19

До Цъ 14

преди 3 месеца

Не знам за коя религия става дума, но смятам, че не можете да квалифицирате хората, които търсят Бога и Божественото (в православието Христос) като луди.

18

Анонимен

преди 3 месеца

Продължение - отделно от това проблемите идват оттам, че все пак тези болни имат права, "не може цял живот да са в болница", в действителност тежките случаи постоянно влизат от болница в болница. Отпадна и воденето на отчет/регистър - диспансеризация заради "правата", сега поради същата причина правосъдният министър предлага да отпадне и запрещението. Иначе никой не е застрахован, знам за човек, развил шизофрения от падане при разходка на Витоша. Но и да няма нищо, пак може да се отключи!

17

Анонимен

преди 3 месеца

Шизофренията не се лекува! Стигне ли се до тази диагноза, това е хронично състояние. Лекарствата се прилагат за цял живот, не са много като видове и в цял свят са едни и същи! Следва лекарите да определят правилната терапия за всеки отделен случай и пак гаранция няма. Ако лечението работи, пациентът си е уж добре, ходи си на работа, но не се знае какво може да стане във всеки един момент. И наистина всички лекарства имат странични ефекти, един от които е невъзможността за полово влечение.

16

Бау

преди 3 месеца

Прочетох с усилие и доза отвращение коментарите Ви! Всички сте /сме/ за болницата! Но и там, както се вижда са напълно безпомощни! Само путин може да спре тази повсеместна ре гресия!

15

Анонимен

преди 3 месеца

То точно такъв ни беше премиер 12 години, а и сега определя политиката...

14

Цъ

преди 3 месеца

А религиозният фанатизъм не е ли масова шизофрения, която има нужда от лечение? Колко хора трябва да умрат, за да се квалифицира това като откровена, много опасна лудост???

13

Психолог

преди 3 месеца

АМИ ТОВА Е ПОРЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО КОЛКО НЕАДЕКВАТНО И НЕУСПЕШНО Е "ЛЕЧЕНИЕТО".

12

Преди време прочетох

преди 3 месеца

книга, публикувана в първите години след промените и посветена на проституцията у нас. Авторката се беше срещнала с много жени от този бранш и беше записала историите им. Потресе ме една от тях. Гимназистка отличничка била ударена от майка си по главата с дъска за рязане на хляб. Вследствие на това развила шизофрения, зарязала учението, започнала да практикува древния занаят, но се запознала с арабин, занимавщ се у нас с търговия на дребно. След като се омъжила за него, престанала да проституира

11

До 9

преди 3 месеца

Човек от семейството на мои познати си беше напълно нормален, но след силен удар в главата по време на инцидент вече е шизофреник и създава проблеми. Жалко, защото са свестни хора, а той самият е женен и има деца.

10

Анонимен

преди 3 месеца

Второто нещо с което може да си докарата психически проблеми е небалансирано хранене, примерно екстрмно веганство което води до липса на съществени витамини като B12 и други важни хранителни елементи което също за някои хора може да им отключи.

9

Анонимен

преди 3 месеца

Да ви светна, има неща от които масово хората развиват психически проблеми, първото е дрогата която ги отключва, има и други.

8

Наблюдател

преди 3 месеца

До Цецо КинжалаХапчетата не са решение, защото нито ги вземат, нито им подобряват състоянието. Няма открит начин за рестарт на нормалност от ненормалност. И не се знае точно в кой момент ще им падне пердето и ще те накълцат на салата. Затова трябва да има лудници, но няма, защото държавата няма пари, а няма пари, защото всички ресурси са заграбени за жълти стотинки на заробващи концесии или изкупени на безценица. Има плосък данък и т.н. недоумения как социално "слаби" на практика са богаташи

7

До Цецо Кинжала

преди 3 месеца

Така е. Знам семейство, в което има млад, здрав мъж, страдащ от шизофрения. Когато си взима редовно хапчетата е възпитан, ходи на работа, не създава никакви проблеми на никого. Но периодично спира да ги пие и причината е, че докато е под въздействието на медикаментите няма желание за полов живот и това не му харесва. Спре ли да ги пие, редовно пребива някой от близките си, включително и своята майка.Дори съседите му се страхуват от него. Оплаквали са се в РПУ, но и оттам нищо не могатда направят

6

баба мара

преди 3 месеца

име и адрес на болния как може да ги укривате хората трябва да са уведомени ида се пазят сами

5

Нова

преди 3 месеца

А машинка за електрошок защо не са й дали за самозащита или инжекция с успокоително. Като почне лудия да те гони, трябва да има начин да се защитиш. После го пускат навън и може и вас да ви подгони или близките. Защо изобщо му е помогнала, щом вече е бил на половината път към Свети Петър?

4

!!!!!

преди 3 месеца

40 секунди не са малко време. Знам какво разстояние мога да пробягам за 40 секунди. Значи в здравно заведение, в което са настанени и опасни психичноболни, в продължение на 40 секунди няма кой да се намеси достатъчно ефективно, за да отърве жертвата на буйстващ лyд, който в момента я пребива и й троши костите? Здравният министър какво ще ни чуруликне по въпроса? Онази Десислава не беше ли и тя по едно време здравен министър? Знае ли изобщо какво е дереджето в психиатриите?

3

Цецо Кинжала

преди 3 месеца

Проблема със психясалите е сериозен.Незнам на какво се дължи но и млади и стари масово изперкват.Можеш да ги срещнеш навсякъде.Затова хапчетата са единственото решение.

2

Това е страшното:

преди 3 месеца

"... мъжът за пореден път е изписан от болницата само часове след нападението", той е дългогодишен пациент на Центъра за психично здраве и редовно бива хоспитализиран там. Направете си извод какви типове свободно се разхождат между нас.

1

Няма

преди 3 месеца

такова нещо като ,,гълтане на език,,! Аман от простовати хора!