62

Анонимен

преди 2 месеца

На запад където има базов доход без да работят взимат повече от ние работещите тука, отделно скоро ще имат 4 дневна работна седмица, времето до работа им се брои като част от работата и им се плаща, и после защо няма кой да работи, ами няма да има. България спешно има нужда от съдебна реформа и от лява политика, но БСП не става за управление на страната.

61

Анонимен

преди 2 месеца

Абе те ни карат да бухаме до 70 години за пенсия,а някой тук се упражнява на тема ББД,някъде може и да го въведат и това нещо да проработи,но във феодална посткумунистическа България това нещо няма да го видим,тук червените"бизнесмени"ще ни яхат до гроб за жълти стотинки!

60

Базовият

преди 2 месеца

доход ще се налага, за да може на гърба на данъкоплатците да се повишава търсенето и забогатяването на финансовите империи. Ако някога инфлацията спадне, на нейно място ще сложат базовия доход.

59

икономист

преди 2 месеца

Всъщност всеки работещ повече от 15 години е изхранил няколко дечица на някого си. Ама вдигат стажа за пенсия на 40 години , защото е малко и не стигат парите за кърлежите. И възрастта ще стигне 70 години за пенсия.

58

Анонимен

преди 2 месеца

Някой замисля ли се защо данъците в днешно време са толкова високи? Къде отиват тия пари? Ами почти всичко отива за социални помощи. Германия например харчи по 1.2 трилиона Евро годишно за социални помощи. Долу горе 34% от БВП. И продължава да се увеличава. Реално 20% от населението върши цялата работа. Ако работещите си получат реално това което са заработили те всички до един ще са милионери в кеш! Но сега са на кредити щото хранят останалите 80% дето нищо не произвеждат.

57

Анонимен

преди 2 месеца

На запад нали вече са така. Половината население живее на социални помощи. От тия дето все още работят поне половината и те са излишни щото са на държавна "работа". И в частния сектор също има "работници" които фирмите ги държат щото получават някакви субсидии за това че осигуряват "заетост". Да има го и този феномен. Държавата да плаща за създаване на изкуствена заетост. Изобщо живеем един много объркан свят където вече нищо не работи както трябва. Не е нито капитализъм, нито социализъм.

56

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 56. Никъде не е имало комунизъм.

55

Анонимен

преди 2 месеца

Комунизмът си отиде. 45 стигат, но това е идея на социализмът, а кой стои зад него.:))

54

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 52. И интелнет немаше плез тоталитализъмъ. И плазми и жиесеми немаше. Извинете но не мога да казвам "Л"

53

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 52. Плез тотализма немаше нито китаиски нито тулски стоки. Немаше още китаското чудо и не бяха напледнали тихнологиити. Тлудно ви е да лазмислите и поласъждавате.

52

Анонимен

преди 2 месеца

Не можахте да построите комунизма - всеки да получава някакви пари, незавимо дали работи нещо, какво работи и как го работи.

51

Анонимен

преди 2 месеца

"През соца българите имаха отлична покупателна способност" - Това са огромни лъжи. Половината си живот живях през соца, и половината след него. Покупателната способност в момента е по-голяма, отколкото беше преди 1989та. Да не говорим за гаврата с постоянните опашки по магазините и постоянната липса дори на елементарни стоки през тоталитаризма.

50

Бай Илийчо

преди 2 месеца

Сакат дъ станем кът военните у Бг? Заплата за нищуправене,едене и акъне цел дживот!

49

Анонимен

преди 2 месеца

Смятайте какви пари дават на мигратните всеки месец , какви пари дават на украинците които са тук и как се отнасят с нас и какви са заплатите .Всички трябва да понесат последствия .На експерта да кажа , че в държавата все няма пари , защото все ги крадат , какво се прави

48

Анонимен

преди 2 месеца

И защо изобщо повдига такава тема в медиите, след като е против? Естествено, че тук няма да върви такова нещо, по простата причина, че сме държава с намаляващо население. Базов доход да си въвеждат Афганистан, държавите в Африка. Тука няма какво да коментираме дори. Тези синдици защо изобщо ги има? Само да щипят по 5 лв. ли колко бяха от работниците...

47

Анонимен

преди 2 месеца

Дърт комунист като Тренчев и пенция и заплата влачи :)))

46

Анонимен

преди 2 месеца

Може у КТ Подкрепа :)))

45

Анонимен

преди 2 месеца

Може, обаче с ограничения - който е на базов доход да не може да ползва определени услуги и привилегии. После ще станат по тези причини едни гета, после едни бунтове и ривалюции и т.н. както е показано във фантастичните филмчета.

44

Анонимен

преди 2 месеца

До Митрофанова, чети! И ти си изпаднал бърнаут а ?

43

Митрофанова, чети!

преди 2 месеца

България мрази путин!