15

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 13 Ееее, ама ти си много капризен, бе! Като искаш точна прогноза, влез в някой чуждестранен синоптичен сайт и ще я получиш. Ама ти си си въобразил,че като си данъкоплатец, това ти дава право да искаш от онези, които получават заплата от твоите данъци, да вършат работа, която да ти е полезна на теб. Ама много искаш, бе! Те са учЕни и това е достатъчно основание да взимат заплати. Да вършат работа? Може, ама в някой друг живот.

14

Анонимен

преди 3 месеца

Прогнозите им не са точни и трябва съкрашения. Набутаха се калинки нали ги пускат по радиото.

13

Анонимен

преди 3 месеца

Безгранично нахалство. Те могат да предвидят прогнозата за вчера, но не и за няколко дни напред. С какви очи искат пари, затова, че не могат една нормална прогноза да направят.

12

Анонимен

преди 3 месеца

И ний искаме, ама няма. Шефа не дава.

11

Анонимен

преди 3 месеца

Защо да им се вдигат заплатите, след като не могат да направят една точна прогноза? Някой хора дори правят залагания, колко пъти ще се смени вече обявената прогноза за седмицата. Закривайте ги, ако ще е такава работата.

10

Анонимен

преди 3 месеца

Някоя си Анастасия Кирилова плаши България с протестни дествия. Дори НИМХ-овете напълно да преустановят работата си, всеки от нас може да намери прогноза от чужди сайтове, при това те са много по-точни.

9

Анонимен

преди 3 месеца

Излагат се. И двата НИМХ са напълно излишни. За такива народът казва "Намерило, та чак се забравило!"

8

Има два НИМХ

преди 3 месеца

Към БАН и към МОН. Кой от двата протестира?

7

Петров

преди 3 месеца

айде и тия, ходят на работа веднъж седмично за по час -два, и те големи заплати искат

6

Доктор Сър Пичук

преди 3 месеца

Закрийте този ненужен институт и без това времето се преписва от западноевропейски източници и нищо не се прави. Всеки поискал увеличение на заплатата вън!!!

5

Анонимен

преди 3 месеца

Синоптиците се учат години но по телевизията излизат някакви които си вдигат краката и все едно ще започне да вие кючек. Такава ни е тъпата държава.

4

Много са нагли

преди 3 месеца

По Бойкове време чудо правиха, но постигнаха разделянето на института им на два нови института - единият си остана в БАН, а другият да се организира към МОН. По онова време многократно се писа, че дори и един такъв институт е излишен, като се даваха примери относно това как се организира на Запад дейност, подобна на тяхната. Зорът им беше повече хора да станат шефове и да се групират на приятелски начала. Сега пък искат по-високи заплати за нищо-не-правене.

3

Анонимен

преди 3 месеца

Тия са вече ненужна твар. Синоптиччните и спътникови модели в днешно време разчитат на супер мощни компютри, алгоритми и изкуствен интелект и правят доста точни локални и глобални прогнози за целия свят. Феодалните старчета нямат никаква работа или заслуга за това. Закриваййййй !

2

Анонимен

преди 3 месеца

Прави са си да искат увеличение на заплатите

1

Веселинъ 7112136860

преди 3 месеца

Категорично подкрепям протеста,но само при едно условие! Да им се изплащат високите заплати САМО ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ,ЧЕ ПОЗНАЯТ КАКВО ЩЕ БЪДЕ ВРЕМЕТО ЗА ЕДИН МЕСЕЦ НАПРЕД ! Щото синоптиците,при все добрите технологии се оказаха просто едни неграмотни зяпачи в облаците,докато дъждове и бури от пари им пълнят джобовете.