21

Анонимен

преди 3 месеца

Това ще е грешка, професоре. Обратно, таксата трябва да се повиши, та във ВУЗ-овете да постъпват кандидат-студенти, които ще се наложи да постигат висок успех, за да си осигуряват чрез стипендия обучението във ВУЗ. Същевременно намаление броя на ВУЗ-овете, за да се осигури състезателност при постъпване в университетите. И солидно пресяване на преподавателите, защото пълнежът е голям. А материално-техническата база в инженерните специалности е от преди 30-40 години.

20

Анонимен

преди 3 месеца

Повече мяза на треньор по борба. Мислех, че е на спорта.

19

Анонимен

преди 3 месеца

То всеки втори е с висше и каква полза, като няма работа по специалността, или никой не иска да дава по-висока заплата от минималната. Провинцията не е София и не гледайте заплатите на държавната администрация. В частния бизнес е див капитализъм от 17-18 век. Разходете се из пеовинцията и пратете подставено лице да кандидатства за работа.

18

Защото

преди 3 месеца

Ех, ректорите влизат в ролята на опозиция на Правителството. Защо ли са против отпадане на таксите? Говори се, че възнагражденията им надвишават това на Денков. Не изглежда нормално. Да се върне Денков в образованието и да вземе да сложи ред.

17

бай работник

преди 3 месеца

То и досега е без никава стойност,сега ще стане напълно дебиларщина и вИшистите няма да могат да четат а само да зяпат тик-ток!

16

Анонимен

преди 3 месеца

всички в чистотата ще са с висше

15

Анонимен

преди 3 месеца

И ще повиши качеството и на преподавателите и на вишистите ....

14

целта е друга

преди 3 месеца

Този е, меко казано, не особено умен човек! Стига лицемерие и лъжи. При 95% напълно неграмотни, напускащи средните училища , за какъв разширен достъп бълнува!? Те не могат едно изречение да сглобят правилно и без правописни грешки, той зорлем ще ги записва във ВУЗ безплатно! Явно целта е съвсем друга - да се спасят от закриване и уволнение, тъй като населението намалява и няма кандидати за учене.

13

Ясна е работата

преди 3 месеца

То при толкова ВУЗ-ове, академици, професори и доценти да очакваме в скоро време държавата да им плаща на студентите, за да се записват уж да "учат"! Тъй де! Няма да закриваме университети, че там наши хора/избиратели се подвизават.

12

не е баш така

преди 3 месеца

Няма безплатен обяд! В случая сметката ще се плаща от българския данъкоплатец. Няма лошо, но заедно с безплатното обучение, тогава да ги задължават след завършване да работят поне 5-10 години в страната по специалността си. Ако, не - да връщат парите. Иначе се получава, че бедна България плаща за квалифицирана работна ръка в богатите европейски страни.

11

Анонимен

преди 3 месеца

защо да се махат таксите??? За да ги дадат в дискотеките на студентски град вместо да учат за това ли?

10

Анонимен

преди 3 месеца

то и сега куцо кьораво и сакато учи висше. Едвам изкарат средното и без конкурс учат висше. Поне да си плащат тогава.

9

Студентите

преди 3 месеца

Плащаха без да знаят какво ще учат и дали ще ги научат на нещо платеното следване е като частните ученици по престижно е

8

Анонимен

преди 3 месеца

Къде повече? То и сега който иска учи, вече и с пълни тройки влизат!

7

В белите държави

преди 3 месеца

Дават студентски заеми. Докато го върне ползвателя работи в държавата си.

6

gdgd

преди 3 месеца

Пълни глупости. Закривайте повсеместно университети, никакво финансиране за "частни" ... трябва да има конкуренция - не ела ти да учиш щото ни носиш пари..

5

Анонимен

преди 3 месеца

Само че професурти и доцентите да не гледат на бик. То нещата не може да се променят на парче и едностранно.

4

Анонимен

преди 3 месеца

Заради таксите във Българските ВУЗове, много млади хора заминаваха да учат в чужбина. Сега след отпадането им студентите ще предпочетат да останат да учат в България. Това го каза премиерът Академик Денков. А все пак той е бил министър на образованието и много добре познава проблемите му.

3

Анонимен

преди 3 месеца

С отпадането на таксите ние работещите ще финансираме заплати по 10 000 лв на доценти и професори, това ще стане.

2

Анонимен

преди 3 месеца

ВУЗовете бълват висшисти без никаква перспектива поне половината от тях ама лошо няма щом хората така са си избрали, въпроса е че и безплатно вече става малко повечко знаем как се завършва салфетки , партита купони нон стоп на изпита преписваш от телефона и готово , но после да ли си заслужава с изхарчените пари на мама татко дотациите от държавата и много други да продаваш *** на женския пазар или да емигрираш или да чакаш в дома на мама и тати до 45 г. възраст и викаш аз съм виш.за1300лв.не р