12

Анонимен

преди 3 месеца

По мое, далечно време - 1970 година, всеки зрелостник полагаше задължителна матура по пет предмета, ако има по тях среден успех от гимназиалния етап по - нисък от много добър (5.00). Имахме право да кандидатстваме само в едно ВУЗ и в две полувисши ( с двегодишен курс на обучение). Толкова ! Изкарал на матура отличен (6) пак полагаха приемен изпит. Естествено резултатите се разминаваха.За да попаднеш в една от трите желани специалности трябваше да си получил между 5.50 и 6.00.

11

Анонимен

преди 3 месеца

До онзи ден ни убеждаваха, че безплатното обучение, престой в болница, транспорт по време на соца било разсипия на държавата, днес правят същото. Ега ти и популистите лъжливи.

10

Анонимен

преди 3 месеца

Аз мисля, че който има желание да учи, ще намери средства да си плаща таксите за семестъра. И в миналото е било така. Хората са продавали имоти, за да изучат децата си, когато го виждат, че е кадърно и може да успее. Като го виждат, че не вдява, го въоръжават с мотиката и на полето. Сега, може, не може..,щял да учи. Безплатно, ама друг път. Чувам и за градския транспорт безплатно за учащите. Тези задминаха социалистите

9

Анонимен

преди 3 месеца

Много западна и тоя университет. Ама така е, като кандидатстващите са по-малко от местата за прием... Няма какво да направят и събират безкритично всякакви. А това още повече отказва качествените кадри, защото разбират, че средата ще бъде лоша.

8

Алекс

преди 3 месеца

Пак ще се събират неграмотни студенти от кол и въже,за да се докопат до държавната субсидия.Така не се прави качествено висше образование.Крайно време е броят на студентите да се намали спрямо актуалните потребности.

7

Анонимен

преди 3 месеца

Къде по света ще ни признават дипломите вече , хората в чуждите държави не пасат трева !?

6

Анонимен

преди 3 месеца

Следва и въпросът :Каква е тарифата за закупуването на дипломи , за изпитите още е същата ?

5

Болонски

преди 3 месеца

Когато гонят количество, а не качество. Преди половината от постъпилите приключваха следването си в първи курс. Сега не могат да си запълнят местата и то в прословутото СУ.

4

Анонимен

преди 3 месеца

Жалка работа, дъно

3

Георги Илиев Митев

преди 3 месеца

Защо лъжете всички хора по света ? Вие признавате оценки от матурите само на определени възрастови групи , въпреки , че оценката от матурата е по -трудно достижима от времето преди 10-ти Ноември 1989 година. Тогава имаше и репресирани , които бяха не справедливо оценявани и дори " късани" . Матурите бяха писмен и отделно друг изпит устен , а не като сегашните тестове , които са несравнимо по-лесни и по -незаслужени. Това доказва, че вие сте комунисти с възгледи от времето на соца и тоталитаризма

2

Анонимен

преди 3 месеца

Думи немам

1

Анонимен

преди 3 месеца

Точното заглавие - И тази година СУ е приема всякакви умствени несретници!