29

Анонимен

преди 2 месеца

До Фокус Точно трябва да намалат пенсионна възрас на 40-50 г. за да има места за млади.

28

Анонимен

преди 2 месеца

До Крум Добре са ги исфърлили щото те се прават на голема работа и не даваха на други заплати.

27

Крум

преди 2 месеца

Всеки бизнес ползващ ИИ трябва да плаща усигоровки равна на сумата на броя на служителите. които Изкуствения интелект замества. Преди месец закриха цял одел в голяма ИТ фирма. Работата на 10 човека беше заместена от ИИ. Това трябва да е официална политика на ЕС. ИИ и работи да им се плащат усигоровки в касата защото изхвърлят хората от системата!

26

Анонимен

преди 2 месеца

Интересно, държавните служители ги прецакаха, когато държавата им намали заплатите и пое и техния дял от осигуровките, а тук масово са убедени, че така държавните служители са привилигеровани. Тези по-ниски заплати водят до по-ниски плащания за всичко свързано с размера на осигурителната сума - болнични, обещетения за безработни и т.н., а накрая и по-ниски пенсии.

25

Анонимен

преди 2 месеца

Държавните служители, са около 100 хиляди и са с по-ниски пенсии, защото държавата има намали заплатите, когато преди около 20 години пое и техния дял от осигуровките. Те най-много от всички искат сами да си плащат техния дял от осигуровките, както всички останали.

24

Фокус

преди 2 месеца

Официално над 1 млн. граждани на възраст 25-55г. нито учат нито работят!? Това е над 25% от активното население в България.

23

Хамстер

преди 2 месеца

До АнонименТова е за жените .... мъжете в България рядко минават 71 г. според държавната статистика в Бг.

22

Анонимен

преди 2 месеца

По официалната статистик човек достигнал 65 години живее средно още 14,18 години, т.е. до 79,18 години.

21

Фибуначи

преди 2 месеца

Пенсионирането след 10 години ще е на 67 години , какво ще работим на 66г. като вече за бизнеса след 50г. си дърт и никой никъде не те иска ?!

20

Верно бе

преди 2 месеца

Пенсионирането трябва да е макс на 60г. другото е схема, официалната продължителност на живота е най- ниска в България в ЕС не може да се пенсионираш на 67г. при средна продължителност от 71г(мъже) според статистическия институт....

19

Писимист

преди 2 месеца

При официална статистическа средна продължителност на мъжете от 71г, пенсиониране на +65г. с тенденция да става 67г. е далавера...

18

Груйо Михалов

преди 2 месеца

Oт 1993 до 2007 хората масово бяха усигорявани на 4 часа, а бачкаха по 12ч. Ако не си съгласен на портала чакаха поне 20 кандидата...

17

Анонимен

преди 2 месеца

А трябва да е около 8000 лева при тия цени.

16

4

преди 2 месеца

Да1 И като се приспаднат 300 лв за лекарства,колко остават? Ток 200 лв...!Животът е прекрасен ,мамка ви и бандити!Долу сглобката!На бунището!

15

Анонимен

преди 2 месеца

До Обективен Държавата и часник постоянно дигат цените. Борда не спря хиперинфлацията защото си гласуват огромни заплати и краднат за магистрали и метро.

14

Анонимен

преди 2 месеца

Три групи пенсуонери са с по-ниски пенсии. Първата е пенсионираните преди повече години. Втората е укривалите доходи и осигурявали се на минимума. Третата група са държавните служители, които са с по-ниски пенсии, защото държавата им намали заплатите когато пое и техния дял от осигуровките - сега тези, на които държавата не е поела и техния дял от осигуровките, получават с 16% по-висока пенсия от държавните служители, при равна нетна заплата.

13

Обективен

преди 2 месеца

Малко хора се замислят, че сега пенсия се наричат и куп социални плащания, които трябва да се покриват от държавния бюджет, а не от пенсионните вноски. Също така малко хора осъзнават, че държавата открадна над 25% от пенсионните вноски на работещите и вместо на пенсионерите ги дава на частните мафиотски фондове. В този смисъл пенсионните осигуровки на работещите щяха да са достатъчни за пенсиите, ако ги нямаше тези две неща.

12

Анонимен

преди 2 месеца

Държавните слижители са прецакани с по-ниски пенсии, откакто държавата им намали заплатите и пое и техния дял от осигуровките. Разбира се никой от тях не взима тавана на пенсиите от 3400 лева, даже никой от тях не взима повече от 2800 лева. Масовата пенсия при държавните служители е 700-1700 лева, а около 2600 лева взима някой и друг началник, осигуряван на максимума.

11

Анонимен

преди 2 месеца

Два милиона пенсионери и 3,4 милиона осигуряващи се за пенсия. Не е добро съотношението.

10

a

преди 2 месеца

Свинско със зеле?