20

Анонимен

преди 2 месеца

В 2024 година да настояваш да си християнин, значи си ммаалоумен! Аз отказвам да вярвам в написаното в Библията, че земята била плоска, а небето било купол! В момента над нас минават спътници! Комуникационни, метеорологични, всякакви! А не трон с белобрад старец седнал в него!

19

До Анонимен

преди 2 месеца

Че кой не обича България ... той Mунчo превърна Шипка от българска светиня в пропутински фетиш, беше събрал там паравоенната си путинска агитка, да сквернят там българската ни националност ... !!!

18

Анонимен

преди 2 месеца

ПП не бяха на шипка на 3 март ,явно не обичат България ,и тук на задушница чешат езиците за Украйна )

17

Теди

преди 2 месеца

БОГ ДА ПРОСТИ

16

До Случаен ....

преди 2 месеца

Продължението - Само през последната седмица преди Великден гърците постят така, както нас църквата се опитва да ни задължи да постим след Сирни заговезни. През останалото време от Великденските пости гърците свободно консумират яйца, мляко и всякакви видове млечни продукти, както и риба на Благовещение и Цветница. Такива пости се изкарват много по-леко.

15

До Случаен минувач

преди 2 месеца

Преди години съвсем случайно научих, че ние всъщност спазваме някакъв много строг вид пости, каквито били задължителни за руските монаси. Изглежда, че и на нашите специалисти по църковна история не им е ясно дали сме възприели тази традиция сравнително късно, когато влиянието на Русия у нас се засилва през последните 1-2 века османско владичество. Приели сме християнството от Византия. Характерните за нея пости и днес се практикуват от гърците - само през последната седмица преди /продължавам/

14

Анонимен

преди 2 месеца

Попа бий камбаните - за 50 милиона попска субсидия :)))

13

Въпроска ?

преди 2 месеца

С огромно уважение и болка да възпоменем паметта на починалите близки и приятели ! Поклон !

12

Поп

преди 2 месеца

Хората умират без да се замислят че всъщност някой ден наистина ще умрат и всичко материално ще си го оставят тук *** Земята. Досега никога не се е раждал такъв човек който не е умрял. Важно е как си живял, какво си оставил, и дали ще тв запомнят.

11

Анонимен

преди 2 месеца

Светла памет,всеки има починал близък,трябва да ги почетем и дано се видим там!

10

Анонимен

преди 2 месеца

До Ze nigmar-и твоя няма асанке...

9

Случаен минувач

преди 2 месеца

"В седмицата между Месни и Сирни заговезни в сряда и петък е разрешена риба, но не и млечни продукти. " Не е вярно. Цялата седмица въздържанието е само от месо. Изобщо тази атеистична вещина по верски въпроси е леко неприятна (въздържам се от думата г л у п а в а).

8

Анонимен

преди 2 месеца

Мразя да ходя на гробища. Още като деца- другите ходеха да търсят кибрит по гробовете и да пробват да пушат там, аз само като чуех къде ще ходят и бягах с двеста.

7

Анонимен

преди 2 месеца

Пак сте объркали нещо - как пост "без растителна мазнина"? Абе.... %=:/_

6

Анонимен

преди 2 месеца

Накоро руйоводството на софийската община награди с някакво много почетно нещо някакъв си много -много учЕн и дипломат, който твърдеше, че между православието и католицизма имало само 2 думо разлика. Твърдеше го с усмивка на превъзходство (по БНТ). Ето повод да се направи справка имат ли католиците въобще задушницИ и въобще как стои въпросът при тях с почитта към преците ни. Отнася се и за така нареччените евангелисти, лютерани и всякакви др. псевдо християнски финансови сдружения .

5

Атеист

преди 2 месеца

И какво ще стане ако не почетем мъртвите? Ще ни обадят на дядо Господ и той ще ни прати в Ада ли?

4

Анонимен

преди 2 месеца

Е какво толкова те и още ше починат. И България ще продължи да съществува въпреки бъдещите починали. Амин.

3

Анонимен

преди 2 месеца

Светла им памет на покойните ни близки. Дано да са добре там, в Отвъдното.

2

Амин

преди 2 месеца

Вечна памет и покой на всички който напуснаха този свят.Ако ходехме по често на гробищата светата щеше да е друг,там виждаш че всички ядове,борби,пари,коли,мръсотии и тн.са напразни.

1

Ужас

преди 2 месеца

Като гледам как вървят нещата по света,скоро ще викаме излезте мъртви да влезем ние живите....