39

Ангелина

преди 3 месеца

Също толкова "безпричинно" ,но пък съвсем умишлено и планирано придворни лакеи на ГЕРБ и компания са поставени на ръководни длъжности навсякъде ,дори и като ректори и то на най- престижното Висше учебно заведение ,като СУ "Климент Охридски",с измислени титли ,като въпросния "професор",които са не само СРАМ и ПОЗОР за научната мисъл ,но оскверняват аулата на СУ с влизането в нея.

38

Анонимен

преди 3 месеца

До науката е слънце Не се безпокойте, изоставането на завършилите инженерни специалности е 6-10 години поради обучение на физически и най-вече морално остаряло оборудване е голямо и са необходими поне 2-3 години упорита работа за наваксване на изоставането. Това е за конструкторите, а за технолозите - с 1-2 години повече.Съдя по сина си, завършил УАСГ - 20 изпити за 2 години , като работеше, за да се издържа , и още 1 г. да навакса разликата в нивото на материалната база в УАСГ и тази в САЩ.

37

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен Обяснениетое просто: Все още преподават професори, завършили в Русия. Руските преподаватели са умни хора, но материалната база изоставаше спрямо западната с поне 20 години.В провинциалните университети все още се използват руски апаратури и съоръжения - на по 40 и 50 години.Питайте проф.Тагарев: той стана ст.н.с. II степен (доцент) в 1998г., а професор през 2014 г. по роботика,като 16 г. с роботика не се е занимавал.С такова оборудване студентите завършващи роботика, .изостават с 40

36

До 34

преди 3 месеца

До Анонимен"боже, тоя е бил кандидат за президент... Срам! Боже пази България!" Срам е това нищожество дето го имаме сега за (п)резидент. Ама акъла не ти стига да го разбереш.

35

Анонимен

преди 3 месеца

Чекмеджан войвода го посочи този като кандидат за президент, ама яде здраво шамарите. И сега се обажда неподготвен.

34

Анонимен

преди 3 месеца

НАЛА и НАОА са различни неща!

33

Анонимен

преди 3 месеца

Бобе, боже, тоя е бил кандидат за президент... Срам! Боже пази България!

32

Анонимен

преди 3 месеца

Не съществува университет който да ви налеее мозък в главата , ако сте мързеливи и слабо мотивирани и нямате концентрация..

31

На Боко Чекмеджето

преди 3 месеца

ТОЗ пак президент ли ще го правите??? НикъФ ШанС!

30

Анонимен

преди 3 месеца

До Въпроса е...Те са по-зле и от студентите !

29

Анонимен

преди 3 месеца

Може да се преминава в по-горен клас , и ЗАВЪРШВАНЕ , И с двойки !

28

Анонимен

преди 3 месеца

Спират далаверите на продавачите на изпити и дипломи , айде на протест !

27

Въпроса е,

преди 3 месеца

след като образованието е безплатно, безплатно ли ще работят преподавателите?

26

Анонимен

преди 3 месеца

Няма значение. Преди 15г завърших бакалавър в ТУ-София. Преди 2г записах магистратура. Нивото на образованието е под морското равнище. Като бакалавър от 200 човека приети първи курс диплома взехме 12 човека. Като магистър нещата които "учех" бяха в пъти по-лесни да не кажа елементарни в сравнение с бакалавър преди 15г. Ако някой се интересува става въпрос за Факултет Автоматика - катедра Роботика и ИИ. В СУ нивото е по-ниско имах колега от СУ дето не разбираше елементарни неща!

25

Реалист

преди 3 месеца

Изобщо не е без причина премахването - я да видим, да не идват някакви избори скоро, в България няма нищо случайно. Да си напазаруваме малко гласоподаватели, защото нормален няма как да гласува за някой от сглобката!

24

Анонимен

преди 3 месеца

Именно въвеждането на такси като в НБУ унищожи образованието.ВСИЧКИ СТАНАХА АЛЧНИ КАТО В НБУ.

23

Анонимен

преди 3 месеца

Наистина махаме една несправедливост породена от алчността на Веселин Методиев тогава.Понеже той беше си уредил местенце в НБУ и мислеше, че всички трябва да са така.

22

eeeeee

преди 3 месеца

За това съм завършил частен колеж и университет. Даваш повече пари, но получаваш качество, отношение и не ходиш със страх на изпити.

21

Анонимен

преди 3 месеца

Големите заплати са в математиката и точните науки, особено програмиране, инженерство и донякъде финанси. Всичко друго е бошлаф работа. Но тези области са трудни за усвояване.

20

Анонимен

преди 3 месеца

Ставайте всички програмисти и математици , там връзки няма или ставаш или не ставаш , няма значение къде си завършил.. Иначе цял живот ще обвинявате някой , държавата , комунистите , че сте негодни ..