ремсист) решил да не чака, а да командва екзекуцията точно в определения час. После, пред Народния съд си признал, че направил това отстрах да не го заподозрат в симпатии към партизаните. Него осъдили на три години затвор при лек режим, а запаснякът-учител получил смъртна присъда.

58

Пак до 31

преди 1 месец

И ремсистът се изплашил да не бъде разконспириран. Всъщност акцията в Ястребино е била за сплашване - събират близките на партизани и онези, за които се подозира, че са ятаци. Четат им смъртна присъда, която уж ще се изпълни на следващия ден, в определен час. Но няколко часа преди определеното време винаги пристигала кола със съобщение, че Царят ги е помилвал. Затова и групата жандармеристи, изпратена в Ястребино е била под ръководството на запасняк-учител. Той бил длъжен да отиде ....

57

Роза

преди 1 месец

"Кенеди-фашиста,той откри туиста!Който го играе,камъни копае!"-песен от онова време.На този лагер са му казвали "лагера на хулиганите".А кой е хулиган,това определяла "народната" милиция по свое усмотрение!

56

Анонимен

преди 1 месец

Голямо лигавене, че и шествие за ***, убийци и рецидивисти. Докъде я докарахме. И АлЙо - наследникът на детеубийци най-отпред!

55

Брех, че логика

преди 1 месец

Искаме да не се забравя и за целта нека да изтрием всеки спомен?!

54

Пешо от с. Мечка

преди 1 месец

Искам статистика за затворниците и какви са им били провиненията....че имам няколко много неприятни примери...

53

Христо Христов

преди 1 месец

До 3 "Видяхме ви какво представлявате. Същите сте като сегашните, предишните и бъдещите" - ц. По-зле са.

52

Христо Христов

преди 1 месец

1990г Александър Йорданов лично подкрепи Андрей Луканов да няма лустрация на БКП секретарите и ДС доносниците. Факт!

51

Анонимен

преди 1 месец

Какви са тия нечистоплътни дементи?

50

Анонимен

преди 1 месец

Спомням си този период на репресия. По сегашната ул. Ал. Стамболийски всеки ден се показваха две коли открити нещо като чип с четири реда седалки зад шофьора. Затворниците бяха с раирани дрехи и с белезници . Колите се движеха редовно около обяд , бавно покрай спирките. Така , че всеки да ги забележи

49

Анонимен

преди 1 месец

Нямаш ли си поръчители , активисти комунисти на БКП , борци против фашизма и капитализма да ти представят характеристиката където трябва . Не ти се уреждат нещата. И си вън от системата на БКП.

48

Хари

преди 1 месец

Лагерът съществува само 3 години. И точно с решение на Политбюро и лично по разпореждане на бай Тошо е затворен. Но основана вина за ставащото там е управата на затвора. Но пък да отчетем факта че там са били престъпници и рецидивисти.

47

Анонимен

преди 1 месец

Нямаше такива неща между 1960 и 1989. За преди това по разказите на такива неблагонадеждни колеги, също не е имало. Двама от тези неблагонадеждните бяха завършили две висши.

46

Анонимен

преди 1 месец

До 45. Ако не си с комунистите , не ги слушаш , а слушаш западни станции. Ставаш неблагонадежден за БКП. Следва постоянеб тормоз . Нямаш право да учиш където искаш , работиш по задължение не по Право. И много други доноси за да не си удобен

45

???

преди 1 месец

Пише, че първоначално са прехвърлили 166 рецидивисти заради закриването на лагера в Белене. Ама как така в Белене се оказа, че са били престъпници рецидивисти?! Нали от години ни промиват мозъците, че в Белене били невинни агънца