28

Банка Антинари

преди 1 месец

Тука има. Тука нема.

27

Анонимен

преди 1 месец

Не могат да обяснят гравитацията.

26

Любопитен

преди 1 месец

А светла материя има ли?

25

Пийте си ракията и..

преди 1 месец

Абе яяя...мноо мислите. Светлината не отслабва, просто енергията на вълната се преобразува, от светла в тъмна енергия. Всичко в природата отслабва, след което се намесват други сили и процеси и всичко се видоизменя по форма, съдържание и вибрация. Човек отслабва, умира и друг се ражда...планетите, Слънцата, Галактиките, всичко е в една космическа супа, която ние не разбираме или не сме още дорасли за да я разбираме...тая работа.

24

Анонимен

преди 1 месец

Статията си е даже много ясна. Обичам астро-физика и квантова механика! Браво ***!!! Още от тези! :))))

23

bl

преди 1 месец

Не разбирам защо хората си позволяват език като във селска кръчма. Поради неясната статия тук, набързо прегледах въпросната публикация в оригинал и само споменах върху какво се гради тяхната теория.

22

Анонимен

преди 1 месец

До bl 20 - Теорията за уморената светлина е била отхвърлена преди време. Сега тоя индиец я ползва за да защити своята теория. Става ясно че нищо не знаем за вселената а всичко с което разполагаме са само теории. И всеки учен си добавя нещо от себе си само и само да си докаже теорията.

21

Анонимен

преди 1 месец

до умника bl......ами реликтовото лъчение какво е не е ли отслабнала светлина по която изчисляват възрастта на вселената в инфрачервения спектър

20

bl

преди 1 месец

"Има червено отместване, но то е съвсем друг ефект, дължащ се на различните отправни инерциални системи" ... Да, но тези твърдят че червеното отместване можело да се обясни не с разширяването на Вселената а с уморяванвто на светлината (tired light theory), която с времето губи енергия и си удължава вълната. Привеждат някакви доказателства. Доколко е вярно, Господ знае. Напоследък науката се напълни с учени, чиято главна цел е да получат финансиране а не да се занимават с изследователска дейност.

19

Само Левски

преди 1 месец

Ех,тоя Борисов бе,той е на всякъде....Евалата Бойко

18

Анонимен0011

преди 1 месец

*инерциални системи.

17

Анонимен0011

преди 1 месец

Тази статия е пълна с безсмислици и неточности. Няма как светлината да губи енергия при прехода си в свободното пространство. Има червено отместване, но то е съвсем друг ефект, дължащ се на различните отправни инвециални системи. Или тия учени са получили дипломи от някой ВУЗ по паланките, или нашите журналисти не могат да превеждат с разбиране.

16

bl

преди 1 месец

Впрочем как точно се дефинира "отслабване на светлина"? Спадане на честотата и удължаване на вълната? Оффф.. ще трябва да прочетем публикацията.

15

bl

преди 1 месец

"Но ако наистана са открили, че светлината отслабва с изминаване на по-голямо разстояние...това е абсурд" Не бъркайте, разсейване, поглъщане и т.н. с отслабване. В условията на абсолютен вакуум светлината не губи енергия и продължава безкрайно. Ако те са открили че при при движението си светлината "отслабва", това е фундаментална промяна. Впрочем комбинацията от Гугъл превод и журналистическо безхаберие прави новината абсолютно неразбираема.

14

Сенеката

преди 1 месец

Аз друго *** интересува къде са крий нашия Господ Бог еврейският безбащеник ...ми се струва в някоя черна дупка и затова вярващите не го виждат ...ама знаят че го има...щото и те са от там....

13

Анонимен

преди 1 месец

Тук има нещо сбъркано в превода или, в това как аз разбирам нещата. Но ако наистана са открили, че светлината отслабва с изминаване на по-голямо разстояние.......... това е абсурд и не е необходимо да си титулован учен, за да го костатираш.

12

Анонимен

преди 1 месец

За българина е най важно яйцата да не поскъпнат баш преди Великден

11

Анонимен

преди 1 месец

Важното е че има асвалтиран път до Юпитер ,построен от Боко .

10

Анонимен

преди 1 месец

Като чуя тъмна материя и се сетих за турция

9

Анонимен

преди 1 месец

Има тъмна материя - нарича се ФИНАНСОВА СИСТЕМА!