161

ban

преди 3 месеца

Ами с платеното висше се получава някоя пара за университетите ,дето не се отчитат на държавата как се харчи. Общо-взето - се самобонифицират. А колко е лошо "безплатното" - те си знаят. Повечето професори и доценти са получили такова образование. А чалгаджийките и ДП примерно - платено. Ама 1000 лв на година, на фона на софийските наеми е куче влачи - диря нема. Ама като падне бонукса - голям реФ.

160

ОТГОВОР

преди 3 месеца

Предстоят избори - това е !

159

Анонимен

преди 3 месеца

добра новина е, но ще бъде опорочена както всяка добра идея по тази територия

158

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 157 То пък, сега когато висшето образование е платено - скъпо и прескъпо, сякаш учат нещо или някой им преподава нещо полезно. Всичко е една корупция и далавера, едно безсмислено брауново движение в което така наречените университети, а всъщност търгашески организации продават едни хартии без покритие и в замяна цицат пари както от държавата, така и от студентите, само, защото им губят времето там няколко години напразно.

157

Егати образованието

преди 3 месеца

"Безплатното висше"??? То пък едно висше, всъщност - чисто нисше образование. Излизат неграмотни функционално неграмотни с дипломи за висше образование, които са купили чрез повсеместната корупция. И с тази диплома после са негодни за нищо. Могат само да си я сложат в рамка на стената, за да знаят децата и внуците им кога са я купили от псевдо университетите ни с псевдо професори и псевдо академици, без капка научен принос.

156

Анонимен

преди 3 месеца

Има много деца от т.нар. "домове", които са без родители. За тях това е добра новина и шанс. Не гледайте масовката, без значения, каква е причината за това предложение може да е с користна цел и вероятно е, но има и хора, за които ще е шанс в живота!

155

Joko

преди 3 месеца

Това предложение , дошло по никое време със сигурност има някакъв скрит замисъл ! Най-вероятно целта е да подпомогне макар и с малко намаляването процента на инфлация.

154

Анонимен

преди 3 месеца

защо е безплатно више образование като студентите по цели нощи са дискотеките и ресторантите в Студентски град. Студентскии град е станал като Лас Вегас

153

Анонимен

преди 3 месеца

не трябва да има безплатно више образование, защото когато човек не плаща то не цени и още повече ще спрат да четат.

152

Инфлация

преди 3 месеца

Целият смисъл е да се генерират максимални публични разходи, за да могат да кажат, че не изпълняваме целта за ниска инфлация за влизане в Шенден.

151

До МОН

преди 3 месеца

Понеже сега Академичните съвети ще Ви залеят с всякакви декларации против отпадането на таксите вземете им проверете приема! Забелязва се, че няма публична информация за бала за различните специалности. Това е предпоставка за приемане на студенти под масата! Също така за приоритетно запълване на специалности с нисък интерес. Кандидатства за едно, приемат го друго...Честито! Има ли проверяващи, които не са за един обяд и две кафета?

150

Лъчо Мозъка

преди 3 месеца

До БравоМога ли да попитам каква икономика имат Чехия и Словакия и каква България?

149

мунчо

преди 3 месеца

До АнонименЗабравяте, че тогава се появи Анна-Мария и "парите следват студента" е нейна (и не само) "заслуга". Нататък е история....

148

Анонимен

преди 3 месеца

Вардааа комунистиии. Днес безплатно образование за народа, утре безплатен народ за комунистите.

147

аьаьаьаь

преди 3 месеца

С такси или без такси все тая, Пак излизат ***. Образованието трябва да е много скъпо за да се цени. Сега, всеки втори е професор.

146

Браво

преди 3 месеца

В Чехия и Словакия отдавна няма такси за държавните ВУЗ-ове.

145

Анонимен

преди 3 месеца

Университетите на държавна хранилка и по една пенсийка на преподавателите за Бог да прости.

144

Анонимен

преди 3 месеца

У нас най-после трябва да спре да се пише за ВУЗ. Това е термин използват по време на соца. Сега има университети (повече псевдо) и висши училища (ВУ)

143

Този Който

преди 3 месеца

Да повишат качеството, а не количеството на студентите. По стечение на обстоятелствата ми се наложи да записвам втори път да уча(първия се провалих). Записах задочно. От 60 човека в първи курс, 40 завършихме. Само четирима! към момента работим по специалността си. Какъв е смисъла да се харчат държавни пари за нещо, което няма после да се работи? Тия пари по-добре да ги дават на 10, максимум 15 студента и от тях да излязат 6-7 наистина качествени кадри.

142

Реалист

преди 3 месеца

В България няма случайни неща, помислете дали не идват избори след няколко месеца и ще се убедите, че е така!