79

анонимен,

преди 2 месеца

Да потърси друг психолог, за жалост има много, които "не стават"!...

78

Някой си

преди 2 месеца

Е как стигнаха до този извод, като не е ясна причината за изчезването и? Дали е споделяла за някакви проблеми? Искала ли е помощ? Как се очаква учителят да беде навсякъде по всяко време и със всеки ученик?

77

Алекс

преди 2 месеца

Пак се търси под вола теле и се набеждават учител и психолог.Те не могат да заменят семейството.Семейството е основният център за възпитание.

76

Анонимен

преди 2 месеца

Обясни ми ти как трябва да реагира човек на съвет точно от психолог на младо момиче: "Може да си намериш някой като теб и нещата ще се оправят". Тя беше побесняла, а сестра й смяташе, че съветът е много добър. Наложи се да й преведа скрития смисъл на казаното: "Събирайте си се там, хората с проблеми, и ни оставете нас "умните и красивите" на мира." Така че нещата невинаги и в повечето случаи не са еднозначни.

75

Анонимен

преди 2 месеца

Само че някои психолози откровено претупват работата си и са на принципа "ето ти това хапче". А и когато човек не е изпадал в дадена ситуация, понякога е трудно да разбере какво всъщност се опитва да му обясни другият, нищо че се води специалист, който си разбира от работата. Има случаи точно специалистите да дават откровено безумни съвети, без да си дават сметка, че казаното от тях не става за нищо и усложнява още повече нещата. Психологът не е панацея, а и от всяко дърво психолог не става.

74

анонимен,

преди 2 месеца

Да, нещата ВИНАГИ СА КОНКРЕТНИ, именно това изисква помощта да е специална, а не човекът да се блъска сам!Когато я има, той по-бързо и по по-щадящ за него начин ще стигне до решенията, които са по-подходящи за неговите затруднения...

73

Анонимен

преди 2 месеца

Повечето споделяха, че им е по-лесно да обяснят затруднението си пишейки, отколкото да говорят и затова беше доста интересно, а и имаше много находчиви решения на някои дори привидно обикновени ситуации, които обаче за тях са изключителен стрес. Имаше и питания за подигравки и вече не помня кой какви акъли даваше.

72

Анонимен

преди 2 месеца

71: И това не е напълно вярно. Хора от аутистичния спектър например също търсят начин да се справят с ежедневието си. Случайно преди време попаднах на форум, в който такива хора обясняваха проблемите си. Не мога да го препратя, беше доста отдавна. Един например пишеше как си намерил специализирани слушалки, за да не изпада в стрес от прекаления шум в офиса, който е от отворен тип. Имаше и доста случаи на ученици, които питаха за съвети свои "колеги" за различни ситуации.

71

читател

преди 2 месеца

Кметът с боядисаните вежди и той, бие тъпана, да се види колко е активен, колко е загрижен, щял да прави паметник!...Да беше сложил камери тук-там из града си, при тунела, щеше да се види как якето се е озовало там!...

70

анонимния,

преди 2 месеца

Ти говориш за случаи на физически увреждания, когато са ментални, нещата са съвсем други, там го няма този капацитет за трансформация!...Браво, че си се справил със собствения си проблем, но нали разбираш, не можеш да бъдеш УНИВЕРСАЛНИЯ ПРИМЕР !

69

-- Продължението --

преди 2 месеца

Лошо е, когато в паралелката има по някое злобно по душа дете, което започва да се издевава точно с такива чувствителни деца, които предпочитат да таят обидата в себе си. Но това трае само известно време. В тийнейджърските години всеки намира начин да се изяви и утвърди. Точно това е направила и Ивана, проявила е характер е намерила начин да се изяви така, както тя го разбира. Много рядко подрастващ предприема фатална постъпка само защото са го подигравали.

68

До 37, 46, 48

преди 2 месеца

До Училищен тормоз - Когато се пише по такива теми, се пропуска нещо много важно. Децата имат нагласа да се бъзикат едно с друго. На всекиго ще намерят кусур, но не всички реагират еднакво. Едни отговарят с агресия, други имат чувство за хумор и отговарят с шега или бодлива подигравка, трети търчат да се жалват на даскала или на родителите си, четвърти тайно правят мръсен номер на подигравчията. И само някои приемат бъзикните като тежка обида, наранени са и депресирани -- Ще продължа --

67

Ангелина

преди 2 месеца

Проблемът не е "различната Ивана",а агресивното скотско общество ,от чиято част са и училищното ръководство и институциите в чиито правомощия са "защита правата" ,като въпросната Мариана Илиева, началник отдел в Главна дирекция "Контрол по правата на детето" в Агенцията ,които рецитират написани "красива слова на хартия" ,които не се прилагат ,защото учители и служители в тези агенции са индивиди ,без призвание за това и без "сърца",не като анатомичен орган.Само кмета посочва минимално проблема

66

Анонимен

преди 2 месеца

... жестомимичен преводач, който да му помага във всичко. Едва ли говорът му щеше да е толкова добре развит за почти напълно глух по рождение човек. Но фактът че е бил в среда с "нормалните" деца му е помогнал да овладее тези умения и ще не ще да се научи да говори някак. Сега работи и "нормална" работа сред колеги, има и приятели, какво по-хубаво от това. Така че много си зависи от детето - дали ще изплува, или ще се пречупи.

65

Анонимен

преди 2 месеца

Нищо не си мислим. Аз съм за това всички деца да учат в "нормални" училища. Така се научават да се справят с предизвикателствата, както писах по-надолу и дадох пример със себе си. А "здравите" деца да не се правят на прекалено стресирани от другите. Ще ме извиняват специалистите, но ще дам още един пример. Мой познат с тежко нарушение на слуха завърши "обикновено" училище и университет. Сега чете по устните и говори доста прилично. Ако беше в специализирано училище, щеше да има нужда от...

64

Анонимен

преди 2 месеца

Оо, горките съученици били притеснени, че всички знаят, че те са виновни? Леле, да ги ожалиш направо! А когато се забавляват за чужда сметка не са притеснени, а? Тогава са си добре и всичко е наред за тях, пък кво им пука, че някой страда заради разхайтеното им поведение!

63

до анонимната:

преди 2 месеца

Не, тя не е там, за да носи цалата тежест и да неутрализира всичките негативи, произлизащи от дефектите на други хора и на обществото ни като цяло, много са СБЪРКАНИ всички, които мислят, че училището и учителите трябва да оправят всичко.Тя е преподавател, за всичко друго има граници, колко може да се иска от един учител!

62

Анонимен

преди 2 месеца

Към 30 А извинявай ти колко имаш по български и от България ли си или чужденец че така обиждаш

61

Анонимна

преди 2 месеца

Към 53 Каква бедна учителка говориш тя не е ли там за това не носят ли отговорност дори ог човешка гледна точка или е знаела че и се подиграват и нищо

60

Анонимна

преди 2 месеца

Към 53 Каква бедна учителка говориш тя не е ли там за това не носят ли отговорност дори ог човешка гледна точка или е знаела че и се подиграват и нищо