40

Анонимен

преди 2 месеца

Алооокапутите. На български се казва АЗОТЕН ДВУОКИС! Ясно ли е? За да забременее макяви явно с дръвена лъчица ви е збирала от чергата

39

Анонимен

преди 2 месеца

Викнете турски архитекти да се справят със софийските пътища.:))

38

Анонимен

преди 2 месеца

Зелени, зелени, зелени, много весели са.:))

37

Мдаа

преди 2 месеца

Откак ми спреха голфа у центъро въздуха някак си е по-лек. Като на Мусала се чувствам.

36

Анонимен

преди 2 месеца

Ееехх този правопис е голяма мъка а фес.бг? Какво е ДИОКДИД? Такава дума не съществува в Българският език.

35

СТР. ТЕХНИК

преди 2 месеца

На книга всичко има в София ,за да се развива ,като съвременен град -столица. НО.....САМО НА КНИГА.

34

химик

преди 2 месеца

Въглероден данък плащате. Сега гласят азотен данък. Като стигнат до кислородния данък тогава ще стане интересно.

33

Анонимен

преди 2 месеца

Некадърност облечена с власт. Това е положението в София от доста години. Кметове като Янчулев, Софиянски, Бойко Борисов и Фандъкова съсипаха София. Хаотично презастрояване, подаряване на общински земи на мафията, вместо там да се направят достъпни паркинги, тотално объркване на движението и паркирането и то не само в центъра, не се мият улици и тротоари, не забраниха отоплението на твърдо гориво, за да имаме чист въздух и т.н

32

Истината

преди 2 месеца

Тук манипулативно се смесват два отделни проблема. Първият е замърсяането на въздуха в софия. А втория проблем е изключително много влошената организация на движението и паркирането в София през последните 33 години, което почти няма нищо общо със замърсяването на въздуха. Говорейки за по-чист въздух, реално искат да ограничат колите, за да си решат втория проблем, който е резултат от некадърността на управляващитв в София през последните 33 години.

31

Анонимен

преди 2 месеца

Реалността е, че заради прокарване на велоалеи по улиците, замърсяването се увеличава.

30

Емигрант

преди 2 месеца

Не е проблем на София азотния диоксид,а опростаченото чалга население на столицата и наркоманията която ги трепе по улиците и пешеходните пътеки,наркоманчета като синчето на Лъчо Мозъка от ГЕРБ са безнаказани /неразследван за убийството на М.Цветков, а всеки знае, че беше дрогиран в джипа-убиец и избяга от местопрестъплението/,медиите които обслужват престъпници като Пеевски и Тиквата,корупцията която е завладяла цялата столица чрез съд,прокуратура и политици, АЗОТЕН ДИОКСИД,дрън-дрън та пляс !

29

Сатир

преди 2 месеца

. Това изкривява картината и създава лъжливото усещане, че живеем в град с чист въздух по отношение на азотния диоксид, който е опасен за здравето. - Абе аланколу , какво му е опасното на Азотния диоксид?За велосипедите -"Налага се използване и на пътното платно. Миличко, така пише в закона, До 50 сантиметра от бордюра.

28

Анонимен

преди 2 месеца

Четири тротинетките замърсяват с фини прахови частици колкото един "дизеляк", в който пътуяат 5 човека. Факт!

27

Анонимен

преди 2 месеца

Тротинетките са неизползваеми за по-голямата част от населението. Не всички са млади и здрави на по 18-20 години.

26

Анонимен

преди 2 месеца

Вместо да забранят дизеляците те забраниха тротинетките, честита промяна дизеляци, да ви напомня отровата и вие я дишате!

25

Анонимен

преди 2 месеца

Хайде стига с тази лъжа за "дизеляците"! Докато я повтаряте няма да дишане чист въздух. Замърсяването с азотен диоксид в София е 12-15% от нормата. ФПЧ са проблема и само през зимата., когато са и няколко пъти над нормата в най-студените дни. През лятото като ги няма печките, замърсяването с ФПЧ е 30-35% от нормите, като 98% от него е заради неизмитите улици и тротоари.

24

Анонимен

преди 2 месеца

Е тва е, други проблеми нямаме, всичко ни е наред, само тоз пусти азотен диоксид да не беше и щяхме да сме цъфнали и вързали... Абе, забелязвате ли, че нещо напоследък много им хареса да плашат хората с невидими проблеми? То кoвид, то азотен диоксид... Мързеливи са станали, дори не си правят труда да създадат истниски проблем. Ама то пък и за какво да се стараят, след като хората и така се връзват.

23

Истината

преди 2 месеца

Тези не могат да се включат към Зелените от Западна Европа, където азотният диоксид наистина стана проблем, защото в София няма проблем с азотния диоксид. Затова си измислят, че имало проблем. Единственото наднормено замърсяване в София е само през зимата и само с фини прахови частици от отоплението на твърдо гориво. Останалото е див популизъм и лъжи. Има си изследвания за замърсяването в София.

22

Анонимен

преди 2 месеца

Скоро бях в Драгалевци, там в момента се копае канализация. Стоях си на паветата на пътя за Алеко и се наслаждавах на утрото, секунди по-късно няколко коли минаха и след тях се завихри такъв прахоляк, че за миг ми се доповръща, просто дробовете ми не можаха да издържат на този прах. Мисълта ми е че ние сме високи до два метра, а всяка преминала кола, особенно по мръсните градски улици вдига прахоляк който се носи поне на 6-7 метра, а ние хората си го дишаме денонощно.

21

Анонимен

преди 2 месеца

Ами залесявайте и ограничете жилищното строителство, а това става с политика за развитие на другите региони. София е супер презастроена, но вие все гледате световните мегаполиси. След време да искате няма да можете да разчупите това. Постоянно се дава за пример запада, но не дават всичко, а само избрано, което им харесва. Няма как да ги стигнем без колонии, а по-лошото е, че ние станахме неофициална.