107

Заралия

преди 2 месеца

Редовно следя пазара на недвижими имоти в Стара Загора. По-смешен е от вестник Стършел. Прилично обзаведени апартаменти се отдават под наем 450 - 500лв/месец. Сходни апартаменти се продават за 100 000 евро и нагоре. Тоест 3 процента възвръщаемост на година без да смятам данъка (сгради + смет), такса за поддръжка на входа, обзавеждане и амортизация на жилището, празни месеци (без наемател)... Инвестиция та дрънка!

106

Гадняр

преди 2 месеца

Троен данък за празно жилище. Това е решението. Ще реши два проблема едновременно. Първо всички тарикати, които отдават под наем без да плащат данъци ще излязат на светло. Втория бонус е, че повечето празни жилища ще излязат на пазара за наеми/продажби.

105

Идеалист

преди 3 месеца

Пари като есенна шума. Индустрия като манифактура. Хората какво да си правят парите и още повече ще има, когато влезем в Еврозоната. Няма лошо! Жилищата да се раздадат на украинските мафиоти с големите джипове, защото те се бият вместо нас!

104

Да допълня...

преди 3 месеца

До не сме единствени 108 Ето тук трябва да се пипнат законите.Да не може да се продават жилища без Акт 16 и задължителен срок за придобиването му.Да се забрани продажбата на зелено. Въведете ред. Хората страдат.

103

Така е ..

преди 3 месеца

Съгласно Конституцията частната собственост е неприкосновена и никой няма право да се разпорежда с нея , освем собственика .Нали си плащат данъците.НС не може да нарушава Конституцията.Същото се отнася и за отнетите автомобили от пияни.Автомобилите нямат вина и не може да се арестуват и продават. Това не е незаконно придобито имущество.Не обмислена работа и сега олеле, къде ще ги дяваме.Незабавно да се прекрати това изнудване.Има други законни начини за наказание.

102

не сме единствени

преди 3 месеца

Тези експерти да дадат акт 16 на жилищата на хората.Вижте блокове строени от ,,Тони и ЖОди".която днес не съществува..Ограбиха хората ,не довършиха и хората сами си довършват Чакаме повече от 15 години.Докога ще се правите на слепи?

101

Анонимен

преди 3 месеца

Много хора от провинцията търсат и не може да вземат заради тия мощеници.

100

.

преди 3 месеца

Всички собственици на празни жилища в 6те най-големи града в България, трябва да плащат данък който да е мин 10-20 пъти повече отколкото ако се обитава жилището!

99

Джоко

преди 3 месеца

".... мениджър фронт офис .... " Този к***дън ли ви го рече ? Ао о о , вие БЪЛГАРСКИ учили ли сте или предпочитате на целувате з***дниците на чуждоезичниците ?

98

В ТВ-репортажи

преди 3 месеца

всички ние неколкократно видяхме случаи с роми, самонастанили се в чужди къщи по селата. Полицията Бог знае защо не можела да ги изгони, дори и когато собствениците си идват през лятото и не могат да влязат в дома си. Оказва се също, че ако наемател спре да плаща наема, не можеш да го накараш да напусне, защото тогава щели да те съдят за самоуправство! Трябвало да го издебнеш да не си е удома в деня, когато изтича договорът за наем и тогава да смениш бравата! Що за закони имаме наистина?

97

Анонимен

преди 3 месеца

.... Третият случай беше описан във вестник. Става въпрос за актьора Вл.Пенев, в чиято вила във Владая се самонастанил клошар и подлудил съседите с безобразията си. При това в тази вила собствениците живеели цяло лято, а през студения сезон също ходели там редовно. Дълго време актьорът не успял да се справи, включително и по времето, когато беше министър във временно правителство. Върнал си съсипания имот благодарение на това, че клошарят бил арестуван по време на кражба. Що за закони имаме?

96

Нищо не ни казват

преди 3 месеца

за тежък проблем, който също е свързан с жилищата. Вече няколко пъти чувам от различни свои познати за типове, самонастанили се в необитавано в момента жилище. Единият случай беше с апартамент на възрастна жена, отишла за няколко месеца в чужбина на гости на едното си дете. Другият случай - етаж от стара къща. Наемателите се изнесли през зимата, собственикът решил да изчака пролетта, защото бил нужен ремонт. Но роми се самонастаняват и няколко години не може да ги изгони. Третият случай беше ...

95

Миле

преди 3 месеца

Абсолютно съгласен !

94

Анонимен

преди 3 месеца

До Миле Същото е и във Варна. Предполагам и в Пловдив е така. Всички големи градове бяха превърнати в грозни бетонни гета.

93

Миле

преди 3 месеца

А не за това ,че им харесва този грозен град ....роден съм в София инза мен това е най-грозния и безличен град, ако таботата не ме задържаше в него , ще избягам на секундата от тоз ***

92

Миле

преди 3 месеца

От 25%до40% има доста голяма разлика.Това показва,че хората говорят за неща ,които не знаят или няма как да се обосновят с факти.Да совия се застроява с невиждана скорост,строят се кооперации без паркоместа.Дали това е пране на пари или *** инвестиция не мога да кажа,но София започва да прилича на едно голямо гето. Защо , защото правителствата до сега направиха така,че София се превърна в град държава,а обърнаха гръб на всички други градове.Хората от цяла България идват в София, за да работят .

91

Хм

преди 3 месеца

Интересно, какво ли ще стане с всички тия жилища когато София престане да бъде столица?

90

Анонимен

преди 3 месеца

Продавам едностаен външен тоалет с изглед към Витоша- 300 000евро, вече имах 9 огледа- според писалите горе, на десетия оглед трябва да има сделка!

89

Анонимен

преди 3 месеца

Как ще са празни? Нали цените отиваха до небето до преди седмица в шопардлъка? Нали беше мечтана (кална, мокра, студена и урродлива) дестинация? Пак ли друга песен запяхте?!

88

Анонимен

преди 3 месеца

В мига който лихвите отидат където им е мястото (6-8%) по ипотечни кредити и пазара не ще замръзне ами ще се вкочани.Как може ипотечен кредит в Германия да е на 7% а в ГанЮво да е на 2.5%?!?!На мен банката в Германия ми плаща лихва по едномесечен депозит 3.5% а в Бг ви дават таратанци. Що за скапана територия е това веее?!?!