34

Анонимен

преди 2 месеца

Това вече няма никакво значение :) Сле 1.1.2025 всички с ипотеки по-добре да гледат EURIBOR 6м, там ги чака изненадата. А парите от БГ банките ще изчезнат много бързо пак след тази дата към ЕС банките.

33

Анонимен

преди 2 месеца

Така или иначе смешниците нямат никаква идея какво върши БНБ, а тя върши страшно много работа и я върши добре. Разбира се за смешниците работа означава да копа земята и нищо друго не признава,а работа

32

бг смешки 2

преди 2 месеца

така или иначе БНБ не върши никаква работа ! банките в БГ си правят каквото си искат- всяка една от тях ....а народа е политически и финансово невеж и неграмотен и си заслужава съдбата напълно ....

31

Анонимен

преди 2 месеца

ГОЛЕМ ПРАЗ!!!...

30

До 3 - Галин от посо

преди 2 месеца

Глупостта човешка е безкрайна! Пресен пример - ръст на сделките с недвижими имоти за последното тримесечие на 2023 с цели 40%!

29

Хабибито

преди 2 месеца

Не се е почнало, но така ще започне...

28

Анонимен

преди 2 месеца

Голямо невежество струи от предишните коментари. По закон БНБ е длъжна да обяви Основен лихвен процент (ОЛП) и го прави. Това разбира се не е процент за лихвите и депозитите и кредитите в банките (БНБ не приема депозити и не дава кредити). Възможно е някоя банка да дава възможност за договор за кредит или депозит зависим от ОЛП, примерно ОЛП плюс 5 пункта, но това не е задължително и е изключение. Сега ОЛП основно се използва за законовата лихва.

27

До 28

преди 2 месеца

Последно ходих на екскурзия в Истанбул, преди 10 години. Турската лира тогава струваше почти левче. Хартисаха ми едни не много лири тогава. Пазя си ги и ще ги показвам на внуците, когато на турските банкноти започнат да се появяват много нули. Има две малко противоположни приказки, едната е да купуваш, когато се лее кръв и хората ги е страх, а другата е да не се опитваш да хващаш падащ нож с голи ръце.

26

до 27

преди 2 месеца

Не се бях замислял по въпроса, ама като чета поста ти, ще излезе че си много прав. Те и украинците, които преди повече от 2 години инвестиаха в оръжие сега са милионери. Продават го на Зеленски и с парите си купуват Тесли и си живеят живота на Сънито.

25

до 24

преди 2 месеца

Аз купувам турски лири и руски рубли. Говоря го съвсем сериозно. В момента са на най-ниските нива и като свърши войната в Украйна, рублата рязко ще скочи. Разчитам на това. Има известна доза хазарт. Но който не рискува, не печели. Дори финансовият мъдрец от Кауфланд го е казал.

24

ИТ

преди 2 месеца

Предвид геополитическата среда в която сме поставени и разположението ни на картата, в момента най-смислено е да се инвестира в оръжие и боеприпаси. Евтини са (хилядарка калашника от магазина на Арсенал в Казанлък, 200-300лв макаровия), ликвидни са, делими са, конвертируеми са (ей ти 10 патрона за кило месо и 5 за кило сирене), и са незаменими с нищо друго, когато ти потрябват.

23

До 23 от ИТ

преди 2 месеца

Прав си, Марк Твен преди много години го е казал. Долари, франкове, японски йени, това са просто тлеещи хартиики. Златото от 50+ години изгуби блясъка си и освен разходи по придобиване и съхранение и риск от грабежи, друго не носи.

22

До 22

преди 2 месеца

А цената на кое не се вдига непрекъснато? В тоалетна хартия да инвестираше, по-добра доходност щеше да имаш отколкото в злато (дори включвайки цената за съхранението на тоалетната хартия в сметките). Щеше да си много по-напред и много по-ликвиден и качеството на съня ти щеше да е по-добро.

21

Архитекта

преди 2 месеца

Купувайте японски йени. Слушайте баче ви Архитекта

20

Анонимен

преди 2 месеца

Лично аз влагам парите, които изкарвам в земя около София. Купувам по селата в радиус 30 км от София. Такава земя е златна инвестиция. След години когато ми се наложи да я продавам, ще струва поне петорно. Никакви злата и долари не могат да ми дадат такава доходност.

19

до 18

преди 2 месеца

Цената на златото се вдига непрекъснато, така че няма как да изгърми човека. А вие специалистите от село, трумпайте имоти в София и си мислете, че така ставата софиянци. Имотният балон съвсем скоро ще гръмне.

18

До 19 от ИТ

преди 2 месеца

Златото е една от най-лошите инвестиции в последните 3 години! Струва сравнително скъпо в момента само заради 2 неща: че има два военни конфликта (виж цената малко преди театъра в Израел и тяхната инвазия в Газа и преди войната в Украйна) и че доларът е скъп спрямо евро/лев. Погледни цената му коригирана с инфлацията и тогава наливай пари за трезори и комисионни на тавекс/айгошд и прочие.

17

Анонимен

преди 2 месеца

Купувайте злато и швейцарски франнкове. Еврото и доларесите скоро ще гръмнат.

16

До 15 от ИТ

преди 2 месеца

Може би това е целта? Хората да вярват, че са богати и да не им пука? Колко ти е таксата за трезора на година? Знаеш, че сайфовете са регистрирани в БНБ и всеки който трябва знае и може да разбере каква и коя каса ползваш. Само преди 5 години с 380к можеше да си купиш два четиристайни в ново строителство с два гаража в София. Днес няма да ти стигнат и за едно такова жилище. Но ти спестявай, както е казал Айнщайн, вселената и глупостта са безкрайни, като за първото не е напълно сигурен.

15

Анонимен

преди 2 месеца

3.5 % е доста нисък все пак. Това значи на всеки спестени 1000 лв да ти дават по 35 лв. Това си е направо нищо. В Америка проценът е средно над 10-15