25

Бъди по-умен, моля

преди 2 месеца

Още една уникална иновация на професор Жеко Ганев. Ако повечето бяхме като него .... Браво!!!

24

Партенков

преди 2 месеца

ще падна от смях

23

Учен

преди 2 месеца

Този си няма и идея за състава на димните емисии - повече от над 100 компонента.

22

Гaля

преди 2 месеца

Ъ-Ъъъ, тцъ! Hee cъrлacyвaнo c nocoлcтвoтo...

21

Анонимен

преди 2 месеца

Апелира се държавата да поеме 50% от санкциите за вредни емисии на ТЕЦ 2. Обзалагам се, че нищо няма да поеме въпреки, че отдавна е поела 100% от санкциите на американските тецове.

20

Анонимен

преди 2 месеца

Не влиза в плана за възстановяване и в зелената сделка!

19

Анонимен

преди 2 месеца

От пръднья и боя правим еей.

18

Стара Загора

преди 2 месеца

Министъра е инструктиран да закрие тецовете, а не да създава нещо добро за народа.

17

Анонимен

преди 2 месеца

Какво стана с оня дето палеше водата????

16

<html><body

преди 2 месеца

До АнонименВижте биографията на професора - совецкия учен. После прочетете за предходната "гениалната разработка" за дезинфекция - отдавна е открито как озона дезинфекцира, но вреди и на хората. Не са необходими научни похвати, а справка в гугъл и малко мисъл. Ама това е работа на тоя дето пише статията...не на потребителя на информация.

15

Невежа.

преди 2 месеца

В Австралия тази схема я ползват от години да прибират пари от СО2 субсидии. Производстово на метан или премахване на СО2 е виртуална - дали има 5% ефективност процеса. Изиза златно а полза няма. Нооо има много глупави хора и депутати, готови да се продадат за нещо което звучи добре и има субсидия от ЕС. Да бяха дали парите за АЕЦ и ремонти на няколко ТЕЦ-а. Повече полза от тази тарикатска схема.

14

Аз

преди 2 месеца

За глупости пари не даваме, виж - да трябва да помагаме на уРкайна - туй друго нещо. Така казаха от "посолството"

13

Анонимен

преди 2 месеца

Явно не разбира намеренията на зелените- да се закрие европейската енергетика ако ще и 0% емисии да отделя.

12

Анонимен

преди 2 месеца

До <html><body - Я докажи с научни похвати написаното от теб. Не можеш. Но да обиждаш можеш хахаха Еми... кой колкото може. Българският учен създава нови технологии, а ти обиждаш. Определено си личи разликата в акъла между двама ви.

11

Анонимен

преди 2 месеца

"Интерес от управляващите в България обаче досега няма." - Интерес няма, защото няма да захлебят. А между другото не смятам, че ние имаме управляващи. Имаме козируващи. Но те и толкова могат. Да не мислите, че могат да управляват? хахаха Само за козируване стават, за нищо друго.

10

<html><body

преди 2 месеца

Поредния совецки учен от групата совецки учени с гениалните идеи... преди няколко години биеше коронавируса с озон и пак финансиране търсеше...тия безсмислени статии с рубли ли се плащат?

9

Зевс

преди 2 месеца

Принципно е възможно, ама за целта трябва и водород, който няма от къде да дойде освен от електролиза, която е енергоемък процес. Ако включим в уравнението и закона за запазване на енергията и КПД ще излезе, че ТЕЦа няма да му стигне тока, който сам произвежда, да захрани инсталацията за производство на метан.

8

Интересно,

преди 2 месеца

аз пък снощи гледах образователно видео по въпроса с метана. Метана не може да съществува в природата и винаги се разгражда до въглероден диоксид, който пък се поглъща от растенията при фотосинтезата. Парниковите газове щяха отдавна да са ни удушили ако това не беше така. Отново намирисва тая работа с въглеродния отпечатък и метана от кравите :D

7

Васко

преди 2 месеца

Все едно да кажеш на шейховете че от утре колите минават на вода и ток и край с добива на петрол.Колко хора по веригата ще загубят не милиони а милиарди.

6

Анонимен

преди 2 месеца

Пушека милиони години все си отива у небето - не му тряя инсталация :)))