148

1

преди 3 месеца

Гледам по статистика, че 1.4мил жилища в България са празни. Вярно, че повечето са в провинцията, но това са жилища за 3мил човека. Как ще ги напълним?

147

Елисавета

преди 3 месеца

Софийските апартаменти ще поевтиняват. Има много излишни които като излязат на пазара е неизбежно цените да паднат. В провинцията на България цените ще вървят нагоре , който купил-купил. Гастарбайтерите си мислят , че в България живеят диваци .

146

Анонимен

преди 3 месеца

2013 си купих апартамента за 38хил евро. В момента ако тръгна да го продавам мога да му взема 110-120хил. Ще ме прощавате, но това не е нормално. Това е почти 3 пъти увеличение за около 10 години. Ако разглеждаме минималната работна заплата като база, то тя за този период не се е качила 3 пъти. В нормалните страни един имот си струма инвестияцията ако се изплаща за 10-15 години от наем. Ха сега смятайте това възможно ли е в Абсурдистан.

145

Анонимен

преди 3 месеца

Е какви са тия експерти, само менния на брокери прочетох. Все едно да очакваме от вълка да стане веган. 2008 пак така викаха, че са нормални цените и изведнъж бууум, балона пукна. Наскороха даваха интервю с истински експерт по телевизията. Човека каза, че се движим с две години закъснение от западния свят, а там от година -две цените падат. Та правете си сметката. Лихвите също няма да се вечно ниски. Но който иска да се набълбуква с кредит живота си е ваш.

144

Анонимен

преди 3 месеца

Аз на тея цени ще си живея в двустайката, никакви деца не искам. Няма да се набутвам със зверски кредит за още една стая. После се сърдете, че има демографска криза.

143

До 146

преди 3 месеца

Понеже явно не си на ти с математиката - Ако лихвата на 20 годишен кредит скочи от 2.5 на 5 процента месечната вноска ще се повиши с 25%. Демек от 1000 ще стане 1250 лева. Много или малко е това - си реши сам.

142

гост

преди 3 месеца

Ако се купуват за инвестиция ще са нагоре. Ако спрат да набиват пари в тухла - надолу. Купувача определя тренда

141

Ivo

преди 3 месеца

Ама още ги вдигайте,няма нищо.Цели поколения млади хора не могат да създадат семейства заради малоумната брокерска и банкерска алчност.Жилищата са за да живеят хората в тях,а не да са заключени 1 милион и половина апартаменти празни ,а младите хора да седят при мама и тате,защото не могат да си позволят дом.

140

Все тая

преди 3 месеца

Много ми е интерсно само едно, при над 20 млрд лв в ипотечни кредити, какво ще стане ако се излъжат и ни приемат в Еврозоната (където средния лихвен процент е 4.8%)? При положение че вече ЕЦБ ще определя лихвите, а не всяка банка както и скимне, с позволението на безгръбначното БНБ. Това не мога да си отоговря ако ипотеките скочат от средно 2.58% на 5% колкото са в еврозоната, какво ще се случи с пазара?

139

ЕКСПЕРТ

преди 3 месеца

Новото със печалбите би трябвало да е около 800-1100 евро на кв.м. АДЕКТВАТНА ЦЕНА

138

Няма смисъл

преди 3 месеца

Единствената причина поради която цените ръстят е че българина ползва имотите като фондова борса, инвестира си партие вместо в акции на компании, в тухли и цимент. Разликата е колко бързо можеш да ги развържеш при нужда. Иначе икономическа логика няма, при огрмното количество празни жилища (активи които не генерират приходи) и при главоломното намаляване на населението, няма никаква нужда от тези имоти. Спасението е чужденците да купуват, ако като гледам няма много желаещи да имигрират в БГ.

137

Архитектът

преди 3 месеца

Старите поддържани и санирани панелки по над 60 години ще поскъпват в провинцията за сметка на новото строителство във София. Новото със печалбите би трябвало да е около 800-1100 евро на кв.м. Всичко друго са кьорфишеци.

136

Инженер

преди 3 месеца

Цените на имотите в България са безумни, спрямо това, което се предлага. Недовършени апартаменти на груб строеж с картонени врати, в квартали без инфраструктура, кални и тесни улици без тротоари. След една година, започва да тече отвсякъде - покриви, мазета, тераси... Цената е върху измислена площ заедно с половината от зидовете и общи части, които незнайно как са сметнати.За сравнение, в нормалните страни си купуваш изцяло завършен и обзаведен апартамент и плащаш върху чиста обитаема площ.

135

Анонимен

преди 3 месеца

Построихте цели квартали по нивите и искате по 1800 еврака на квадрат, без инфраструктура, без градинки, дрърчета, без градски пък за дестки заведения и училища да не говорим- нищ0 само бетон до бетон до бетон. Кой нормален ще иска да живее на такова място. Дръжте си ги , и без това качествеото им е ниско и като никой не ви ги купи си ги бутайте после. Поне в кварталите с панелките като е строено е придвидено отстояние от блок до блог дестка и училище,.

134

Анонимен

преди 3 месеца

Хомотъпо, Цените само нагоре , по 10 % на година , даже по 20 % , от тук до края на града ( света). Брокерите са на всеки километър , от тук до края на тъпата държава. Ако населението намалява , а доходите се качват с 2% на година , как ще се вдигат имотите бе бушмени.

133

Хоум тъп Ю

преди 3 месеца

:)

132

Анонимен

преди 3 месеца

Хора живеем в България. Държава в която населението намалява, сградния фонд се увеличава, а цените магически все вървят нагоре. Неизвестно е как се случва, не отговаря на никои правила на пазарната икономика, но е факт. Естествено че ще продължат нагоре. Тук цената на нищо, никога не пада! Не може къща в обезлюдено село, която вече пада да е по-скъпа от като е била купена преди 20г когато селото е имало път, хора и е била здрава! Не говорим за София дори, навсякъде хвърчат в небето цените!

131

Ибн ебн Ал камил

преди 3 месеца

ЕКСПЕРТИ ГОВОРЯТ......ШШШШШШШШТТТТТТ....ТИИИХХХООООО.........ХАХАХАХА....ХАХАХАХА.......

130

Анонимен

преди 3 месеца

Имам жилище и за детето имам жилище .Моето семейство няма да участва на пазара на имоти през следващите 20 години .Обявявам некупуванка .Само да ви кажа , че който купи сега , жестоко с прецаква , поне 10 години няма да видим повече високи цени на имотите .Казали били брокерите .Мнението на брокерите и цените на имотите в момента предизвикват единственно СМЯХ

129

ХИПЕР ЕКСПЕРТ

преди 3 месеца

Цените в София са силно надценени. Нормалните са около 800-1000 евро на кв.м. В провинцията на България цените са силно подценени и следователно ще растат . Това са фактите . Свиквайте.