71

Пуйка Мисиркова

преди 1 месец

Учените не са врачки и пророци, за да ,,предсказват". И не този, а още Малтус вижда тази зависимост между ресурсите на планетата и човешката популация. Ама нали трябва да измисляме сензации и да плашим хората, за да ни вървят рекламите...

70

Вангелия Гущерова

преди 1 месец

Трудоемко бреме откъм материални ресурси и организационно е да се менаджират 10 млд.главидобитък пръснат повсеместно.99% от който е интелекуално-генетично непълноценен и не допринасящ с нищо за системата и просто рахищава въздух,вода и ценни ресурси,като ги превръща в купчини фе-кал и замърсяване.Решението е неминуемо.Житото от плявата ще се отдели-старата трева ще изгори,за да покълне нова

69

Зозо

преди 1 месец

Най - напред ще изчезне "Руский мир" :)))))))))))))))))))))) Пак ще фалират, този път фатално :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

68

Анонимен

преди 1 месец

Ще изчезнат евроатлантическите народи от дърт и нагъл дегенератицъм с доживотна власт ченгеджииска следвателска и прокурорска . Кетапа убива народа . Народи не развили кетапостроенето от Азия и Африка ще унищожат евроатлантиците дърт ду.шмани нагли . Това е естествен подбор . Важно е и кой се променя защото оцелява само най преспособимия а не членството вишутуу . Няма виши същества които без опит могат да станат началници на хора с много повече опит от тях .Само младите могат да унищожат нацията

67

ЗеленоопашатСпасител

преди 1 месец

Спокойно -следващата пландемия няма да е фиктивна и всичката болна аптчна мр- ша с рак, телк, инсулти и привилегии ще бъде събрана, изолирана и кремирана.

66

америка - спасител!

преди 1 месец

Кравария затова не е спирала да съкращава населението - всеки президент най-малко по две войни води през мандата си! (е има и няколко президента предатели)

65

Истината

преди 1 месец

е, че човечествето е най-вероятно да загине заради твърде ниската раждаемост на добрите и твърде високата раждаемост на останалите.

64

икономист

преди 1 месец

Тези ултра модерни батерии от ново поколение, според въпросния "специалист" ще издържат по 70 години, като за този период капацитета им ще падне до 80% от първоначалния, а останалия капацитет можем да го ползваме за балансиране на енергията от слънчевите панели, които до тогава се предполага, че повечето от нас ще имаме инсталирани по покривите си. Пита се в задачата, кой завод ще произведе батерии със срок на експлоатация 70 години? Откъде ще идва пластмасата за батериите след 2050-та...?

63

Я па я..!

преди 1 месец

Хитлер намалява населението на Европа с 55 милиона души. Сега Путин се е заел с тази задача. Само той ще определи датата на края на света.

62

.

преди 1 месец

Абсолютни глупости! Светът може да поддържа 82 милиарда души, но само и единствено, ако всички блага са разпределени правилно и по равно.

61

икономист

преди 1 месец

В този ред на мисли, се сетих, че наскоро гледах доста странното интервю на председателя на асоциацията на производителите на автомобилни компоненти в България, за предаването "Ревизия". Разговора беше за бъдещето на електрическите автомобили. Според въпросния господин бъдещето било светло, и до 2050-та година в Европа нямало да се произвеждат никакви коли с двигатели с вътрешно горене. Пред въвеждане в производство били батерии с твърд електролит, произведени от спец. ел. проводяща пластмаса.

60

Барон Мюнхаузен

преди 1 месец

Баланса на Планетата ще дойде,когато намалим населението на Африка и Южна Азия!И без това,са некачествен материал(не работят,не учат,и чакат някой да ги храни)...

59

икономист

преди 1 месец

Нито високата, нито ниската раждаемост, ще сложат край на човешката цивилизация. Това са показатели, които в исторически план винаги са варирали в големи граници. Ако сега последва срив на раждаемостта, след време тенденцията може пак да се обърне. Но моментната картина, в която виждаме изключително ниска раждаемост в развития свят, само може да ни подскаже в какви несигурни времена живеем. Сривът ще дойде заради експоненциалния растеж на икономиките и изчерпването на ресурсите - руди, нефт.

58

Панелка

преди 1 месец

Последствията от свръхнаселенистта се проявяват през последните 20-25 години и в момента включително. Изразяват се в бежански вълни от Азия и Африка към Европа и от латинска Америка и карибския басейн към САЩ. Глуоакът си ти май.

57

Анонимен

преди 1 месец

АХ, ГОРКИЧКИЯТ ГЛУ*ПАК ОТ АВСТРАЛИЯ... ЗЕМЯТА ИМА РЕСУРС, НАСЕЛЕНИЕТО ДА СЕ УВЕЛИЧИ ДО 27 МИЛИАРДА И ЕДВА ТОГАВА МОЖЕ ДА ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ПРОЯВЯВАТ ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ "СВРЪХНАСЕЛЕНОСТТА"!!! КОЙ ЗЕВЗЕК НАПИСА ТАЗИ СТАТИЯ???...

56

Сарказъм Радомирски

преди 1 месец

В календара няма място за всички предсказани дати за край на света.

55

Не е така

преди 1 месец

До До 47-ми, Добре ама -- Над 5 милиона сме през 1944 г. И ако не бяха затворили границите, щяха да останат под 2 милиона тук. Сега, ако по някакъв начин всички българи се приберат от чужбина заедно с родените си там деца, нищо чудно да се окажем 10 милиона. Българката ражда минимум по три деца, когато живее за постоянно в нормална държава. Но не виждам какво ще ги привлече да се върнат обратно. Засега става противоположното - все живо бяга да се спасява от постсоциалистическия рай.

54

Мъск наивен ли е?

преди 1 месец

Или се прави на такъв? Ниската раждаемост заплашва цивилизования свят. Вносът на биологични единици от други части на света не решава проблема, те са различни и генетично, и по манталитет и дори за общи работници не стават. Другата огромна опасност е свръхраждаемостта в онези региони, в които хората не считат за нужно да ходят на училище, а трудолюбието не е в традициите им. Благодарение на даренията под формата на храни и ваксини, те пренаселват света и очакват някой да ги хрантути.

53

Т0001

преди 1 месец

Единствения начин хорицата да намалеят е ако има бунт на машините ... хаххаха

52

Цикличност

преди 1 месец

Процесът е двояк... засега. В развитите държави населението намалява,а в аборигенските расте. И с Рим е станало същото - варварите за заляло империята и са последвали 500 години тъмно Средновековие.