Глупости измислени от определен кръг хора!Ферментирал гроздов сок да струва толкова пари е пълен абсурд!Сьщото като със"скъпоцените камъни"
Пил съм и на дедо виното и на комшията виното и бутилки от Коско за 300 кинта. Няма голяма разлика. Не вярвам тия за 10к да са по-добри. Същата работа като с Уагю стеака. Кое му е токова хубавото, че да струва 10 пъти повече от Прайм риб-ай? Няма как. Избиване на комплекси и Шоу-оф е цялата работа.
Не знам дали претендирате да сте енолог или кавист (предполагам, че ви е известно значението на тези термини), но нека да ви дам един непоискан от Вас съвет. Когато съпоставяте вино от една и съща марка, но произведено в рлазлични години, постъпете като сомелиер (сигурно знаете що е това) и след всяка глътка вино хапвайте залък хляб. Така най-добре ще усетите разликата между различните реколти и ще оцените що е това милезим. Този съвет получих преди доста години от стария сомелиер в Евксиноград.
Крадците са от персонала на ресторанта и е много вероятно да са франсета.И те са същите крадци като булгарише apeS само дето там има малко повече закони амаЕдва ли знаете но Париж със сигурност бие София по домови кражби в пъти и крадците основно са франсета.
Вдъхновили са се, като са гледали извинението за сериал по БНТ, наречено Вина, коеот няма нищо общо с винаролозарството, нито в чужбина, нито в БЪглария и е плод на нчеия болнава романтична фантазия. Актьорите играят добре, но героите ... ох тези персонажи са като Invasion of the Body Snatchers, където нещо носи кожата на хора и се преструва, че е човек, без да го разбира, ама за бъгларски винари и ресторантьори. Стар Трек изглежда по-реалистично, като концепция към дадения момент. ...
До Анонимен (2) Охо, ти си гоУем *** вее!!От кое село си?Факта че не си наясно с липсата и на един читав ресторант в София (за провинцията пък изобщо да не говорим) показва каква ниска топка си. Това че си чул някъде две-три думи от винокултурата не те прави знаещ!!Аман от кьорчовци прогледнали вчера!!
абе друг си е живота в цивилизованите страни...даже кражбите са с визия и културно-интелектуален почерк...
"Изключително много добра година, с уникални вкусови качества" - това обозначава думата "милезим", отпечатана върху етикетана виното. Думата не се използва за означаване на годината изобщо, а отбелязва само вината, произведени от грозде, узряло през точно определени години.
Как така се свива течност? Това е много трудно, дори и под налягане. не мога да си го представя.
Само два типа човека могат да дадат 20-30 хиляди евро за бутилка вино. Или ултра *** или милиардер.
МИЛЕЗИМ е годината на реколта на гроздето, не пишете глупости!! Идва от думата MILLE или хиляда..
Нали знаете, че когато на етикета на бутилката е отпечатана и думата "Мелизем", това означава, че виното във въпросната бутилка е от някоя от възможно най-най-добрите реколти? Пиша това, защото ми се е случвало в някой уж много добър наш расторант да попитам ще ми препоръчат ли мелизем, девойката сервитьорка да ме погледне учудено и да ми каже, че вино от тази марка нямат.
Свиха вино за 1,5 млн. евро от легендарен ресторант в Париж