41

Анонимен

преди 2 месеца

до 40 Ами не е алкохолизъм бе 100 грама ракия на ден. Даже не е и пиянство.То тогава 90 % от мъжете са алкохолици по твоята логика. Смееешник!

40

Анонимен

преди 2 месеца

Евала

39

Анонимен

преди 2 месеца

Знаеш, че нещо не е наред с една нация, когато ползва алкохола за лекарство. Все още има хора, които си мислят, че по едно малко на ден е за здраве и че това не е алкохолизъм.

38

Елементарно Уотсън

преди 2 месеца

Бай Ганйо се лекува с ракия но "мафията с бели престилки" е виновна като умре в болницата.

37

Анонимен

преди 2 месеца

Бе те и някои китайци си мислят, че байцзюто лекува, ама като ги видиш с какви генетични дефекти са украсили и себе си, и децата си... А си е същата рецепта, но с ориз.

36

едни са компетентни

преди 2 месеца

кадри, други са назначени там само за да са на заплата някъде. Отдавна не ми се е случвало да работя в общ проект с хора от този институт и не знам кой от двата типа кадри надделява там сега. Но познавам добре българската традиционна народна култура и мога да кажа на г-н доцента, че в ритуалите виното присъства почти винаги, и в словесното народно творчество често се споменава вино, а ракия - много рядко. Ще го посъветвам да разговаря с историци относно културата на виното по нашите земи.

35

Египет

преди 2 месеца

Още древните фараони и фараонки са пиели алкохол. Има открити делви със вино на 5000 години. Остатъци , но вино.

34

Ще припомня още

преди 2 месеца

и това, че преименуваха Етнографския институт на Институт по етнология и фолклористика, като го сляха с Института по фолклор. В БАН са виртуози по такива реорганизации и ги представят като реформи в науката. Сега не знам какъв е халът на етнографите там, но ще припомня това, че навремето публикуваха Енциклопедия Българска народна медицина. Претърпя две издания и трудно се намира. Част от текстовете й са на високо ниво, други са гола вода, защото и в този институт, както ии навсякъде другаде едни

33

Ще припомня, че

преди 2 месеца

В старо време българите са разтривали болните хора с ракия вярвайки, че това ще извади болестта от телата им. Може би в основата на това вярване е лечебната сила на загряването при настинка. Не го познавам този човек с научните титли и не мога да преценя що за специалист е, но знам две неща. Когато навремето беше на кантар дали да закрият БАН, тогава Етнографският институт се оказа на последно място по брой на публикации и по темпове на развитие на младите кадри. После го преименуваха на Инст

32

Анонимен

преди 2 месеца

Господин Балкански се лекувал с ракия, хахаха... Защо ли не ме учудва. Сигурно копира идеята от североизточните копейки - там е национален спорт кой ще е пръв с цироза. Напомня ми, когато Тръмп каза на последователите си МАГАрета да пият белина против ковид и се натръшкаха. Същото количество мозък е необходимо да имаш и тук, че да пиеш нещо токсично и да си мислиш, че ще ти излекува болестите...

31

Пешо

преди 2 месеца

Здравословно и алкохол. Смях.

30

Анонимен

преди 2 месеца

До Олимпий Панов - има ли изискване какъв цвят да са тези "бои" или това не се споменава в "мъдростта"?

29

Анонимен

преди 2 месеца

от 31 до смееешника 30

28

Анонимен

преди 2 месеца

до 31 А ти осъзна ли ФАКТА, който ти казах??? Че има столетници които цял живот са пиели домашна ракия с МЯРКА??? А????

27

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 29 - а ти осъзна ли, че слушаш ЕТНОГРАФ, който ти говори за медицина?! И пак повтарям - фактът, че само подскачаш и обиждаш, само показва, че няма какво да кажеш, но пък много ти се иска. А защо не се получава - на това трябва ти да си отговориш сам.

26

Анонимен

преди 2 месеца

доц. д-р Ангел Янков е етнограф и няма общо с медицинската наука.

25

Анонимен

преди 2 месеца

до 28 Мозък, ЧЕТИ: "Нещо, което не се лекува с ракия, значи е нелечимо. Но знаете кога едно нещо е лекарство, кога е отрова всичко зависи от мярката", каза за БНТ доц. д-р Ангел Янков, етнограф." Това иска да ти каже човека. Че всичко стига до МЯРКАТА. Има столетници които цял живот са пиели по 100 грама домашна ракия на ден, тоест с мярка, мозък! Осъзна ли сега колко си смеееешен?

24

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 26 - аз не упреквам хората, че пият, а че се опитват да убедят другите, че алкохолът бил някакво вълшебно лекарство (както пише в "статията"). Но като те гледам как подскачаш и обиждаш, явно едната ракия ти е останала да й се радваш.

23

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен:ти да не би да имаш проблем с храносмилателните ензими,че се наливаш с ракия, тогава?"==>Нито имам проблем с храносмилателните ензими,нито се наливам с ракия.Съответните количества алкохол се дават на хора изтощени от болест или по друга причина по време на война или бедствие защото доставят на организма директно и бързо енергия с минимални енергийни разходи от страна на самия организъм.Ясно написах,че дозата прави отровата,ама тоя прочел,че се наливам.Здравословно живее явно.

22

Анонимен

преди 2 месеца

до 24 Ами едното вреди на здравето и другото ве, акъл. И казвам ако ти си пушач аз никога няма те упрекна че пушиш, както съм пияч, но непушач, но ти ще ме упрекнеш че съм пияч. Кое не разбра веее, мозъъък? Не упреквай хората че пият, мозъъък. С какво ти вредят на теб лично, мозъъък?