24

Юнак Балкански

преди 2 месеца

Факт е, че повечето от учениците преписват. Една малка част са умните деца, които наистина полагат знания и умения по време на изпитите. Идеята е добра, но как ще се приложи на практика е важния въпрос, защото от теорията до практиката има дълъг път да се извърви.

23

Алек

преди 2 месеца

Аз съм напълно против учениците да бъдат задължени да свалят каквото и да е било да мобилните си устройства. Днес ще се борят срещу преписване, други ден ще следят с кого си пишат, с кого говорят, какви снимки имат в галерията, къде се намират в момента и тн.

22

Анонимен

преди 2 месеца

Преписването на учениците ли е най- големият проблем в Бг?!

21

А

преди 2 месеца

А кой ще оценява теста учителите или изкуствения интелект?

20

Анонимен

преди 2 месеца

А какво става когато 2 теста на 2 *** ги решава един и същи човек?

19

Мис

преди 2 месеца

Сега родителите ще започнат да искат безплатни телефони за децата, "защото досега нямаха". И ново заемче и защо всичко поскъпвана.Всъщност това е единствения начин да спрат да носят телефони в училище, за да не правят тестове.

18

кон, бе кон!

преди 2 месеца

Ще помогне ли на сомангес да станат грОмотни?

17

Анонимен

преди 2 месеца

За всичко това изброено в новината не е нужен изкуствен интелект. Откакто има компютри повечето неща са възможни, а останалите станаха възможни преди години, когато се появи съответната техника, като персоналните компютри. Да използваш изкуствен интелект за тези тестове, е все едно с гаубица да стреляш по врабче.

16

Кога това?

преди 2 месеца

Ко викаш? НЕ!

15

Анонимен

преди 2 месеца

Ще спре т.нар. тъппанарско преписване по разказвателни предмети. По-умните правят пищови, които да ги подсетят, а не да копират като ксерокси. Затова в университетите се казва, че преписват само умните - т.е. да знаят какво е необходимо да се напише. Като ти дадат задача, която или подобна не е проигравана на упражнения и трябва да се мисли. Сега вече нивото е някакво измислено.

14

haha

преди 2 месеца

Голям смях. Ще накарат лапетата да си кажат акаунтите към Chat GPT та него направо да изпитват даскалите. И ето ни в бъдещето. Аватарите ще са ученици на аватари даскали. Апропо, може и за размножаването да се пробва-резултата може сами без AI да си представите.

13

Преценка

преди 2 месеца

Вече въобще няма изпитване. Ще си играят на телефона за оценка и ще учат след 20 години, когато се пенсионират всички по-възрастни.

12

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 10, четейки мнението ти оставам с впечатлението, че коментара ти е конструктивен. За злобата си знаеш! И ти не прояви грамотност. Защо ли?

11

Анонимен

преди 2 месеца

Чудесно, такива нововъдения означават, че съвсем скоро и учителите ще бъдат заменени с ИИ.

10

Анонимен

преди 2 месеца

Te и даскалите не си знаят матриала, затова свалят някой и друг тест от гугъл, после учениците да му мислат.

9

Пл

преди 2 месеца

Преписването става със съдействието на учители и преподаватели в университетите. Бил съм свидетел. От 2012-та в ту Габрово самите преподаватели казваха на студентите да отворят материала и да напишат нещо от него или излизаха нарочно от залата и се връщат ,когато трябва да прибират тестовете. Асистент машинни елементи ни каза,че от ръководството ги натискали да пускат студентите .

8

Анонимен

преди 2 месеца

"...сериозно да преусмиля..." /// Личи си и ти колко си учил, та се изказваш за образованието. "ПреОсмисля" се пише.

7

Анонимен

преди 2 месеца

Тоест Изкуствен интелект ще създава тестовете, а после друг ИЕ ще ги решава?

6

bl

преди 2 месеца

Не разбрах кое тук е AI. Случайно подбиране на въпроси от съществуващ списък? Ограничаване за функциите на устройството докато е в режим "изпит".Че това всеки гимназист ще го напише за по-малко от ден.Или нашите журналисти хал хабер си нямат от AI или някой пак се е облажил от държавна поръчка или ... и двете.

5

Хмммм

преди 2 месеца

ИИ слага край на учителите! Това трябва да напишете. Дженимай и ЧатГПТ преподават много по-добре от кой да е български учител. На тяхно място щях сериозно да преусмиля методите си съществуването си. Наистина са застрашени и им е време да се осъзнаят какви ги творят.