45

Инвеститор

преди 3 месеца

Инвестирам само в ядене и леки жени за по веднъж гледам колкото се може по малко да работя тругото е вятър утре може да ме няма на тоя свят

44

Анонимен

преди 3 месеца

"Може да получаваш заплата от десетки, стотици или милиони долари месечно, но.щом си наемен работник, си оставаш работническа класа." - Абсолютно идиотско предположение. Рабтоническата класа са тези, котио може и да работят, но нямат реално осбено голям глас в обществото. Я да ти сипвам по 200 млн. парички в банковата на година, па ти ми кажи, особено ако си в по-малък град, дали няма да си сред хората, котио реално го въртят?

43

Анонимен

преди 3 месеца

"Haпpимep, инвecтиpaнeтo в eнepгийнo eфeĸтивни ypeди мoжe дa нaмaли дългocpoчнитe paзxoди зa ĸoмyнaлни ycлyги." - Например, откакто сметките на фирмата ми, биват поемани от чужда такава, която ги описва като разход и някак си, една жица отива и у нас, сметките ми паднаха на 2 лева, защото била някаква такса. В мазето имам 10 стари акумулатора, дето не рабтоят, ама ги лъжа, че от тях иде тока, дето е от солара на покрива ... хехехехехх

42

ьаьааьаьаьаь

преди 3 месеца

Аз съм роден да харча и да консумирам, ще изконсумирам цялото слънце и цялата земя и пак няма да мирясам, защото има още.

41

Анонимен

преди 3 месеца

Поредната подмяна на понятията, за да внушат на част от работническата класа, че са средна класа. Може да получаваш заплата от десетки, стотици или милиони долари месечно, но.щом си наемен работник, си оставаш работническа класа. Самите съвети не струват, казват да се простиращ според чергата си. Е, това е ясно.

40

Анонимен

преди 3 месеца

Едната заплата само за течности: Алкохол,Бензин, кафе, минерална вода и безалкохолни напитки.

39

до 23

преди 3 месеца

Това за Ковида е в лагера на съвсем други хора. Объркал си филма.

38

Анонимен

преди 3 месеца

Правил съм сравнително бързо пари (4-5 години) и след това съм ги харчел за неща, от които се нуждая аз и семейството ми, като кола и жилище. Но никога не съм се обвързвал с голям кредит. Това ми е носило доста добра сигурност и липса на стрес. Имам близки и приятели, които се подведоха по консуматорската вълна и съжаляват. Някои изключително много.

37

Анонимен

преди 3 месеца

Това може би важи за САЩ, но в България доходите са примерно 10 пъти по-ниски и съответно съветите за хората разделени на групи според доходите (това не са класи) трябва да са други. Хората от долната част на групата с високи доходи (богатите) разбира,се, че не трябва да се правят на милиардери и да се опитват да живеят много нашироко. По-общо казано всеки да си живее според джоба.

36

Анонимен

преди 3 месеца

До Дидо до 35 И за какво ми е, когато имам всичко, от което се нуждая? От лакомия ли?

35

Анонимен

преди 3 месеца

Упорито се подменя понятието средна класа със средни по доходи, а и в трите определения за класи, няма нито дума за доходите. Буржоазна класа, средна класа и работническа класа. Богати, бедни, средни по доходи са нещо съвсем друго и могат да принадлежат към всяка една класа. Работническата аристокрация, която е най-богатата част от работническата класа, обикновено са по-богати от средната класа и част от буржоазната класа.

34

Анонимен

преди 3 месеца

Досега заем не съм взимал, само лизинга на колата но той така или иначе фирмата го плати, финансовата система е сбъркана от много години, дават кредити на килограм на всеки срещнат, това няма как да не се отрази, само гледайте!

33

Харча само....

преди 3 месеца

....за ядене, колкото да не умра от глад. Друго не купувам!

32

до Иван

преди 3 месеца

Преди 30-ата си годишнина имах 240К, бро. Айде по-сериозно. В европейска държава живеем, пари се правят елементарно.

31

Анонимен

преди 3 месеца

Тази година не смятам да спестявам, миналия януари изхарчих спестяванията за един апартамент който платих в брой. Сега ще му правя малко ремонт из кухнята и нови прозорци. Ще видим за 2025-та евентуално може да започна да отделям някой лев с идеята след 3-4 години да кеширам апартамента и да се изнеса в къща или да взема ипотека пък апартамента под наем.

30

до Иван

преди 3 месеца

Ако на 55 имаш само 240К, имам лоши новини за теб. В днешно време такива пари за семки ги правят инфлуенсъри на по 19-22

29

Иван

преди 3 месеца

Ако сте младо семейство, 18-29 годишни с две деца, трябва да имате 6 месечните разходи спестени, т.е. 60 хиляди лв. Ако плащате ипотека/наем, се покачва на 80 хиляди лв. Ако сте между 29 и 35 е хубаво да имате спестени месечните разходи за 9 месеца (90 хиляди) и ипотека/наем - 120 хиляди. От 35 до 45 - 12 месеца или 120 хиляди. 45 до 55 - предполага се, че сте изплатили ипотеки, децата ви отдавна са завършили висше и имат свое семейство и добре платена работа - добре е 240К да имате спестени.

28

Програмист

преди 3 месеца

Харча доста пари за скъпи коли, за платени момичета и кокаин. Но и още доста харча за глупости.

27

Харчите по гадже,

преди 3 месеца

което не дава сигнали, че има намерение да се обвърже сериозно с вас. Предупреждението важи и за жените. Много девойки учат или работят не в родното си място, на други родителите са в чужбина. И момите се претрепват от старание да посрещат гаджето в домашна обстановка, да му слагат софри, да му угаждат, дори да купуват билети за концерт, за театър, защото той все се оправдава, че е много зает и не се сеща за такива мероприятия. Но лятото идва и той заминава на море с друга. Грешно го е преценила

26

Патилан

преди 3 месеца

Бачкаш , пестиш или там ...бизнеш въртиш.Но... един ден се разболяваш от някаква болест...За нула време спестяванията ти отиват за лекуване...Това е .