32

Нищо безплатно няма

преди 3 месеца

До Анонимен 28 Не е точно така. Нали преди време бяха въвели изискване за патент, който всеки клошар трябва вземе от Общината срещу заплащане, за да има право да рови в точно определени контейнери и да не се карат и бият, когато разпределят територии помежду си. Не знам дали все още съществува такова изискване.

31

Кой както се уреди

преди 3 месеца

До Изненадан - Ами как иначе да им остане време да обикалят из страната и да четат същите лекции в още 5, 6 или 10 други колежа, филиала и не знам още в какви други измислени уж-ВУЗ-ове? Затова трябва да се постави въпроса не за заплатите им, а за общия им месечен доход, който благодарение на хонорарите от страничните дейности е далеч по-висок от заплатите им.

30

Щастливи сексманиаци

преди 3 месеца

Най-после асистентите,преподавателите и служителите в държавните Вузове ще се наслаждават на " купони " и сбирки с девойки и " девойки" , които поради бедността им са си разтворили широко краката за тях .

29

Изненадан

преди 3 месеца

Изненадващи са високите заплати на ректорите! Няма ли кой да забележи, че получават повече пари от Денков? Да проверят по колко академични часа работят. Изненадвам се, че са си определили някои по 100 академични часа за година. При споразумение между МОН и синдикати за минимум 300. Изненадваща е и шуробаджанащината. Изненадваща е и липсата на публична информация за класиранията при приема. Много изненади.

28

Анонимен

преди 3 месеца

Най-безплатно е в контейнерите за смет! Можеш да се вземеш каквото ти хареса съвсем, съвсем безплатно. Безплатно висше образование означава образование на ниво контейнер за смет!

27

Анонимен

преди 3 месеца

Бедният и умен млад индивид трябва да сгрее отрано, че трябва едновременно да работи и да учи. Държавата трябва да подпомага истинските таланти, на който не стигат средства, а не да вкарва в университета всяко дето от бедно семейство. Ако трябва държавата може да създаде специален фонд за издръжка студенти от незаможни семейства, за да не теглят младите хора заеми от кожодерските банки!

26

anon

преди 3 месеца

Таксите се поемат от държавата... Тоест от всички нас. А какво ще попречи на университетите да вдигнат въпросната такса стократно от следващата година и всички ние да пащаме...?

25

Toni Ivanov

преди 3 месеца

Това е добра идея да имат всички достъп до висшето образование,защото мното бедни и умни деца ще могат да учат,но тези пари които се дават от държавата,тоест от всички данъкоплатци да не отидат напразно и завършилия студент после да избяга в чужбина,да има дотовор,че поне десет години след това ще работи в България и в противен случай ще трябва да връща парите.

24

Анонимен

преди 3 месеца

А кой ги вкара тия такси. Беше по-добре при Живков но някой евро или атлантичен професор алчен за пари ги вкара в закона.

23

Анонимен

преди 3 месеца

Такси никога не е имало, преди Иван Костов да приложи мизантропията си върху главите на студентите.Той искаше да приватизира всички държавни болници за Синята буржоазия. Имахме късмет, Крадлив Дедо да дойде да краде нещо друго и да си спасим болниците от Крадлив Иван. Сега щеше да е истински ужас и катастрофа в здравеопазването, крадливите частни болници нямаше да имат конкуренция и всички щяха да са в мръсните им, крадливи ръце.Всяко полезно предложение се напада от едни и същи платени лобисти.

22

Анонимен

преди 3 месеца

Голям рев,голямо чудо ще падне заради тия такси или яката"търговийка с дипломи"

21

До 19

преди 3 месеца

Това, което пишеш е разумно, ако се отнася само за държавните ВУЗ. Но трябва много да се затегне положението там и да приемат само студенти с много добър и отличен успех. И да отстраняват онези, чийто успех по време на следването падне под (4.50). По света има такива учебни заведения. Държат високо ниво и после това много помага при намиране на работа, дипломата е много престижна. За кадърните и ученолюбивите си заслужава ние данъкоплатците да даваме пари, но с условие после да поработят в БГ.

20

Анонимен

преди 3 месеца

Да махат таксите, докато образованието не заприлича на здравеопазването ни. Бързо да ги махат.

19

Анонимен

преди 3 месеца

Те защо въобще са ги наложили тези такси преди години? Това е предателство. Никакви такси и търговийка с българското образование.

18

Олимпий Панов

преди 3 месеца

Празен джоб за ректора не е добре!То с това образование на нас трябва да ни плащат,а не ние!

17

Анонимен

преди 3 месеца

Трябва да инвестираме в децата си. Колкото може повече българи да учат в университети. Това ни е завещано от дедите ни. Само така България ще се въздигне и духовно. Позор за тези ректори.

16

От №6

преди 3 месеца

Защо трият думата "n p u мu тuв"? Точно такива бяха част от онези "студенти", да се потресеш от такава npo cтo тuя и npu мu тu визъм. Много от тях отпадаха, защото не бяха в състояние да вземат и един изпит, но имаха право да презапишат една учебна година и така си осигуряваха поне две години престой "У градо, у общежитието с баня и парно отопление, това дека че го найдем? Яденье и спанье за без пари и си водиш гаджета кога си искаш. Дома моруко че ме утепа, ако си доведем за нощеска моме."

15

Анонимен

преди 3 месеца

Да махат таксите за децата. Така или иначе са били въведени задкулисно без никакви консултации с хората. Иначе ни чака още по-дълбока чалгализация и *** евроатлантизъм

14

МЛАДЕЖ

преди 3 месеца

Най-накрая ясна позиция на висшите училища.Кой нормален политик по средата на годината решава да прави промени?Тогава и висшите у-ща могат да си сменят уч.планове по средата на годината.Академикът и Ас.Василев наистина" изплискаха легена".

13

Анонимен

преди 3 месеца

Нашите данъци отиват в подкрепа на миграцията и западната икономика, супер