52

Дяков

преди 2 месеца

Значи белгиецът като работи за 2000 евро минимално му оставали 773 евро чисто,с тези пари е живял добре,след като се е пенсионирал и взема 2000 евро чисто,живеел зле не му стигали вие за *** ли ни вземате???

51

Анонимен

преди 2 месеца

Там данъка не е плосък, а прогресивен и написаното е лъжа. При нас най-много пари дерат от бедните.

50

Нали?

преди 2 месеца

В Брюксел са бедняци :D

49

Алекс

преди 2 месеца

Статията е лъжа и измама.Данъците върху по-ниските заплати в Белгия са 25%.Максимално е 50% за най-високите доходи.Данък 63% НЯМА.Неграмотни *** в действие.

48

Запознат

преди 2 месеца

За протокола. В България всеки работещ упражнява трудова дейност в полза на държавата от 1 януари до 23 май.Тоест парите които е спечелил от труда си автоматично държавата ги прибира под формата на данъци и такси. Останалите 7 месеца работи за себе си. Ако някои се съмнява в написаното му пожелавам да се поинтересува, има обширна информация. И като заключение ......сравнението в материяла не е релевантно, идеята му е гражданите в България да си мислят че са в добра позиция .

47

реалист

преди 2 месеца

България е след Беларус във всяка една класация, а те тръгнали с държава от запада да сравняват. Ами пътища, чистота, отношение и т.н., а и ябълките са 1,5-2 евро. Сравнено с Дойчланд тук е с 30% по-скъпо по магазините, като не включвам сладките и другите неща, които са в пъти. По-скъпото е наема/къщата/, токът и най-вече транспорта

46

Анонимен

преди 2 месеца

Ние си получаваме заплатите в левове. Това приравняване с еврото си е чиста спекулация. Ако продължат така, може да се окаже, че сме доста напред в ЕС. Там кило ябълки е 4 евро(техните левове) тука си е 3 лева! Не пазаруваме в Белгия, че да ги приравняваме.

45

Копейкин

преди 2 месеца

Оня ден се върнах от Белгия. Там по улиците ходят едни опърпани, намусен и гладни хора. Бъркат по кофите. Питам ги "що така бе Миме?" Ами /отговарят те /заплатите 700 евра. ДДС, БСП, БДЖ и те остават към 300.Като дадеш на Еврото и Натариуса и те ти чисти 100.Хляба 20 евро /филията /сиренето 30 и те свършиха. Ще се местим в България там минималната била 1000

44

Анонимен

преди 2 месеца

мисиирката не е чула за прогресивно данъчно облагане и за необлагаем минимум, ама тръгнала сравнение да прави, и как го прави, като взима минималния доход и максималната ставка, която сигурно се прилага за свръх високи доходи. Поне си оправете текста под заглавието

43

Анонимен

преди 2 месеца

Бедните бг пенсионери, хвърлят по 10 000 от терасата.....

42

Анонимен

преди 2 месеца

месечните удръжки при минимална заплата в Белгия са 337 евро и това ако нямате деца и живеете сам, окъде ги взете тия 63 % данъция за МРЗ не ми е ясно, тотална дезинформация !

41

Анонимен

преди 2 месеца

И да, удръжките в България са 22% за минималната заплата, по-точно пмалко над 22,4%. Удръжките са осигуровки и данък върху дохода и ги наричат задължителни удръжки.

40

Анонимен

преди 2 месеца

В комунизираната дупка Българи умират от глад...! Иначе се изреждат да плюят капитализма... Мръсни КОМУНДРЕЛИ!

39

Анонимен

преди 2 месеца

Май единственото вярно нещо е, че в България нетната заплата при минимална заплата е 370 евро (370,16 евро, 723,98 лева).

38

Анонимен

преди 2 месеца

Тия кой лъжат? Какви 22 процента? Що поне не си направихте справка колко и какви данъци се плащат? Мисиркиииии това сте вие-неграмотен отпадъъък. По чия поръчка написахте тая боза? Добре ли ви платиха, запълниха ли ви добре?

37

СМЕХ....

преди 2 месеца

Ами, пари за " нищоправене" никой не дава.....ЕДИН, ТАКА У ХАСКОВО ----ДВАЛ, ДАВАЛ...И УМРЕЛ ОТ ДАВАНЕ!

36

Копейкин

преди 2 месеца

Ето за това ви наричат Стъкмистически институт. Тая лъжа сякаш от правителството са ви я поръчали. Минималната била 1000 лв??? Къде бе......? Страшни сте. Белгиеца ако се прибере с 700 евро ще иде в социална и ще му до платят до 1500.Кого лъжете? Вече много българи са там - ще се смеят на поръчките ви статии

35

Анонимен

преди 2 месеца

Тотална пропаганда и дезинформация. Още малко ще изкарате белгиеца по-беден от нас... Айде стига простотии вече. Данъка му бил 60%. Да де, ама после в училище не му казват плащай допълнително. В болницата не му казват плащай допълнително. Пътищата са хубави и не се налага всяка година да сменя окачване на колата...това не се отчита. Да, данъците тук са по-ниски, но като си доплатим всичко допълнително, все едно и ние имаме 60% данъци!!!!!

34

Герб сдс

преди 2 месеца

Какво ревете сега виденов ви бе виновен , че няма бананиОрешарски , че не са на промоцияСега има и банани и -тоал хартияИ пак сте недоволни

33

Пипи

преди 2 месеца

Нищо не става от България, но за това си е виновен народа, че позволява това алчно безхаберие в парламента.