90

Анонимен

преди 3 месеца

Пенсиите и заплати санпо високи в Албания Сърбия ,македония ,защо Василев

89

Анонимен

преди 3 месеца

В Русия и с минималната заплата е различно по отделните региони. За 2024 минималната заплата за Москва е 29389 рубли, което в зависимост от използваните валутни курсове е между 564 и 950 лева.

88

Анонимен

преди 3 месеца

В Русия няма минимална пенсия важаща за цяла Русия, а има минимални пенсии по региони. За Москва минималната пенсия от 1 януари 2024 е 24500 рубли. В зависимост от това какви валутни курсове се използват това е между 475 лева и 690 лева.

87

Анонимен

преди 3 месеца

84- В Раша мин пенсия е 200лв, а мин заплата след данъци е 300лв- не искам и да ми е фашистко- руско.

86

баба мара

преди 3 месеца

стига с тези пенсии неграмотни хора без образование с малки заплати и осигуровкикакво очакват сега от къде пари при тази демографска криза аз защо не пискамза пари а се възмущавам от положението в болниците пълна скръб не ти обръщатвнимание защото си възрастен били сме отишли там на хотел

85

До Мечо пух

преди 3 месеца

Да спестяващ по 50 лева всеки месец (18000 лева след 30 години) ще стигнат за 9 месеца пенсия по 2000 лева, а тогава минималната пенсия ще е над 2000 лева. Това ли искаше да ни кажеш?

84

Анонимен

преди 3 месеца

Една част от тези 800 хиляди пенсионери с пенсия до минималната са държавни служители, които държавата прецака и им намали заплатите, когато пое на 100% осигуровките им. Сега еднаква нетна заплата от 840 лева получават държавните служители с 934 лева заплата и другите наети с 1083 лева заплата, но пенсията се изчислява според осигурителната сума (934 и 1083), а не според нетната заплата.

83

Анонимен

преди 3 месеца

Европейско ли ви е с тези туземски пенсии?

82

Анонимен

преди 3 месеца

"гарантиран базов доход" е нещо друго и не заменя пенсиите. В България такъв доход не виждам как ще се въведе през следващите 50 години.

81

Анонимен

преди 3 месеца

Заради укриването на доходи през миналата 2023 година в НОИ не са постъпили по груби сметки около 10 милиарда лева - около 6 милиарда от дебеловратите работодатели демократи и около 4 милиарда от наетите. Дебеловратите демократи си купуват с тези пари скъпи коли, имоти, любовници и т.н., а пенсионерите мизерстват. Като се пенсионират тези дето са укривали доходи са на минималната пенсия и реват - аз 40 години съм работил, а пенсията ми е мизерна, т.е. и те са на загуба, а не на печалба.

80

Анонимен

преди 3 месеца

Следващите 10-тина години ще са последните с понятието пенсии за трудов стаж. \След това идва гарантиран базов доход за всеки клепар - млад или стар. Работа ще има само за много ограничен кръг хора - което не може да се върши от AI .

79

Факт

преди 3 месеца

Осигурявал си се нормално и сега взимаш над 1500 лева пенсия. Укривал си доходи и си се осигурявал около минимума и сега си с минималната пенсия от 523 лева. В това е голямата разлика и смисъла да се осигуряваш на по-високи суми.

78

Анонимен

преди 3 месеца

НОИ са си раздали щедри бонуси че мамят пенсионерите и им окъкват размера на пенсиите.

77

Учен Долски

преди 3 месеца

У нас няма заплати и пенсии, има помощи.

76

Анонимен

преди 3 месеца

Така ще е, след като Дянков и Борисов откраднаха Пенсионния и Сребърния фонд още през 2011-та ...

75

Анонимен

преди 3 месеца

Е, а пък пи ГЕРБ какви високи пенсии имаше. Особено пък на един пенсионер пожарникар, който не е работил и 1 ден в Пожарната.

74

Осигуровкин

преди 3 месеца

Т.е. е все тая дали ще плащаш реални или минимални осигуровки - все еднаква пенсия взимаш. Защо да плащам реалните тогава?

73

Анонимен

преди 3 месеца

Че то истински увеличения у нас на пенсиите напрактика не е имало. Раздаваните предизборно еднократно пари са си чисто купуванена гласове. Но и купените си заслужават пенсиите и заплатите, щом гласуват за шайкаджии, като ГРОБ ПП ДБ ДПС.

72

Анонимен

преди 3 месеца

Целия пенсионен в България е сбъркан, не може пенсионерите да ми бъркат в джоба всеки месец и да ми сърдят че им давам малко. Къде е личната отговорност? Всеки трябва сам да се погрижи за старините си, така е правилно, а не да се чака на държавата, тоест на нас данъкоплатците. Държавата трябва да се изтегли изцяло от пенсионната система и тя да бъде заменена от частни фондове или каквато форма за финансиране на старините си всеки предпочете.

71

Хахахахахахахахахаха

преди 3 месеца

До Непозната, 1100 евро не дава добър живот. СПрете да спекулирате. Много хора пътуват. Много хора работят с Западна Европа. Знаем много добре какви са цените и какъв живот подсигуряват 1100 евро :) А и много сме живяли там.