15

Анонимен

преди 3 месеца

Не мога да си представя някой, който работи 4 дни по 9 часа, + 1ч обедна почивка,+ 1-2 часа транспорт от и до, и няма да е скапан на 3-тия ден рано сутринта. За какъв вид работа става въпрос, не е ясно. Целта на работодателите била да запазят производителността. След някой друг месец, работещите по този режим могат да усетят недостиг на средства, защото 3 дни ще си прекарват приятно, а затова се искат пари. За спестявания може да не остават още на третата седмица от месеца.

14

Справедлив

преди 3 месеца

Това е пълна простотия на " капиталистическата демокрация ". Менталното здраве се подобрява само тогава когато работата е " песен ", точно определена и осигуряваща издръжката на човека и стабилизиране на държавата, а не обогатяване на срастналото управление с мафиото- олигарсите.

13

До Една българка

преди 3 месеца

ИИ няма да работи вместо теб. ИИ ще ти позволи да свършиш 2 пъти повече работа отколкото без ИИ, но няма да ти вдигнат заплатата двойно. Същото като с компютрите. На времето за да изтеглиш пари на каса в банка отнемаше 15 мин, сега отнема 3 мин и касиерките обслужват 5 пъти повече хора, но пък им се плаща по-малко щото няма нужда да си особено квалифициран понеже смятането и осчетоводяването се правят от машина.

12

Анонимен

преди 3 месеца

През 1926 Хенри Форд въвежда 40ч раб седмица след като прави вътрешно проучване в заводите на Форд и стига до заключението, че разликата в производителността между 40ч/седмица и 70ч/седмица е незначителна но при 70ч седмично се увеличават работните злополуки. С иновациите и технологиите сега статистиката сочи, че при работа 35ч и 40ч няма различна производителност, работниците просто взимат по-дълги почивки. Спокойно може да се мине на 9ч раб ден 4 дни седмично без да се отрази на бизнеса

11

Една българка

преди 3 месеца

Айде да идва вече ИИ и да работи вместо нас, а ние да си подобрим менталното здраве! Нямам търпение :)

10

Анонимен

преди 3 месеца

Ако лежкунтя по цели седмици, вместо да ходя на работа, менталното ми здраве ще стигне неподозирани висини. Никаква работа вече, който иска да ходи ментално увреден да работи! Съжалявам, ама на мен ми става тревожно, като зависна в отпуска или не ходя на работа. Предпочитам да си работя. Явно съм ментално увреден!

9

Щерю

преди 3 месеца

3-дневната работна седмица още повече подобрява менталното здраве, а платената годишна отпуска - съвсем го подобрява...

8

селянин

преди 3 месеца

я можем и седем дена у седмицата да пием а осмия да релаксирам

7

мъж

преди 3 месеца

До Анонименпо-добре да въведат четеридневна периодичност заплата .-аванс- заплата -аванс

6

мдааа

преди 3 месеца

като ти страда финансово здраве какво значение има менталното

5

Анонимен

преди 3 месеца

Ключовата дума е "служители". По-нататък няма какво да се говори.

4

Анонимен

преди 3 месеца

"Впечатляващо е, че 95 на сто от участващите в проекта компании са отчели положителни резултати, най-вече по отношение на психичното здраве на техните служители" По-малко работят хората, а се чувствт по-добре?! Не думай? Да пробват 1-дневна работна седмица със същите заплати, да видят колко хубаво ше се чувстват.

3

БГ стандарт

преди 3 месеца

А най-добре е 7 почивни дни седмично и мама да те храни до гроб.

2

Понеделник е кофти..

преди 3 месеца

Абе по-добре да е 4-дневна почивна седмица....тъй съм по-съгласен!

1

Анонимен

преди 3 месеца

Приложимо за държави където няма недостиг на кадри. Иначе е прекрасна идея