83

афтор

преди 7 месеца

Така е ... започва се с перални машини

82

Кефир

преди 7 месеца

До БАЧКАТОР 84. Я прочети си внимателно написаното ,защото нищо не се разбира.Къде са евреите, къде са децата на Палестина, къде са украинските .....къде са руските? Добре ,че не си намесил и българите.

81

Анонимен

преди 7 месеца

Откраднати душички!

80

Анонимен

преди 7 месеца

След няколко години тези деца ще воюват за Русия

79

БАЧКАТОР

преди 7 месеца

Европейските стандарти са ми странни. Руснаците евакуират деца ,настаняват ги в приемни семейства и ги и връщат в Украйна. Израелците от друга страна просто събират деца и родители по -нагъсто нейде из Палестина и пускат отгоре им бомбите. И после руснаците били лоши, пък евреите милите душици те имали право ??? Господи ,намеси се!

78

Анонимен

преди 7 месеца

До 123 Вкарваш се в противоречие с руската пропаганда, нищо че си русофил. Нали една от драмите с ЛНР и ДНР беше, че Украйна забранила руския език. Щом и украинците са говорили руски, като са го забранили, на извънземен език ли са говорили според тебе? Ай бегай легай и дупе стегай.

77

до 80

преди 7 месеца

Доста точен добър въпрос. Украинският език е синтетичен. Подобно на македонския. Имат там една езикова реформа, ама не се брои.. просто над 90% са били неграмотни тогава. Както и руснаците - да бъдем обективни все пак. По-лесно е да си представиш една огромна територия, която село с другото село почти не могат да се разберат. Ами виж в България как са диалектите - на запад говорят с "Е", на изток с "Я". Нарича се ятова граница - центърът е В. Търново. Това са факти - има ги по граматиките.

76

Анонимен

преди 7 месеца

Не са отвлечени Това са си Руски Крайнчета а не мелязи те между Руснаци и поляци от западна Крайна

75

123

преди 7 месеца

Да ви запитам, някой да е чул окраинската паcмина да говори на друг език освен руски? И помежду си , и с децата си говорят само и единствено на руски! Аман от долнопробни водевили, САщисаните и някой друг *** еврогвй може и да се хванат, ама не на нас тия, ако обичате!

74

Е,бравос

преди 7 месеца

Ах, как обичаме украински деца! Приемни руски семейства? А след като има над четири млн.руски деца в риск,за тях няма ли приемни семейства? Или самите руснаци вече не харесват руския си геном,та търсят чужд?

73

Анонимен

преди 7 месеца

това е украинската версия на нещата, а в Киев лъжат за какво ли не. Не всички украинци знаят украински, да не говорим за децата. И обратното, всички украинци знаят руски. Така че никой не ги кара нассила да говорят руски. Неотдавна гледах по руските телевизии как един украински юноша бе изпратен от Русия в Минск със самолет, където го чакаше сестра му и си заминаха за Украйна. Момчето говореше свободно руски и каза, че е доволно от приемното семейство. Руснаците казват:подавайте молби, за да се възсъединят роднините с децата

72

Анонимен

преди 7 месеца

Всички са замразени и ще бъдат изядени от Путин за закуска! Днес по БНР някакъв инакомислещ го нарече канибал, така че не се чудете.

71

Мъка

преди 7 месеца

Горките деца , пленени от Путин.

70

Анонимен

преди 7 месеца

"Костя решил да се прибере в Украйна, където организацията "Спасете Украйна, която се опитва да открие отвлечените в Русия деца, го настанила на първо време в Киев. Сега момчето е при приемно семейство в Украйна"------------Искахте да кажете "отвлечения" Костя се е прибрал в Украйна с позволението на руското приемно семейство, а украинците са го настанили в приемно семейство. Въпрос; от кого са го отвлекли руснаците щом няма родители?

69

Анонимен

преди 7 месеца

А къде са истинските родители на "отвлечените" деца? Нямат такива, нали? При 20 000 уж отвлечени деца, би трябвало да има поне 40 000 души, които да излязат пред камерите и да кажат, че това са техните деца, а такива за 2 години не намерихте.

68

Що за логика?

преди 7 месеца

"Представителката по правата на децата в Украйна Дария Херасимчук казва, че това включва и децата, които са избягали в Русия заедно с родителите си заради войната". ....... Излиза, че (според госпожата, защитник на правата на децата) и тези деца, които са се изселили с родителите си в Русия за да избягат от войната , и те са "отвлечени". И какво трябва да се направи според нея: сега Украйна да ги отвлече от родителите им, така ли?

67

Малко за политика

преди 7 месеца

Бил съм в Одеса по времето на Горбачов и там не чух никой да говори украински. Нито на пристанището нито в града. Това, че децата са говорели украински, а трябвало да говорят руски след като са били настанени в приемни семейства ми се вижда доста преувеличено. Не трябва да се забравя че тези деца са от Източна Украйна, където мнозинството от населението са руснаци.

66

стига бе

преди 7 месеца

Укрофашистите и техните господари от запада не са доволно, защото по този начин са се лишили от донори за органи. Затова сега обвиняват, че Русия ги е отвлякла, но реално ги е спасила.

65

Анонимен

преди 7 месеца

Путин е за трепане направи нещастни милиони хора, разруши и изби стотици хиляди семейства, остави ги без дом и без деца.

64

Анонимен

преди 7 месеца

В случая с Костя не виждам той да е бил отвлечен. По скоро изоставен от родителите си.