41

главен АРХИ ТЕК

преди 3 месеца

Значи този Здравко Здравков нещо като КАСКЕТ и ПЕРУКА ще се окаже?

40

далавета гроб-ппдбт+

преди 3 месеца

Нека позная, въпросните кули ще са следващото разширение на метрото, дето сега го пускат по цариградско в Младост... на 300 метра по права линия от вече съществуващото метро. Демек с наши пари пускат частно метро на новите комплекси от терена на ИПК-то и въпросните кули... яката ралта!

39

Анонимен

преди 3 месеца

И без това е проблем влизането в Младост през детелината, така вече ще е невъзможно. Направете кръгово със светофари или втора магистрала над първата специално от небостъргача към Центъра, за да си остане по-малкия проблем.

38

До Анонимен 36

преди 3 месеца

Абе ***, не знам какво ти дрънчи в главата - точно през соца имаше забрана за гъсто строителство, за да не може сянката на един блок да пада върху съседните. Оттам и рядкото наличие на много високи сгради, точно за да не закриват съседните. Сега стана точно обратното - куцо и сакато строи каквото иска, стига да плати достатъчно на когото трябва. Извън България най-скъпите имоти са ниско застроени и с.много паркове (с няколко изключения).

37

До Помислете логично

преди 3 месеца

Абе, бахур, аз съм работил в бизнес парка в Младост и при 10 000 служители имаше паркинги за 1/3 от тях и местата все не стигаха. Обясни ми как при 100 етажен небостъргач ще имаш 5 етажа паркинги и те ще стигнат за всички? Или може защо в 90% от европейските градове избягват високите сгради, точно защото създават огромни логистични проблеми?

36

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 36 Сл,учайно да си чувал, че сме в земетръсна зона?

35

Анонимен

преди 3 месеца

И с какво ще ги напълнят тези кули. Много станаха. Банките да му мислят.

34

Помислете логично!

преди 3 месеца

Какъв е смисълът да строиш 20 сгради на по 5 етажа и да не останат никакви места за паркиране и никакви зелени площи и паркове? И само да гледаш сгради и бетон? Това просто абсурд! Назадничаво мислене! Много по добре е да построиш един качествен красив небостъргач 100 етажа нагоре и 5 етажа надолу подземни паркинги за колите. Централно отопление, охрана, поддръжка всичко интегрирано в него, модерна работа. Около небостъргача да останат големи зелени площи, парк гора, езерца...

33

Анонимен

преди 3 месеца

Крайно време е да се променят законите и почнат да се строят по високи истински небостъргачи. Това е единственият начин да останат места паркинги и зелени площи. Страничното разширяване чрез ниско строителство е доказано неефективно. Хората в развитите държави това са го разбрали още преди 100 години. В България и комунистите го разбраха навремето и затова построиха блокове със паркове и зелени площи между тях. Демократите ни върнаха 100 години назад със забраната за високо строителство.

32

Анонимен

преди 3 месеца

И сега не може да се паркира, за да се посети някоя от многобройните фирми там, с тези небостъргачи на мястото на паркингите за служещите ще настане ад за ВСВСИЧКИ.

31

Анонимен

преди 3 месеца

Гледам "архитектина" донякъде се е "вдъхновил" от лондонската централа, но ги нема комините по краищата.

30

Анонимен

преди 3 месеца

Ква е тая разруха на снимката ? Къде е това ?

29

Анонимен

преди 3 месеца

Кви са тия комини на ТЕЦ ? Не видях никви кули.

28

Ехооо!

преди 3 месеца

Цариграко и сега е пълен гипс в час ПИК та още няколко хиляди авомобила му трябват - ЕВАЛА !!!

27

Хейт

преди 3 месеца

Как пък за 35 години нямаше и един главен архитект, който да обича този град и да направи нещо за благоустрояването му? Само жалки душици, дошли тук да краднат и да съсипят нещо хубаво. И поредното кметче, дето дойде с обещания, че щял да прекрати презастрояването? Пък си продължава като предишните? Що не отидете по родните си места да ги строите тия недоразумения, а?

26

до 28

преди 3 месеца

сигурно Тесла или Боинг ще ги наемат, ха ха ха

25

Анонимен

преди 3 месеца

ок, кои световноНЕизвестни фирми ще наемат площи там, или ще им ударят и на тях катинара?!!

24

Анонимен

преди 3 месеца

Кулите на Мордор, а в тях ще седи Делян Пеевски за да ви следи всички *** в софето дали бачкате

23

Анонимен

преди 3 месеца

Продават се, мамо, белите манастири, белите манастири, мила мамо, с черните калугерки. Никой се не наема, манастир да купи, манастир да купи, мила мамо, чаршия да прави. Най ми се наело, младото търговче, манастир да купи, мила мамо, чаршия да прави.

22

Алоууууу

преди 3 месеца

Неграмотните драскачи. Само да ви кажа, че няма град в света, който да няма модерни сгради. София е в опашката на света. Като катун е. Всички градове имат стара част и модерни сгради, които също се посещават от туристи. Простииият софианец предпочита рухнала панелка. Столичани сте най-простото племе на све та. И от цииигааните сте по - прости и претенциозни.