11

Ректорска заплата

преди 2 месеца

Защо ректорите получават такива високи възнаграждения? Получават реално възнаграждения за две работи: за преподаване и за ръководство. Как е възможно за 8 часов работен ден да се правят и двете? И да се получават по две заплати? А асистентите да получават по-малко от продавачи в супермаркетите, нормално ли е това? Уж имало синдикати. Ало, къде сте синдикатите или само прибирате членския внос? А това, че нямало пари, ректорите да го разказват помежду си. Да не се излагат пред медиите. Пари има!

10

Ниско ниво на висше

преди 2 месеца

Безплатното висше няма да промени посредствеността на многото професори с файтонджийски диалект! Защо не се тестват за преподаватели в някой западен университет?

9

Анонимен

преди 2 месеца

Висшето образование е толкова девалвирала във България,че и минимална заплата ви е много,ако мислите че сте много ценни и търсени,може да пробвате да се класирате в някой западен университет преподаватели!

8

Анонимен

преди 2 месеца

ПП и ДБ обхванати от паника за спадащия си рейтинг се опитват да си купят изборите.

7

Анонимен

преди 2 месеца

Мамини сладки те и"асистенти"имате гарантирано минимални заплащане не по ниско от 125 процента от средната брутна заплата за страната за предходните 12 месеца която беше 1990 лева,тоест за 2024 година вие имате гарантиран минимум от 2488 лева!Та викате,за какво е това рев,за какво са тия,ред сълзи и сополиии?

6

Анонимен

преди 2 месеца

Мани, ужас, те ся взимат около 5 хил, и като им ги свали кво ше правят горките?

5

Анонимен

преди 2 месеца

А що не намалалят ректорските заплати? И професорските? Хехехе. Все бият по най-ниското звено. Да не би случайно по-низшите да почнат да вземат по 2000 лева, пък те само по 3-4-5 хилядарки.

4

Анонимен

преди 2 месеца

Научиха се да правят хиляди от образование (на гърба на децата) а сега се оплакват, че кранчето ще им спре.... НАГЛИ УЧИТЕЛИ!

3

Анонимен

преди 2 месеца

Всички ваксини мpaт като мyx и ни освобождават от присъствието си

2

Анонимен

преди 2 месеца

Значи затова бръмчите всички вие и сте против държавата да заплаща висшето образование на младите хора във България,защото заплатките ви виждаш ли,щели да понамалеят?

1

Милен

преди 2 месеца

Това е добра новина. Че всички са станали професори, а миличките са доста посредствени.