41

Иван

преди 3 месеца

Продадоха го за 1 лев този ЦУМ. Безумие. Беше собственост на българите, на всички българи.

40

Иван

преди 3 месеца

Абсолютно е права дъщерята на Желев. А молове има вече прекалено много и повечето са празни от клиенти. С музея може да се събират такси от туристите, за да се поддържа този евентуален национален музей!!!!

39

По болшевишки

преди 3 месеца

Болшевишките най обичат да се разпореждат с чужда собственост . Станке дай пример , дари първо ти всичко което имаш , тогава призовавай другите да даряват .

38

До 30

преди 3 месеца

В централната част на всяка европейска столица има подобна внушителна сграда символ на правосъдието. Съдебната палата в София е била много добре планирана и изградена някога. Каприз на чалмосаната правешка "принцеса" беше заграбването на предната част на това здание, за да се пренесат там част от най-ценните ни музейни експонати. Правилно беше Съдебната палата да възвърне предишната си цялост. Сграда, достойна за Национален исторически музей можем да си изградим или да преустроим ЦУМ.

37

Анонимен

преди 3 месеца

Сградата на ЦУМ трябва да се вземе от ръцете на свиневъда. Държавата е по-силна от всеки пишман-бизнесмен, дори той да се е награбил с много пари през мътните времена. Нужна е управленска воля и топки. Той може да иска баснословна цена, но може и да продаде сградата за толкова пари, за колкото му кажат. После може пак да имаме огромен магазин, какъвто подхожда за центъра на европейска столица, но можеи да се преустрои в музей.

36

До Анонимен 21

преди 3 месеца

Правилна забележка правиш. Този чужд, изкуствено внесен през последните години в страната ни Ориент, трябва да се изрине от центъра на София. Живея недалеч от пл."Славейков", но вече много рядко минавам по бул."Мария Луиза" точно заради тези. Преди няколко години, преминавайки с кола оттам видях, че градинката пред банята като в квартално игрище в гето. Играеха футбол индивиди с близкоизточни физиономии на възраст от 10 докъм 45 г, с дивашки крясъци и облекло като на хора от гето.

35

ЦУМ беше изграден

преди 3 месеца

като търговски център, който за времето си - 50-те години на 20-и век - е най-големият и най-внушителният на целия Балкански полуостров. Не биваше да се дава в ръцете на човек, който не е подготвен да бъде бизнесмен от определен мащаб, но по времето на нескопосния преход бяха направени и други подобни грешки. Най-вече защото властта все още беше в ръцете на нискообразованите мандраджии и разглезените им потомци. Дори и днес ЦУМ може да бъде отличен МОЛ, но би могъл да бъде преустроен като музей.

34

Joko

преди 3 месеца

Станке , къде си ръгнала през лай на та ? ЦУМ е собственост на сфинаря от Филибето !

33

Анонимен

преди 3 месеца

"На мястото на паметника на съветската армия би могло да се построи сграда за НИМ. "/// Геоложките проучвания на градинката, дето вече ги правят, да не мислиш, че са за да ти построят музей? Ха!

32

Анонимен

преди 3 месеца

Първо да питат в американското посолство, че то вече без разрешение от там и до тоалетна не ходят!

31

Анонимен

преди 3 месеца

Телефонната палата е прекалено малка, а ЦУМ можеше да си бъде мол, какъвто и беше - най-големият подобен мазагин на Балканите навремето. Така можеха да спестят строежа по един от тези "търговски центрове", ама къде ти. А мавзолеят, климатизиран и идеален за хранилище на галерията, можеше да се ползва от нея за съхранение на картини, но нали сме все вресливи "борци за свобода". И градинката на ПСА сега ще я застроят вероятно с поредните небостъргачи, пак благодарение на кресливите "демократи".

30

Анонимен

преди 3 месеца

Историческият музей някога беше в предната част на Съдебната палата, а съдът беше отзад. За музея се влизаше там, където са лъвовете и стобора сега. После обаче съдиите решиха да си вземат цялата сграда, надписаха я, оградиха я, а музея го пратиха на мммм, в Бояна. Сега пак в центъра да бъдел. Той и Военно-историческият музей беше в центъра, до НДК, но и там го направиха съд. Извод: Съдебната система *** всички централни места, а музеите кучета ги яли.

29

Софиянец

преди 3 месеца

Защо ми изтрихте коментара за най-старата екскурзоводка в България която работи в музея- Агнеса, на 72 година????? Писах че е срам такъв екземпляр да работи в музей с национален характер

28

Откраднаха

преди 3 месеца

Всичко и сега няма сгради и терени за важни държавни сгради като НИМ. Парковете и градинките не са разумно решение. Телефонната палата е малка част от една от най-скандалните "приватизациинни сделки". За двеста милиона "продадоха" БТК с хиляди безценни недвижими имоти, един от които беше Телефонната палата. Отделно цялата инфраструктура, която се ползваше и от военните и разузнаването, но то ние отдавна нямаме национална сигурност...

27

Предложение

преди 3 месеца

На мястото на паметника на съветската армия би могло да се построи сграда за НИМ. Мястото е подходящо и като размер и като разположение. Между другото, да се замислим за състоянието и на НХГ - Двореца. Скоро я посетих. Тя е в плачевно състояние. Омазана е от всякъде, а половината от картините не са изложени. Един господ знае защо!

26

Телефонната палата

преди 3 месеца

Наскоро беше продадена от Божков на друг хазартен бос на доста изгодна за купувача цена. Там е идеално място за НИМ. Самият Божков за да прави частен музей купи телефонната палата. Можеше държавата да го купи или най-добре изобщо да не е беше приватизирала. ЦУМ от десетилетия стои празен, защото Гергов прави там оргиите си и корупционните си сделки ала Осемте джуджета. Не би го продал за под 200 милиона евро, нищо че го "купи" от държавата за две хиляди лева или нещо подобно!

25

Гражданин

преди 3 месеца

Директорката на музея Бонка Петрунова го е направила на семейна ферма- на хранилката на държавата работи тя, двамата й сина и двете й снахи. Всичките археолози, всички вземащи държавни пари за разкопките си. Това ако не е конфликт на интереси, то какво е тогава?!?!

24

Анонимен

преди 3 месеца

Преди да коментират за ново място, да коментират за остарелия начин на управление. В музея непрекъснато има вътрешни сблъсъците между археолози и историци, но липсват хора с ясна маркетинг стратегия. Така е като управителното тяло е само от археолози които се чедят как по-бързо да отидат лятото да копаят и да остават музея без управление

23

Анонимен

преди 3 месеца

Какъв художник е въпросната станка? Къде са картините,които е нарисувала? Тя не живее в България,вее си фустата някъде из Европа и се опитва да събира лаври на гърба на баща си. Явно става пак въпрос за заграбването на едни милиони от изстрадалият ни и умиращ народ. За каква история говори тази,след като е от групата на безродниците,които оплюха всичко родно?! Нямат свършване комунистическите отроци,които унищожиха държавата ни!!!

22

До СТРАНДЖАТА

преди 3 месеца

Според мен строежа на стадионите в селата с по 10 човека са абсолютен приоритет.