68

Анонимен

преди 2 месеца

Денков е ВЕЛИК!! Велик академик.

67

Щирлиц

преди 2 месеца

Дребната разлика,че цените растат,къде я скрихте?Цялата ни "икономика" е една гола търговия,и препродаване на стоки,тук-там и мижаво производство.Когато производството стане доминиращо,тогава наистина ще нараснат и доходите,а дотогава вие продължавайте със стъкмистиката.

66

Анонимен

преди 2 месеца

До 15 Всъщност, ако не гледаме НСИ, а истината, т.е. реални доходи, а не декларирани, не взимаме в пъти под в чужбина. В Германия след данъци 1000-1500 евро заплата е масовото. Най-скъпо платените стигат до 3-4000 евро чисто, но са редки, защото бруто трябва да си на над 8-9000. Има "дребна" разлика. Наемите са им по 1500-2000 евро, горивата са почти по 2(3лв тук, 3 евро там), бира навън е 5-10 евро, кафе стига 5 евро и т.н. Ако си излизал в Гърция даже, ще си усетил тези разлики.

65

Анонимен

преди 2 месеца

До 36 Наистина ли хората в чужбина купуват "нормална кола" като Порше? В Германия има по-малко мерцедеси по улиците, отколкото в София или Пловдив, същото и за Поршета. Виж, в Словакия съм чувал за такъв парадокс. В града с фабриката на Порше масово работят там или в Самсунг за по 500-600 евра без осигуровки(масово са писани контрактори), но изпонакупили кайени явно и с някаква отстъпка. В Германия богати хора не купуват скъпа кола, за да не ги набележат данъчните за проверка.

64

Анонимен

преди 2 месеца

До Аз Кочо Това всъщност показва, че сме много спестовни или по-богати от американците. Разбира се, е първото. В САЩ огромната част нямат и 1000 долара на депозит, а от година-две покрай байдономиката успешно богатеят с невиждано увеличение на дълга по кредитни карти, с които си плащат храната и сметките. Средната им заплата е около 30000$ годишно. Хората с по 50000 в големите градове реват в социалките, че след сметки, кредити и наем имат по 20-30$ за храна на седмица.

63

Анонимен

преди 2 месеца

До 43 Всъщност вдигат заплатите. Няма как- натиск на левите от ЕС да се изравнят минимална и средна заплата като МРЗ постоянно гони средната. Е, фирмите нямат пари да вдигат така заплати и съответно не вдигат тези над МРЗ. А и доходите на администрацията и политиците са обвързани с МРЗ и скачат с нейния процент. За съжаление при 40% сива икономика всъщност почти на никой беден не вдигат дохода. Просто увеличават данъка на осигурените на МРЗ, щото парите под масата са същите или намаляват.

62

Анонимен

преди 2 месеца

До 54 Абе, жената за котките на село купува по.няколко кила такъв "салам", като ходим. То това чудо месо не е помирисвало, даже копитата и космите са му кът и е пълно със соя, ама първите парчета не ги отказват, че котешката храна им е втръснала. Виж, следващото ядене не го и поглеждат. Те всъщност и много скъпи луканки и салами така отказват, което говори за качеството.

61

Анонимен

преди 2 месеца

До 53 Нищо не крият. Инфлацията цялостно е 4-5%. На храната е наистина и 100%. Тъй като ток и другите сметки не растат като цяло, то за бедните разходите скачат с по 40-50%, т.е. те пари нямат, та просто ядат по-малко или по-евтини ***. Които харчат големи пари, пак купуват колите по 50 или 100 000, плащат старите пари за мебели и т.н. Събираш накуп и се пада "свинско със зеле"- инфлацията е 4%. При 10000лв плюс 500 за храна са нищо. При 100000 да не ядеш за 50000лв?

60

Анонимен

преди 2 месеца

До Токмаков Тези пенсионери с по 530лв дали случайно не са от едно поколение, което масово се осигуряваше на МРЗ или имаше десетилетия в безработица? Същото чака и сегашните тарикати, които крият доходи. Няма как да си внасял на 300лв и да търсиш 1000. Да, 90те имаше и яко ограбване, съкращения, криене на осигуровки под натиск от собственика. Прецакани са хората от това поколение, но и те защо търпяха и вееха знамена и избираха крадците?

59

Анонимен

преди 2 месеца

До 62 Живееш в огромна лъжа. Спокойно. Повечето хора живеят в нея. В борд също има начин да се вдигнат доходите и да се напечатат левове. Просто се произвежда повече, изнася се и така се трупат евра за покритие на новите левове. Проблемът е, че ни учат, че парите не идват с труд и поемане на риск да инвестираш. Все пак са нужни работници без пари и послушни гласоподаватели. Ако всеки почне да печели, няма да има кой да опъва без пари. Затова изплащай телефона и тегли заеми до откат...

58

.

преди 2 месеца

Тая статия е шега, нали? Макар и черен хумор... би трябвало да е шега...

57

Юлиян

преди 2 месеца

Безспорно сме"царе"на "стъкмистиката"...и само.Как така постоянно се появяват"бодряшки",розово-оптимистични статистики и резултати от изследвания,а ние,обикновенните българи никак,ама никак не можем да го почувстваме.Докога ще ни залъгват и упрекват,че видите ли,всичко върви много добре,забогатяваме,ама на нас,дървеняците не ни стига "интелекта",за да го усетим.Е колко интелект е нужен за да видиш,че уж"расте"само минималната заплата,ама виртуално.Реално и стотинка не влиза в джоба на работника.

56

Жоро

преди 2 месеца

Глупости. Инфлацията в България е най високата от Ес, излезте от държавата и вижте

55

Анонимен

преди 2 месеца

Вярвате ли, че инфлацията си отива? Чесънът 9,50 лв/кг ли е?

54

Хахах

преди 2 месеца

Отива си инфлацията? Да ви кажа ли какви ценови увеличения са планирани за 2024, та да видим как си отива?

53

Успял

преди 2 месеца

До абсолютни лъжи. Новината не се отнася за жалки неудачници като теб.

52

Сорос-пасквилче

преди 2 месеца

Кой нормален човек вярва на тия грантаджии като миджитурчото Георги Ангелов, старши икономист в Институт Отворено общество?!?Айде у лево,платени жрици!

51

Скруч

преди 2 месеца

Лъжат безкрайно . За да нарастнат доходите на един на друг трябва да намалеят защото сме в борд. И паричната маса е фиксирана . Освен. Ако не се тегли заем .

50

АБСОЛЮТНИ ЛЪЖИ

преди 2 месеца

Инфлацията е над 100% при храните, а заплатите не са се качвали през последните две години! Тези лъжат за световно!

49

Чукча писател

преди 2 месеца

Много писал статия . Явно много умен. По умен от чукча. Щото чукча мислел че има да плащаме 40 милиарда нов дълг.