12

Анонимен

преди 3 месеца

То изобщо докато алчният, параноичен ром от село Банкя не напълни трапа, за България няма никакъв шанс!

11

Цъ

преди 3 месеца

Никога няма да има такъв закон, докато Толупян е в управлението. Трябваше да бъде приет още 2009 законът за частния фалит или за абсолютната давност. Вече сме 2024....

10

Регулатор

преди 3 месеца

Трябва да има само официални институционални/банкови кредитори, които следват стриктна политика, основана на доказване на доход, когато се отпускат кредити. Всички тези бързи кредити и малки казина трябва да бъдат затворени незабавно. Представляват заплаха за обществото.

9

чети внимателно

преди 3 месеца

"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава." -- Буров

8

Анонимен

преди 3 месеца

Как искате, да има "равноправни клаузи" в неравноправни отношения. Иван искат от Тошко пари. Иван е този, който има нужда от парите. Тошко може и да си ги задържи.

7

Анонимен

преди 3 месеца

До *** - Благодаря :)

6

Анонимен

преди 3 месеца

До hh88 - Рискът е нещо, което се определя по време на сделката. Кой, колко поема. Държавата трябва да се намеси и да сложи рамки, но не да идва с 30 години задължение и да прецаква цялата система.

5

www

преди 3 месеца

До Анонимен, Абсолютно прав сте! Но пишещите в този сайт нямат достатъчно познания, за да Ви разберат!

4

Анонимен

преди 3 месеца

Аз имам идея - вместо да помагаме индивидуално на длъжниците, защо не ударим всички бързи кредити? Защо не ударим всички ЧСИ-та, които от 200 лева, надуват дълга на 2 200 лева, а после влизат на случйана дата и омъкват имущество за 10000 лева, ама върви доказвай в съда, че не струвало толкова или че не е твоя соственост. Съвет - ако имате човке в къщат,а който е длъжник на ЧСИ, задължително сменете личният му адрес, защото иначе ЧСИ има право да влезе и да иземе всичко от имота.

3

hh88

преди 3 месеца

До 1Не е точно така. Даването на кредит е сделка и както при всяка сделка, и двете страни трябва да поемат част от риска. Не може банка да дава кредит, когато кредитоискателя получава по 1000 лв на месец, а вноската по кредита му е 800. Трябва банките да си повишат изискванията, за да имат коректни кредитополучатели. Сега, като знаят че дори да умре, децата му наследяват задължението към банката, нямат никакъв проблем да отпускат кредити на всякакви неплатежоспособни.

2

Анонимен

преди 3 месеца

До 2 - Точно! Искат да стане, като с наемодателите в Калифорния. Влиза някой в жилището ти, твърди, че ти е дал пари и 6 до 18 месеца, нямаш никакъв вариант да го изгониш. Онзи може да трупа и сметки. А си отишал в енергото да кажеш "спирайте тока", а се води саморазправа и те съдят, все едно си влязал и си заплашил децата му с пистолет ... Нео-либерл-комунизъм.

1

Анонимен

преди 3 месеца

Длъжника е незиправната страна, той е нарушител, защо трябва да му помагаме? Преди всичко трябва да бъдат защитени интересите на кредиторите, защото те са уязвимата страна, те са дали нещо на длъжника, което той не може/не желае да върне според уговорените условия. Ако не бъдат защитени кредиторите, те ще калкулират риска в цената, тоест лихвите и таксите ще се увеличат драстично, следователно заради разни тарикати ще трябва всички да плащаме повече.