76

Анонимен

преди 2 месеца

Искам да видя сга обясненията на "крайно демократичните" коментатори и глупсоти, които казваха, че "не трябвало да се дава на хората да решават, дали им се гласува за Тръмп или не ..."

75

Фантомас

преди 2 месеца

Я авторът да погледне на картата къде е Колорадо!

74

Ебах го...

преди 2 месеца

"Дончу си е милиардер....." свършиха на тати парите. Оранжевият не може да плати глобите наложени от делата които загуби и сега ще му вземат недвижимите имоти. др0гаре плоскоземи, помагайте на руското прокси.

73

Анонимен

преди 2 месеца

Дончу си е милиардер и се измайтапи а янките на които се кланя атичло шиззото пиха белина,да. За разлика от него руските лидери редовно се шегуват на пресконференции и хората ги разбират .

72

Анонимен

преди 2 месеца

Има си федерални закони и федерални съдии те са над останалите. Номерата не минават. Най смешното че формално президента също назначава съдиите там. Байдъна едва ли си спомня кой е назначил.

71

Анонимен

преди 2 месеца

при нас, решения само на КС са валидни по въпроси касаещи Конституцията. В САЩ тази роля също не се полага на съдия от ранга на този в Колорадо. Не е за неговата уста лъжица и толкова. -----------0000------------ Другар, България е унитарна държава, а САЩ е федерация от отделни държави като Колорадо. По същата логика

70

Анонимен

преди 2 месеца

Бавноразвиващ е байдъна и трябва да го махнат само че подкупните като теб се опитват да прехвърлят все някъде другаде

69

тивариш

преди 2 месеца

"под разни измислени предлози...." отказвам да повярвам, че си бавноразвиващ, или не....

68

Анонимен

преди 2 месеца

Тва смятай бивш президент да му се забранява да бъде кандидат след като вече е бил президент един мандат под разни измислени предлози. И то от разни мигрантски шерифи. Че да се налага федералният да казва че тва е няква държава въобще а не ранчото на бай мигранта. И това било велико за америка. Докъде са я докарали.

67

До 69

преди 2 месеца

Имаш предвид " масата" републикански избиратели , демократите и независимите не се вписват в " глас народен ,глас божий " .

66

Анонимен

преди 2 месеца

Колкото и да тълкувате, колкото и да тълкуват в щатите, ясно е за всеки, че няма как Тръмп да бъде дисквалифициран. Демокрацията се гради на едно основно правило, което е "глас народен - глас Божи". Очевидно в щатите масата иска Тръмп, предвид че Байдъна е тотално изветрял и демократите хванаха доста дини /войни из целия свят/ под мишниците, които няма да успеят да носят още дълго. В момента врътката е да се дискредитират Тръмп.

65

до 67

преди 2 месеца

с особено мнение*

64

До 64

преди 2 месеца

Всъщност върховният съд излезе с НЕ ПОДПИСАНО становище по случая, заради различните гледни точки на съдиите . :Per curiam" от латински " от съда" , такива мнения са много редки и това е показател ,че има разногласия между съдиите.

63

До 64

преди 2 месеца

Я,пак?! Единодушно е в частта си , че не е работа на съд в Колорадо да тълкува как трябва да се прилага конституцията на САЩ в тази и част. А 4 от 9-те съдии са на особенно мнение дали това трябва да е Конгреса Един че въобще не е работа на орган на изпълнителната власт, А трима други - че точно и баш на Конгреса не е. Но пък другите пет го прехвърлиха там. Помня че в казармата един старшина отиде да внася искова молба във военен съд. За развод. Изгонили го....После викаше - не ми разрешават!

62

До 60

преди 2 месеца

Не е единодушно ,прочети коментара на 44.

61

До 59

преди 2 месеца

Точно никакво значение няма за България. Където ни сложат, там ще бъдем. Утре могат да решат, че ще има друго разделение на света и Турция да ръководи България. Ти какво си мислиш, че някой пита малките държавици?

60

Анонимен

преди 2 месеца

Някой очаквал ли е друго решение?

59

Анонимен

преди 2 месеца

Решението е единодушно, подкрепено и от консервативни и от либерални съдии. Основава се на базов юридически принцип - за компетентността. И при нас, решения само на КС са валидни по въпроси касаещи Конституцията. В САЩ тази роля също не се полага на съдия от ранга на този в Колорадо. Не е за неговата уста лъжица и толкова.

58

До 58

преди 2 месеца

Всъщност има значение в геополитически план. Е, бива ли да си толкова елементарен, А ?!

57

Пфф

преди 2 месеца

Не знам какво се вълнувате тук кой ще е президент на САЩ. Първо в САЩ никой не е чувал за България и не знае това какво е, държава ли е, град ли е и къде се намира. Второ, няма никакво значение за България кой е президент на САЩ. Единствените държави за които е важно кой е президент на САЩ са Китай, Иран и Русия.