38

Alex

преди 2 месеца

Хора; Всечички бягат от тая" демократич но" изгорена територия! От Външно се по мръдват единствено за изселници някак ви!

37

Анонимен

преди 2 месеца

Тоя човек не е добре с главата! Да дойде да му дам моя български паспорт! Абсолютно безполезно нещо (за човек имаш друго европейско гражданство), особено ако си в чужбина! Само беля можеш да си докараш с него.

36

Анонимен

преди 2 месеца

Потръпнах от погнуса, когато прочетох този диморайковски пасквилл. Много имоции, много патетика и снобизъм. Гнуссно е за четене. Жендарска история. Само отвращение от тези десни либертарианци, които описват болките на богатите и известните, а народа считат за торр.

35

до 16

преди 2 месеца

Напротив, може да вземе гражданство и ако е под 18г без да е роден в страната, за чието гражданство кандидатсвта.Зависи от държавата и законите й. За Българско гражданство - поне един от родителите да е БГ гражданин и да докаже Бг корени.

34

587

преди 2 месеца

До АнонименВ грешка сте, 1947г емигрира със семейството си във Франция. Бил е 10-годишен.Междудругото, от години се знае, че БГ гравданство и паспорт се взема най-лесно и отваря много врати. В чужбина работех за малко за българка, която се оказа македонка с БГ паспорт. В началото като ми се представи и каза. че е БГ и заговорих на БГ, тогава ми каза че всъщност е от Македония и не ми разбира добре. Срещала съм и албанци, пак с БГ паспорти. Като направят някаква поразия, не казват откъде са, п

33

Анонимен

преди 2 месеца

Позорно е, държавата България многократно е доказала, че не цени най-качествените си и достойни хора, нещо повече - тя ги унищожава, ако имат достойнство и не се подмазват на партийните управници. Праща ги в изгнание и забвение. Препоръчвам книгите на Димо Райков за Франция, там той пише за още много достойни българи, принудени да напуснат страната

32

Срам

преди 2 месеца

Подобно отношение е срамно. Аз лично съм един от тези на които проф. Христофоров е помогнал. Сега съм здрав, благодарение и на него. Но мога само да пиша едно.....щом за този достоев българин няма възможност за бг паспорт, по добре е да няма бг паспорт. Такъв паспорт ще имат руските агенти убийци, мафиоти от цял свят и всеки който си плати на президента....

31

анонимен

преди 2 месеца

Питайте вицепремиерката, която доволно лежи в ***, вече втори мандат!

30

Анонимен

преди 2 месеца

До Хюго Бос до 16Ами и Вие леко се поограмотете, за да разберете, че когато се е раждал синът на този човек, не е бил приложим посоченият от Вас нормативен ред, а друг - на комунистическа пастмина. Съответно е нямало как бащата да се завърне в България при раждането на детето, за да му съставят български акт за раждане, защото сетне не само, че нямаше да може да се прибере при жена си във Франция, ами сигурно и в някой концлагер щяха да го запокитят червените предатели.

29

Анонимен

преди 2 месеца

Франция, ми е една от любимите държави, с богата култура и литература, но на този не му вярвам, ама никак, нещо не е наред, мирише на гнило, може и да греша, но не му вярвам!

28

Анонимен

преди 2 месеца

В Германия изчетох и изгледах доста случили се исторически факти през последните десетилетия, потреса беше голям от някои събития и личности, но сега не ми се дават дълги истории, като примери и обяснения, само разбрах, че винаги трябва да имат едно на ум, нашите наивни хора в източна Европа.

27

Анонимен

преди 2 месеца

България на Киро просто, Лена парапета, Кокорчо измамника, Лорер далавераджията...е само туристическа дестинация.

26

Анонимен

преди 2 месеца

Тук има нещо. За да не са му предоставили българско гражданство, има нещо, мирише на гнило! И какво гражданство иска за сина си, след като самия той не е раждан в България? За какво?

25

$$$

преди 2 месеца

Хайде копейки, започвайте да плюете изменника на родината и кажете колко велик е късокракия богатир спасителя на света!

24

Анонимен

преди 2 месеца

И аз не разбирам за какво му е това гражданство. При положение, че има френско. Внуците ми нямат българско гражданство, имат австрийско. За какво им е българско? За да може Тагарчук да ги мобилизира в някакъв хубав момент ли? Благодаря! Даже България изобщо не знае за съществуването им и така е чудесно!

23

Стария консул

преди 2 месеца

Съгласно чл.8 от Закона за българското гражданство (ЗБГ), български гражданин по произход е всеки, на когото поне единият родител е български гражданин. Ако до 14 год. възраст детето е бил регистрирано в общината по постоянно местоживеене на родителя, който е български гражданин, е можело веднага да получи български акт за раждане с ЕГН. Явно това не е направено и сега се прави процедурата по чл.39 от ЗБГ - "Установяване наличието на българско гражданство" пред Министерство на правосъдието.

22

Боко

преди 2 месеца

За какво му е бг гражданство!Хората бягат в чужбина,Тея пък с какъв акълж

21

Бозаджията

преди 2 месеца

Резидента е зает да раздава гражданства на де що има руска пас. Мина по посолствата им. Да не мислите че му дреме за проевропейски, процивилизационни кандидати с български родител? Така мозък не се промива. Агресора е винаги на почит и се представя за освободител и така няколко десетилетия докато се забрави кои сме. Така се прави дами и Господа. И резултата вече е видим.

20

No

преди 2 месеца

Za. Kakvo ti e .Nali sme v EC.

19

Георги Илиев Митев

преди 2 месеца

Останете си там комунисти, арогантни, брутални и крадливи - кокошкари . Ограбихте България и си развявате байрака и като добавка се подкрепяте взаимно, докато тук в България убивахте , грабехте , национализирахте и малтретирахте по политически причини бедни хора. Още повече, че им отказвайте не само първа помощ , но и прегледи , лечение и помощи от ТЕЛК и "червения кръст " .