33

Калина

преди 1 месец

Никъде в Европа няма такава анархия. Учениците в Холандия могат да отсъстват от училище при изключително извънредни случаи само с разрешение на директора за 1-2 дни.Когато попитаха Силвия Вартан при едно от посещенията й в България Защо дъщеря й не е с нея? Тя отговори изненадана: Тя не може да отсъства от училище!Родители, правите мечешка услуга на децата си.

32

До Анонимен 22

преди 1 месец

ох, душичка, само като видя някой да споменава нивото на другите и ми става ясно какво му е "нивото" ;)

31

Анонимен

преди 1 месец

Къф е тоя родител и в качеството на какъв говори от името на всички.

30

Електорато

преди 1 месец

Требе да се обгрижи за изборите! Един доход по-малко за личните лекари в столипиново, факултето и по селата с училища.

29

до 27

преди 1 месец

Кой лекар ще се съгласи да работи в училище на мизерна заплата?

28

Анонимен

преди 1 месец

Тези родители да отидат във Великобритания и Нидерландия преди да говорят глупости.

27

Коки

преди 1 месец

Образованието хептен се разхайти!Учебното време е за учене, има си ваканции, а за болните ученици да има, както преди години, училищни лекари!

26

Анонимен

преди 1 месец

Това са глупости. Как 15 дена,че тя годината ще свърши бе! Трябва да има и ограничение,да не се извиняват преди и след ваканция или празнични дни.

25

Анонимен

преди 1 месец

Вие сериозно ли мислите, че някой, който има пари да заведе семейството си за 3 седмици в Дубай, ще е затруднен да вземе бележка от лекар за детето си? Това не е сериозно.Повечето от родителите (особено при децата в подготвителните групи на детската градина или до IV клас) се нуждаят по няколко дни през зимните месеци когато децата имат леко неразположение или семейни проблеми. Едва ли някой е тръгнал да ги ползва наведнъж тези дни. Защо за 3 неизвинени се спират детските за цяла календарна год?

24

Анонимен

преди 1 месец

В момента дните по семейни причини са 10. Става дума за още 5 дни. Общо 15 за 8 месеца. След като си внушавате, че ще ги ползват за Дубай и 15 дни няма да го има детето - може да се ограничат дните до 2 или 3 дни на месец по семейни причини. Но казуса е много труден за решение. От една страна родителите са затруднени за 1 или 2 дни да ходят за бележка от лекар, а от друга страна лекарите искат минимум 5 лева за бележката. От трета страна е причината да не отсъстват 3 седмици от общо 34 седмици.

23

Анонимен

преди 1 месец

Те докато се наканят да го приемат , годината свърши . Но поне от догодина поне в това отношение , нещата ще са с една идея по-нормални

22

Анонимен

преди 1 месец

Слабо ме вълнуват двойкаджиите в нашето образование. Моите деца са отличници, а аз съм отличен платец на данъци с месеци с петцифрен плосък данък. Кога ще отсъстват решавам аз. По време на грипни епидемии сме на ски в планината. Там е здравето. Мнението на министерството не ме грее, то е на издръжка на нас, топ платците на данъци. Най-красивото- електронните бележки. С 2 реда съобщение по Вайбър уреждаме ски почивката. Мнението на даскали и министерство не ме интересува. Не са ми на нивото.

21

Анонимен

преди 1 месец

"Никъде в Европа няма и такива заплати. Не случайно България е изобразена в Европа като турска тоалетна." - Това не е "в Европа" а в главата на един расист, ччийто прозорци бяха събаряни многократно от "Близки приятели" ХЕхеххеХЕХЕХхеХхх

20

Анонимен

преди 1 месец

До дедо ви 11 - Ами семейни причини са си? Това, че ти си виждал баша си само уморен след работа или пиян каот кирка на обяд в неделя, а като си имал ваканции си ритал топка на къра, не значи, че всички хра,най-веченормалните, сме били така!

19

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 17 - Стига с тоя strowman, бе батка ...

18

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 14 - Реалността е, че не всички родители имам отпуски и почивки през "почивните сезони", така че, ако искаме да прекараме НЯКАКВО време с децата си, се налга, да правим така.

17

Анонимен

преди 1 месец

Нека тези, които не ги кефи промяната да продължат да ходят и да висят пред кабинетите, не са длъжни да се възползват! Те навярно са и същите, които си пращат децата болни на градина и училище, иначе са много загирежени и държат на присъствието в час!

16

Анонимен

преди 1 месец

Да напомня ли на родителите, че в Холандия, тяхното дете има право, да започне "транзиция" към друг пол на 13 години и те нмат право, да му кажат, да не взима хормони? Така че полека с "ама в Европа е така!".

15

Asd

преди 1 месец

Хората се покъсаха да взимат бележки от личните лекари да ходят по почивки с децата и явно институциите се съобразяват с реалността. В тая статия предполагам няма да има руски *** са ни обясняват колко сме зле.

14

Анонимен

преди 1 месец

Според мене е най-добре децата да ходят 15-20 дни на училище през двата срока. На изпитите да присъстват и родителите им за да им дават спокойствие и знания! Работите им да се оценяват от родителите им без мнение на учителя. Всяко дете да получава диплом с оценка по желание на родителите. Нека бъдем демократи и новатори с мисъл за бъдещето.