15

Безработен

преди 3 месеца

Ее как така липса на кадри нали в по горната статия пише че заплатите в бг са вече по 3000 / 4000 /5000лв. а сега де да се чуди човек защо е пълно с българи по западна европа .....???

14

Анонимен

преди 3 месеца

"Колкото е по-скъпо платен, толкова повече човек е учил и има опит" - Всичко се размива, обапе, в света на финансите ...

13

Анонимен

преди 3 месеца

Време на разположенуе ми беше любимито, когато братпеда топеше от магистралите. Аз съм писан всеки ден на разположение и запълваме квота. Ама ми олащат заплатя, трупат ми се болнипни, осигуровли, па аз си живуркам студент ...

12

аьаььа

преди 3 месеца

До Размисли и СтрастиДа и за това има обяви на по 1-2 години в jobsa и чакат, но никога няма да дочакат. Без пари не става. Хората си знаят цената. Колкото е по-скъпо платен, толкова повече човек е учил и има опит. Ако който иска да му работят добре си плаща за това.

11

ьаьаьаьа

преди 3 месеца

Има кадри пълно е. Просто заплатите са ниски. Вдигайте заплатите и вижте какво ще стане. никой няма да им работи под 8к на месец. Ние не сме роби.

10

въпрос

преди 3 месеца

Защо няма липса на кадри в НСО,МВР и 112?

9

...

преди 3 месеца

То пък едното заплащане... чак е пренебрежително....

8

бай онзи

преди 3 месеца

и мен ме караха миналият месец да хващаме едни клауд тъпотии и да сме он-кол евентуално като левъл 3 съпорт ,ако изникне нещо ...ама ако не изникнело почти никакви пари нямало да вземем. Казах им да си таковат майката и да си го работят те...Още търсят хора ,никой от фирмата ни се наема. Много вождове, малко индианци :) Българи - искайте максимум пари от шефчетата, не бъдете като "Възраждане" да мрънкате за минималните заплати.

7

Комунистите

преди 3 месеца

Правят капитализъм. С ученически бригади и ленински съботници. Не се получава. Много се накрадоха, сега ще трябва да се бръкнат по дълбоко.

6

Кух профил

преди 3 месеца

Съвместителството си е чист извънреден труд. Но за него трябва да се плаща 150 % и да се съгласува с Инспекцията по труда. Абсолютно нарушение на трудовото законодателство, доколкото то съществува в днешния див капитализъм.

5

Анонимен

преди 3 месеца

има ли време на неразположение - отпуска - в тези бизнеси

4

Размисли и Страсти

преди 3 месеца

Не е възможно, "работодателите" казват, като не ти харесва, напускай, за мястото ти чакат десетина!А дали наистина чакат........?!

3

ББ

преди 3 месеца

Пълно фалшименто е тоя недостиг на кадри. Кадри има предостатъчно. Пари нема. И сега с тая криза, която се заформя, ще видим къде с е р ат гладните.

2

Анонимен

преди 3 месеца

Недостиг на кадри, ли? Ти да видиш. Ще Ви подскажа нещо, за което, вие никога не сте се сещали:"А пробвахте ли, да плащате на кадрите?"

1

Анонимен

преди 3 месеца

Времето на разположение трябва да се заплаща. Както и да ги кръщават, това си е допълнителен ангажимент. Защо, напр в енергетиката плащат за т.нар. студен резерв?